Неділя
21.07.2019
09:32
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви із птиці


Курячі крильця в клярі

Курячі крильця в клярі (як і курячі крильця в медовому соусі ) можуть стати відмінною закускою до пива або ж повноцінним другим блюдом в супроводі гарніру. Тут відмінно підійде картопля фрі , відварений рис, тушковані овочі і багато іншого.

В даному випадку доповнимо птицю меленим червоним перцем, «покутуємо» в клярі, запаніруем і обсмажити на олії - в результаті отримаємо гостре куряче м'ясо під хрусткою скоринкою. До речі, гострота страви регулюється на ваш розсуд - дозування пекучого перцю ви можете як збільшити, так і зменшити.
 
Складові: 
  • курячі крила - 1 кг;
  • яйце - 1 шт .;
  • крохмаль - 3 ст. ложки;
  • борошно - 6 ст. ложок;
  • питна вода - приблизно 1 склянка;
  • червоний мелений перець (гострий) - 4-5 ч. ложок (або за смаком);
  • суміш пряних трав - 1-2 ч. ложки;
  • приправа для курки - 1 ст. ложка;
  • сіль за смаком;
  • рослинне масло (рафінована) - близько 100 мл.

Для панірування:
  • борошно - 200 г;
  • солодка паприка - 2 ч. ложки;
  • куркума - 1 ч. ложка.


Курячі крильця в клярі простий рецепт

Як посмажити курячі крильця

1. Курячі крила промиваємо, протираємо серветкою, а потім розрізаємо по суглобах на 3 частини, використовувати з яких будемо тільки 2 (кінчики крил нам не знадобляться).
 

2. Складаємо птицю в глибокий посуд, обсипає сіллю і пекучим червоним меленим перцем. Перемішуємо і залишаємо хвилин на 30. 
 

3. Тим часом підготуємо кляр. Для цього в окремій ємності з'єднуємо сухі компоненти: борошно (6 ст. Ложок), крохмаль (підійде як картопляний, так і кукурудзяний), суміш пряних трав, приправу для курки, а так само трохи солі. Якщо хочете отримати досить гострі крильця, червоний мелений перець можна теж додати в кляр, але не переборщіть! Також за бажанням додаються й інші спеції на ваш розсуд. 
 

4. Яйце збиваємо виделкою або вінчиком, додавши пару-трійку ложок питної води, до отримання легкої піни. 
 

5. Переливаємо яєчну суміш до сухих компонентів. Розмішуємо, поступово підливаючи воду. У підсумку потрібно отримати рідке тісто, за консистенцією нагадує кефір. При необхідності збільшуємо порцію води. 
 

6. В отриманому клярі «купаємо» наші крильця. Паралельно розігріваємо глибоку толстодонную сковороду з рослинним маслом. 
 

7. Для панірування висипаємо в зручну посуд борошно, змішуємо з куркумою і паприкою. Обвалюють у цій суміші курячі крильця. 
 

8. Порціями викладаємо в сковороду з розпеченим маслом підготовлені крила, обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні до утворення рівномірної рум'яної скоринки. Точний час готування залежить від розміру крил - в середньому потрібно 15-20 хвилин.
 

9. Готові курячі крильця в клярі викладаємо на серветки або паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії. Аналогічним чином смажимо наступну партію. 
 

10. Подаємо крила з гарніром або як самостійну страву в супроводі соусу. Як варіант пропонуємо часниковий соус для шаурми - готується він елементарно, при цьому вдало поєднується з птахом. А ще до крильцям відмінно підійде кисло-солодкий соус, як в рецепті курячих Наггетс. 
 

Курячі крильця в клярі готові! Смачного!



Категорія: Страви із птиці | Додав: 29.03.2018
Переглядів: 132 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019