Домашня кухня
Чіпси в мікрохвильовці за 5 хвилин |
Як варити язик яловичий |
Гуляш з яловичини з підливою |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Курячі крильця в клярі
Курячі крильця в клярі (як і курячі крильця в медовому соусі ) можуть стати відмінною закускою до пива або ж повноцінним другим блюдом в супроводі гарніру. Тут відмінно підійде картопля фрі , відварений рис, тушковані овочі і багато іншого.
В даному випадку доповнимо птицю меленим червоним перцем, «покутуємо» в клярі, запаніруем і обсмажити на олії - в результаті отримаємо гостре куряче м'ясо під хрусткою скоринкою. До речі, гострота страви регулюється на ваш розсуд - дозування пекучого перцю ви можете як збільшити, так і зменшити.
Складові:
- курячі крила - 1 кг;
- яйце - 1 шт .;
- крохмаль - 3 ст. ложки;
- борошно - 6 ст. ложок;
- питна вода - приблизно 1 склянка;
- червоний мелений перець (гострий) - 4-5 ч. ложок (або за смаком);
- суміш пряних трав - 1-2 ч. ложки;
- приправа для курки - 1 ст. ложка;
- сіль за смаком;
- рослинне масло (рафінована) - близько 100 мл.
Для панірування:
- борошно - 200 г;
- солодка паприка - 2 ч. ложки;
- куркума - 1 ч. ложка.
Курячі крильця в клярі простий рецепт
Як посмажити курячі крильця
1. Курячі крила промиваємо, протираємо серветкою, а потім розрізаємо по суглобах на 3 частини, використовувати з яких будемо тільки 2 (кінчики крил нам не знадобляться).
2. Складаємо птицю в глибокий посуд, обсипає сіллю і пекучим червоним меленим перцем. Перемішуємо і залишаємо хвилин на 30.
3. Тим часом підготуємо кляр. Для цього в окремій ємності з'єднуємо сухі компоненти: борошно (6 ст. Ложок), крохмаль (підійде як картопляний, так і кукурудзяний), суміш пряних трав, приправу для курки, а так само трохи солі. Якщо хочете отримати досить гострі крильця, червоний мелений перець можна теж додати в кляр, але не переборщіть! Також за бажанням додаються й інші спеції на ваш розсуд.
4. Яйце збиваємо виделкою або вінчиком, додавши пару-трійку ложок питної води, до отримання легкої піни.
5. Переливаємо яєчну суміш до сухих компонентів. Розмішуємо, поступово підливаючи воду. У підсумку потрібно отримати рідке тісто, за консистенцією нагадує кефір. При необхідності збільшуємо порцію води.
6. В отриманому клярі «купаємо» наші крильця. Паралельно розігріваємо глибоку толстодонную сковороду з рослинним маслом.
7. Для панірування висипаємо в зручну посуд борошно, змішуємо з куркумою і паприкою. Обвалюють у цій суміші курячі крильця.
8. Порціями викладаємо в сковороду з розпеченим маслом підготовлені крила, обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні до утворення рівномірної рум'яної скоринки. Точний час готування залежить від розміру крил - в середньому потрібно 15-20 хвилин.
9. Готові курячі крильця в клярі викладаємо на серветки або паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії. Аналогічним чином смажимо наступну партію.
10. Подаємо крила з гарніром або як самостійну страву в супроводі соусу. Як варіант пропонуємо часниковий соус для шаурми - готується він елементарно, при цьому вдало поєднується з птахом. А ще до крильцям відмінно підійде кисло-солодкий соус, як в рецепті курячих Наггетс.
Курячі крильця в клярі готові! Смачного!
|
Категорія: Страви із птиці | Додав: 29.03.2018
|
Переглядів: 848
| Рейтинг: 0.0/0 |
|