Четвер
28.03.2024
20:33
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/3/86541284.jpg
Торт «Вупі пай»
/_pu/1/51497117.jpg
Сазан запечений в духовці
/_pu/3/45820705.jpg
Хачапурі по-аджарський
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Голубці з м'ясом і рисом

Класичні голубці з м'ясом і рисом - улюблене багатьма блюдо. Поєднання соковитого фаршу, м'яких капустяного листя і насиченого томатно-сметанному соусі - неймовірно смачно і ситно! Однак в приготуванні цього популярного страви є деякі моменти, які слід враховувати для досягнення ідеального результату. Це і варіння капусти, і правильно підготовлена ​​начинка, і формування голубців. В нашій покрокової інструкції розглянемо детально всі етапи.

Самий трудомісткий процес в рецепті голубців - підготовка капусти. Необхідно акуратно відокремити листя від качана так, щоб не порвати їх і не пошкодити. Зробити це можна різними способами (за допомогою заморозки, мікрохвильовки, під струменем води і т.д.). Але сьогодні скористаємося традиційним методом.

Складові:
  • фарш (свинина + яловичина) - 0,5 кг;
  • капуста - 1 велика;
  • рис - ½ склянки;
  • морква - 1 невелика;
  • цибулина - 1 велика або 2 маленькі;
  • часник - 1-2 зубці;
  • помідори - 2-3 шт .;
  • свіжа зелень (кріп або петрушка) - 3-4 гілочки;
  • рослинне масло - 40-50 мл;
  • сіль, перець - за смаком.

Для соусу:
  • томатна паста - 2 ст. ложки;
  • сметана - 4 ст. ложки;
  • вода - близько 400 мл;
  • сіль за смаком.

Голубці рецепт покроково з фото в домашніх умовах

Як варити капусту для голубців

1. Видаляємо з капусти верхні пошкоджені листочки. Далі навколо качана робимо глибокі надрізи ножем, щоб відокремити підставу листя від качана. Вибираємо велику каструлю (в ідеалі капуста повинна міститися туди повністю), наповнюємо водою. Кочан насаджує на ніж або виделку, занурюємо в кипляче підсолену рідину. 
 

2. Поступово капустяне листя почнуть відділятися від качана (акуратно допомагаємо їм за допомогою вилки). 
 

3. Коли в каструлі виявляться 3-5 листочків, витягаємо качан з каструлі. Відокремилися листя варимо 1-2 хвилини (до м'якості і еластичності), потім дістаємо з допомогою шумівки. Далі знову поміщаємо качан в каструлю, чекаємо відділення листочків і т.д. Повторюємо процедуру, поки не закінчаться всі відповідні листи. 
 

Начинка для голубців рецепт з фото

4. Поки капустяне листя остигають, підготуємо м'ясну начинку для голубців. Розпалює сковороду з рослинним маслом, обсмажуємо до м'якості нарізану дрібно цибулю. 
 

5. Слідом завантажуємо до цибулі моркву. Помішуючи, пасеруємо все разом близько 3 хвилин. 
 

6. Додаємо до фаршу морквяно-цибульну засмажку, вичавлюємо через прес зубці часнику. Доповнюємо суміш нарізаною зеленню. 
 

7. Рис відварюємо до напівготовності і теж завантажуємо до м'ясної маси. Для соковитості обов'язково додаємо до складових начинки томатну м'якоть. Для цього помідори витримуємо пару хвилин в окропі, потім промиваємо холодною водою, знімаємо розпарену шкурку. М'якоть подрібнюємо ножем або перетворюємо в «пюре» за допомогою блендера. 
 

8. Солимо, перчимо складові начинки, ретельно вимішуємо.
 

Як приготувати голубці з м'ясом і рисом

9. Формуємо голубці. Беремо капустяний лист, видаляємо ножем тверду частину (стрижень). Викладаємо порцію м'ясної маси (приблизно 2-3 ст. Ложки). Накриваємо начинку нижнім краєм капустяного листа. 
 

10. Потім підгинаємо до фаршу бічні сторони і загортаємо верхній край. Отримуємо повністю закритий «конвертик». Із зазначеного в рецепті кількості продуктів вийде приблизно 9-10 голубців. 
 

11. У сотейнику або глибокій сковороді розпалює рослинне масло. Обсмажуємо наші напівфабрикати з двох сторін. 
 

12. Змішуємо сметану і томатну пасту, розбавляємо водою, злегка солимо. Заливаємо голубці підготовленим соусом. Рідина повинна покривати вироби майже повністю (при необхідності додаємо води). Накриваємо сковороду кришкою. 
 

13. Тушкуємо голубці з м'ясом і рисом 30-40 хвилин на повільному вогні. Готові вироби подаємо разом з соусом, доповнюємо зеленню. 
 

Голубці з м'ясом і рисом готові! Смачного!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 26.03.2018
Переглядів: 754 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024