Домашня кухня
Пастрома з курячої грудки в духовці |
Пиріг з бринзою і помідорами |
Овочеве рагу з баклажанами і кабачками |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Всього рецептів: 468 Показано рецептів: 181-200 |
Сторінки: « 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 23 24 » |
Класичні голубці з м'ясом і рисом - улюблене багатьма блюдо. Поєднання соковитого фаршу, м'яких капустяного листя і насиченого томатно-сметанному соусі - неймовірно смачно і ситно! Однак в приготуванні цього популярного страви є деякі моменти, які слід враховувати для досягнення ідеального результату. Це і варіння капусти, і правильно підготовлена начинка, і формування голубців. В нашій покрокової інструкції розглянемо детально всі етапи.
Самий трудомісткий процес в рецепті голубців - підготовка капусти. Необхідно акуратно відокремити листя від качана так, щоб не порвати їх і не пошкодити. Зробити це можна різними способами (за допомогою заморозки, мікрохвильовки, під струменем води і т.д.). Але сьогодні скористаємося традиційним методом. |
Сьогодні ми розповімо як в домашніх умовах приготувати страву з дитинства - пишний омлет «як в дитячому садку». Хто відвідував садок, обов'язково зрозуміє, про що йде мова! Важко забути неповторний смак цієї високої і «повітряної» яєчної запіканки, яка сильно відрізнялася від омлету, приготованого вдома на сковороді.
Вся справа в пропорціях продуктів - в детсадовській омлет додавали велику порцію молока, завдяки чому він і виходив таким ніжним. Важливий тут і спосіб готування: замість смаження молочно-яєчну суміш запікали в духовці. Тепер, знаючи всі нюанси цієї страви, ви зможете в будь-який момент зробити омлет «як в дитячому саду» вдома, згадуючи цей приємний і ні з чим не порівнянний смак! |
У цій статті розглянемо базовий рецепт гуляшу з яловичини з підливою. Це класичне блюдо завжди актуально, адже воно не приїдається, не залежить від моди і не включає до свого складу екзотичних продуктів «на любителя». Ароматне соковите м'ясо, тушковане з овочами, доповнене зеленню і томатної заправкою - чудове поєднання, від якого навряд чи хтось зможе відмовитися!
Гуляш з яловичини з підливою - це прекрасне доповнення до картоплі, каш або відварною макаронів. М'ясо при тривалому гасінні виходить дуже м'яким і апетитним, а рясне кількість підливи зробить будь-який гарнір максимально соковитим, з насиченим і вираженим смаком. |
Закуски - незамінний атрибут будь-якого святкового столу! Багато їх не буває, тому пропонуємо черговий простий і доступний рецепт - готуємо рулетики з баклажанів з волоськими горіхами по-грузинськи.
Незважаючи на мініатюрний вид блюдо виходить дуже ситним і неймовірно смачним! Якщо ви ще не пробували баклажани в поєднанні з горіховою начинкою, настійно рекомендуємо! |
Йогуртовий торт володіє дуже ніжною текстурою, має ефектний зовнішній вигляд і запросто прикрасить собою будь-який святковий стіл. Готується десерт дуже легко. Єдине, що потрібно враховувати - це час для застигання желейного шару, тому починати формувати торт необхідно не менше ніж за 6-7 годин до планованого застілля.
Верхній шар персиків в даному рецепті можна замінити вишнею, полуницею, чорницею і будь-якими іншими ягодами або шматочками фруктів. При будь-якому оформленні йогуртовий торт виходить красивим і смачним!
Торти |
Переглядів: 782 |
Дата: 18.04.2018
|
|
Курячі крильця в клярі (як і курячі крильця в медовому соусі ) можуть стати відмінною закускою до пива або ж повноцінним другим блюдом в супроводі гарніру. Тут відмінно підійде картопля фрі , відварений рис, тушковані овочі і багато іншого.
В даному випадку доповнимо птицю меленим червоним перцем, «покутуємо» в клярі, запаніруем і обсмажити на олії - в результаті отримаємо гостре куряче м'ясо під хрусткою скоринкою. До речі, гострота страви регулюється на ваш розсуд - дозування пекучого перцю ви можете як збільшити, так і зменшити. |
Розглянемо детальний покроковий рецепт з фото торта «Три шоколаду». Цей ефектний і смачний десерт останнім часом став дуже популярним. Найчастіше його із задоволенням їдять навіть ті, хто не любить желейні і муссовие торти. А весь секрет у тому, що тут дуже мало желатину, адже за рахунок густих вершків і щільного шоколаду шари прекрасно тримають форму, а сам десерт виходить дуже ніжним, «оксамитовим», з яскравим шоколадним смаком.
У рецепті представлено поєднання трьох мусів на основі гіркого, молочного та білого шоколаду. Доповнює і підсилює ефект м'який і соковитий корж, який за смаковими якостями нагадує «Брауні» і навіть не вимагає додаткової просочення. Без жодних перебільшень можна сказати, що поєднання компонентів тут ідеальне! Любителям шоколаду і шоколадних десертів дуже рекомендуємо приготувати цей чудовий торт!
Торти |
Переглядів: 779 |
Дата: 18.04.2018
|
|
Пропонуємо спекти до чаю ніжні і улюблені нами з дитинства еклери із заварним кремом. Для виготовлення домашніх тістечок застосуємо класичний і перевірений часом рецепт заварного тесту і стандартного крему, а глазур для різноманітності зробимо в двох варіантах - темну (на основі какао) і білу (з цукровою пудрою).
Ніжний смак, знайомий нам з дитинства, вмить збере за столом ласунів різного віку. Отже, тішимо гостей і домочадців солодким сюрпризом! Готуємо домашні апетитні еклери - рецепт з фото покроково допоможе нам в цьому.
Тістечка |
Переглядів: 777 |
Дата: 20.04.2018
|
|
Готуємо пишні, м'які і рум'яні сирні пиріжки з яблуками в духовці. При мінімумі зусиль, без дріжджів, опари і вистоювання отримуємо ніжне «повітряний» тісто, яке годиться для різноманітної начинки.
В якості наповнювача сьогодні виберемо просту і універсальну суміш яблук, горіхів і родзинок. Пиріжки на сирному тісті мають привабливий, апетитним виглядом. За смаковими якостями вони не поступаються дріжджовим, але готуються набагато легше і швидше. |
Торт «Чародійка» напевно знайомий кожному. Цей десерт можна назвати дуже рідкісним або незвичним - зараз його можна знайти в кожній кондитерській. Але приготований в домашніх умовах з якісних і найсвіжіших продуктів, торт без сумніву виходить набагато смачніше!
Список інгредієнтів тут найпростіший, та й часу на весь процес йде не так вже й багато у порівнянні з багатьма іншими відомими десертами. Тому, якщо ввечері до вас збираються нагрянути гості, рецепт торта «Чародійка» виявиться як не можна до речі!
Торти |
Переглядів: 773 |
Дата: 18.04.2018
|
|
Сьогодні наша страва дня - спринг роли з креветками і овочами. Ці апетитні рулетики, що складаються з тонких млинців рисового паперу і нескладної начинки послужать відмінною легкою закускою або навіть повноцінним ситним блюдом.
При формуванні спринг ролів варто враховувати, що основна роль в даному випадку відведена саме овочам, а морепродукти лише доповнюють загальну «картину». За бажанням креветки можна виключити, або замінити будь-яким іншим продуктом на ваш розсуд. |
Салат «Будапештський» з яловичиною готується всього лише з декількох компонентів, але виходить дивно смачним і ароматним. Радує і зовнішній вигляд страви, адже за рахунок поєднання яскравого перцю і соковитої зелені, ми отримуємо барвисту «композицію», яка миттєво викликає апетит.
Цей ситний, але не важкий салат готується без майонезу - його замінює проста заправка з рослинної олії і часнику. Відмінно доповнює загальний смак легка кислинка, що отримується за рахунок маринованої цибулі. |
Для приготування цього експрес-страви обходимося без маринування, складного набору спецій, запікання в духовці - готуємо курку зі шпинатом у вигляді рулетиків на сковороді. Запанірувати в борошні, злегка обсмажуємо заготовки, а потім тушкуємо до готовності в вершково-сметанному соусі.
Кожен виріб покривається рум'яної оболонкою, а волокна всередині залишаються світлими і соковитими. Ефектно виглядають рулетики в розрізі - яскрава шпинатна начинка відмінно контрастує з нейтральним курячим м'ясом. |
Салат «Празький» з болгарським перцем і яловичиною - барвисте блюдо, що складається з овочевого міксу і соковитою м'ясною м'якоті. В даному випадку м'ясо замість варіння оперативно обсмажити на сковороді, ще теплим змішаємо з іншими компонентами, і вже через кілька хвилин будемо насолоджуватися відмінним результатом!
Смажена суміш яловичини і свинини в салаті ідеально гармонує з болгарським перцем, цибулею, огірками і ніжним яблуком, а проста заправка з майонезу і гірчиці вдало доповнює це оригінальне смакове поєднання. Таке блюдо можна приготувати для невеликого свята, сімейного обіду або дружніх посиденьок. |
Жодне новорічне застілля не обходиться без різноманітних салатів, тому складання святкового меню завжди починається саме з них. Особливо популярністю користуються страви, в оформленні яких є новорічна атрибутика, будь то різдвяний вінок , ялинкові кулі або будь-який предмет, що нагадує про це «чарівному» святі.
Якщо ви ще не визначилися з рецептами, пропонуємо звернути увагу на салат «Шишка» з мигдалем. Блюдо укладається шарами, покривається горіхами і прикрашається гілочками розмарину, що імітують ялинові гілки. Відмінний варіант для новорічного столу! |
Для літнього раціону готуємо барвистий і легкий мексиканський салат без м'яса і майонезу - в складі тільки природні дари і освіжаюча заправка на основі рослинної олії і винного оцту. Цей мікс годиться не тільки в якості закуски перед основною стравою - він може запросто замінити гарнір або навіть стати повноцінним перекусом, особливо в сильну спеку, коли зовсім не тягне на важку грунтовну їжу.
Тут з'єднуються різні за фактурою і смаку інгредієнти - ніжна консервована квасоля, щільний і насичений болгарський перець, м'який і нейтральний плід авокадо, соковиті і м'ясисті помідори, солодкі зерна кукурудзи, а також делікатний, позбавлений гіркоти цибулю-шалот. Любителі гостроти можуть додати пекучий чилі, а якщо є бажання отримати більше фарб, можна додати пучок зелені, взяти болгарські перці різних відтінків. |
Готуємо смачну вечерю на чотирьох - запікаємо курячу грудку з помідорами і сиром в духовці. Гарнір можна запропонувати будь-який - відвареної або смажену картоплю, пюре, макарони, крупи або легші варіанти - брокколі, цвітну капусту, овочеві салати (наприклад мексиканський) і т.д.
Запечена за рецептом курка просочується часниковим ароматом, стає дуже ніжною. Суть рецепта - попереднє півгодинне маринування в соєвому соусі, потім заповнення прорізів сирними скибочками і шматочками помідорів, які не тільки задають смакової тон, а й виступають в ролі доречного декору. На завершення шматки птиці змащуються шаром сметани для максимальної соковитості курячих волокон. В результаті цих простих дій отримуємо привабливий зовнішній вигляд і не поступається йому смак готового блюда! |
Гречаники з фаршем представляють собою своєрідні котлети, виготовлені з гречаної крупи і м'ясної маси. Їх можна швидко посмажити на сковороді без будь-яких доповнень, але набагато цікавіше і смачніше блюдо виходить, якщо згасити вироби в простому томатному соусі. Як гарнір тут підійдуть запечені або тушковані овочі, картопля, стручкова квасоля і т.д.
Пропорції фаршу і гречаної крупи, а також концентрацію соусу можна варіювати з урахуванням індивідуальних переваг. Строгості в цьому рецепті немає - все на розсуд кулінара. |
Альтернатива бутербродів, піци і всіляких несолодким пиріжків - пиріг з ковбасою і сиром, нітрохи не програє за смаковими якостями названої вище випічці. Начинка виходить соковитою і ситної, а борошняна оболонка - тонкої і м'якою, з апетитною зарум'яненим скоринкою і нейтральним смаком. Цей пиріг нагадує закриту піцу, але готується набагато простіше і швидше, адже тісто замішується без використання дріжджів. Ніякої опари, вистоювання і т.д. Мінімум часу і відмінний результат!
Начинка в даному випадку досить варіативна. Замість копченої ковбаси можна взяти будь-яку м'ясну нарізку, твердий сир замінити плавким зразок моцарели. Рецепт прекрасно «підлаштовується» під продукти, наявні в холодильнику.
Пироги |
Переглядів: 762 |
Дата: 14.04.2018
|
|
Булочки з яблуками і корицею - нехитре і досить просте в приготуванні ласощі. В даному рецепті яблучні половинки цілком загортаються в тонке тісто, замішане на маслі і сметані, панірують в цукрі і відправляються в духовку до отримання легкої рум'яної скоринки.
Запечена в борошняної оболонці начинка максимально розм'якшується, просочується цукровим сиропом і вдосталь насичується пряним ароматом кориці. Виходить чудовий десерт, відповідний для солодкого полудня, доповнення до сніданку або частування заглянули на чашечку чаю гостей. |
|