Домашня кухня
Торт «Молочна дівчинка» з пломбірна кремом |
Паска на жовтках з родзинками |
Корейка свиняча в духовці |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Торт «Чародійка»
Торт «Чародійка» напевно знайомий кожному. Цей десерт можна назвати дуже рідкісним або незвичним - зараз його можна знайти в кожній кондитерській. Але приготований в домашніх умовах з якісних і найсвіжіших продуктів, торт без сумніву виходить набагато смачніше!
Список інгредієнтів тут найпростіший, та й часу на весь процес йде не так вже й багато у порівнянні з багатьма іншими відомими десертами. Тому, якщо ввечері до вас збираються нагрянути гості, рецепт торта «Чародійка» виявиться як не можна до речі!
Складові:
- яйця - 4 шт .;
- борошно - 150 г;
- цукор - 150 г;
- ванілін - пучку;
- розпушувач - 1 ч. ложка.
Для крему:
- молоко - 250 мл;
- яйце - 1 шт .;
- цукор - 90 г;
- борошно - 2 ст. ложки;
- ванілін - пучку;
- вершкове масло - 50 г.
Для глазурі:
- молоко - 6 ст. ложок;
- какао-порошок - 3 ст. ложки;
- цукор - 4 ст. ложки;
- вершкове масло - 30 г.
Для просочення (за бажанням):
- вода - 100 мл;
- цукор - 1 ст. ложка.
Торт «Чародійка» рецепт з фото крок за кроком
Як приготувати бісквіт для торта «Чародійка»
Яйця розбиваємо в глибоку миску (розділяти білки і жовтки в даному випадку немає необхідності). Додаємо цукор. Працюємо міксером до пишноти і побіління маси.
Борошно, ванілін, а також розпушувач перемішуємо і частинами просіюємо на збиті яйця. Дбайливо втручаємося сухі складові ложкою, рухами від низу до верху. Доводимо тісто до повної однорідності і гладкою текстури.
Прокладаємо по дну ємності діаметром 22 см лист пергаменту, стінки злегка натираємо маслом. Наповнюємо форму підготовленим тестом і відправляємо в розпечену духовку на 25-30 хвилин. Випікаємо бісквіт при 180 градусах (до сухої сірники).
Повністю охолодити випічку, витягаємо з форми.
Заварний крем для торта «Чародійка»
У невеликій каструлі з'єднуємо цукор, борошно, ванілін. До сухої суміші додаємо яйце і розтираємо інгредієнти віночком в однорідну суміш.
Підливаємо чверть склянки молока, розмішуємо масу. Варимо на повільному вогні, безупинно перемішуючи, до перших ознак кипіння. Як тільки на поверхні крему почнуть з'являтися великі бульбашки, вливаємо залишилася порцію молока.
Продовжуємо варіння на повільному вогні. Активно перемішуємо молочну масу, особливо на дні каструлі, щоб уникнути утворення борошняних грудок. Як тільки заварний крем загусне і почне закипати, знімаємо з плити.
Відразу додаємо в гарячу масу м'яке вершкове масло, розмішуємо. Охолоджуємо крем.
Як сформувати торт «Чародійка»
Бісквіт розрізаємо вздовж на 2 частини. Викладаємо корж на тарілку. Цукор розчиняємо в гарячій воді і охолоджуємо, просочуємо основу десерту. В оригінальному рецепті торта «Чародійка» просочення не використовується, але любителям «соковитого» бісквіта все ж рекомендуємо її застосувати.
Розподіляємо весь остиглий крем по нижньому Коржу.
Другу частину бісквіта поливаємо просоченням і викладаємо зверху.
Для глазурі з'єднуємо молоко, цукор, масло, просіяний какао-порошок. Прогріваємо на повільному вогні при постійному перемішуванні до однорідності і легкого загустіння. Готової глазур'ю покриваємо торт.
Відправляємо десерт на полицю холодильника. Через 3-4 години торт «Чародійка» можна подавати.
Смачного!
|
Категорія: Торти | Додав: 18.04.2018
|
Переглядів: 830
| Рейтинг: 0.0/0 |
|