Субота
27.04.2024
03:42
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Холодні закуски
Гарячі закуски
Суші і роли
Пошук рецепта
/_pu/3/35428298.jpg
Пісний шоколадний торт
/_pu/3/47692984.jpg
Торт «Баунті»
/_pu/1/64620191.jpg
Овочеве рагу з баклажанами і кабачками
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Закуски » Холодні закуски


Рулетики з баклажанів по-грузинськи

Закуски - незамінний атрибут будь-якого святкового столу! Багато їх не буває, тому пропонуємо черговий простий і доступний рецепт - готуємо рулетики з баклажанів з волоськими горіхами по-грузинськи.

Незважаючи на мініатюрний вид блюдо виходить дуже ситним і неймовірно смачним! Якщо ви ще не пробували баклажани в поєднанні з горіховою начинкою, настійно рекомендуємо!
 
Складові:
  • баклажани - 2-3 шт .;
  • волоські горіхи - 100 г;
  • часник - 2-3 зубці;
  • сметана (або майонез) - 3-4 ст. ложки;
  • сіль за смаком;
  • рослинне масло - 3-4 ст. ложки;
  • петрушка або кінза - 3-4 гілочки;
  • хмелі-сунелі - за смаком.


Рулетики з баклажанів з волоськими горіхами по-грузинськи рецепт

1. Промиті баклажани нарізаємо вздовж пластинами завтовшки не більше 5 мм. Найзручніше для цієї мети застосувати добре наточеними вузький ніж або овощерезку. Отриману нарізку складаємо в зручну посуд, посипаємо сіллю і залишаємо хвилин на 20, прикривши зверху кришкою або тарілкою. Протягом цього часу овочі виділять вологу, а разом з нею піде і можлива гіркота. 
 

2. Поки баклажани «відпочивають», займаємося начинкою. Щоб горіхи краще розкрили свій смак і аромат, викладаємо їх на суху сковороду і обсмажуємо протягом 4-5 хвилин на середньому вогні. Періодично перемішуємо горіхові ядра для рівномірного обжарювання. 
 

3. Після зняття з плити дозволяємо горіхів охолонути, а потім подрібнюємо будь-яким зручним способом. Можна розтерти їх в ступці, порізати вручну або ж застосувати блендер або іншу кухонну техніку. Шматочки горіхів повинні вийти досить дрібними, але не крихітними. 
 

4. Зелень дрібно рубаємо, зубці часнику пропускаємо через прес (чеснокодавилку), змішуємо з горіховою крихтою. 
 

5. Додаємо хмелі-сунелі і сметану, розмішуємо (також в якості заправки можна використовувати майонез або несолодкий натуральний йогурт). Начинка повинна стати єдиною і пластичною масою. Якщо горіхи розсипаються або суміш вийшла сухою на смак, додаємо ще сметану (майонез / йогурт). За бажанням солимо.
 

6. Відлежатися баклажани промиваємо, прибираємо вологу паперовими рушниками. Овочеві пластини за допомогою силіконової кисті змащуємо рослинним маслом з обох сторін і викладаємо на розігріту суху сковороду. Цей спосіб дозволяє мінімізувати кількість масла, завдяки чому баклажани НЕ будуть надмірно жирними.
 

7. Смажимо підготовлені пластини з двох сторін на середньому вогні до рум'яності. Потім дозволяємо їм охолонути. 
 

8. На край кожного підсмаженого скибочки викладаємо 1-2 ч. Ложки начинки. 
 

9. Звертаємо заготовки в міні-рулетики з горіхами всередині. Перед подачею бажано охолодити баклажани з начинкою на полиці холодильника, тоді закуска краще розкриє смак. 
 

Рулетики з баклажанів з волоськими горіхами по-грузинськи готові! Смачного!



Категорія: Холодні закуски | Додав: 05.04.2018
Переглядів: 774 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024