Домашня кухня
Пісний шоколадний торт |
Торт «Баунті» |
Овочеве рагу з баклажанами і кабачками |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Рулетики з баклажанів по-грузинськи
Закуски - незамінний атрибут будь-якого святкового столу! Багато їх не буває, тому пропонуємо черговий простий і доступний рецепт - готуємо рулетики з баклажанів з волоськими горіхами по-грузинськи.
Незважаючи на мініатюрний вид блюдо виходить дуже ситним і неймовірно смачним! Якщо ви ще не пробували баклажани в поєднанні з горіховою начинкою, настійно рекомендуємо!
Складові:
- баклажани - 2-3 шт .;
- волоські горіхи - 100 г;
- часник - 2-3 зубці;
- сметана (або майонез) - 3-4 ст. ложки;
- сіль за смаком;
- рослинне масло - 3-4 ст. ложки;
- петрушка або кінза - 3-4 гілочки;
- хмелі-сунелі - за смаком.
Рулетики з баклажанів з волоськими горіхами по-грузинськи рецепт
1. Промиті баклажани нарізаємо вздовж пластинами завтовшки не більше 5 мм. Найзручніше для цієї мети застосувати добре наточеними вузький ніж або овощерезку. Отриману нарізку складаємо в зручну посуд, посипаємо сіллю і залишаємо хвилин на 20, прикривши зверху кришкою або тарілкою. Протягом цього часу овочі виділять вологу, а разом з нею піде і можлива гіркота.
2. Поки баклажани «відпочивають», займаємося начинкою. Щоб горіхи краще розкрили свій смак і аромат, викладаємо їх на суху сковороду і обсмажуємо протягом 4-5 хвилин на середньому вогні. Періодично перемішуємо горіхові ядра для рівномірного обжарювання.
3. Після зняття з плити дозволяємо горіхів охолонути, а потім подрібнюємо будь-яким зручним способом. Можна розтерти їх в ступці, порізати вручну або ж застосувати блендер або іншу кухонну техніку. Шматочки горіхів повинні вийти досить дрібними, але не крихітними.
4. Зелень дрібно рубаємо, зубці часнику пропускаємо через прес (чеснокодавилку), змішуємо з горіховою крихтою.
5. Додаємо хмелі-сунелі і сметану, розмішуємо (також в якості заправки можна використовувати майонез або несолодкий натуральний йогурт). Начинка повинна стати єдиною і пластичною масою. Якщо горіхи розсипаються або суміш вийшла сухою на смак, додаємо ще сметану (майонез / йогурт). За бажанням солимо.
6. Відлежатися баклажани промиваємо, прибираємо вологу паперовими рушниками. Овочеві пластини за допомогою силіконової кисті змащуємо рослинним маслом з обох сторін і викладаємо на розігріту суху сковороду. Цей спосіб дозволяє мінімізувати кількість масла, завдяки чому баклажани НЕ будуть надмірно жирними.
7. Смажимо підготовлені пластини з двох сторін на середньому вогні до рум'яності. Потім дозволяємо їм охолонути.
8. На край кожного підсмаженого скибочки викладаємо 1-2 ч. Ложки начинки.
9. Звертаємо заготовки в міні-рулетики з горіхами всередині. Перед подачею бажано охолодити баклажани з начинкою на полиці холодильника, тоді закуска краще розкриє смак.
Рулетики з баклажанів з волоськими горіхами по-грузинськи готові! Смачного!
|
Категорія: Холодні закуски | Додав: 05.04.2018
|
Переглядів: 774
| Рейтинг: 0.0/0 |
|