Домашня кухня
Печиво Курабье |
Печінковий рулет з маслом |
Лазанья вегетаріанська з грибами |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
У категорії рецептів: 16 Показано рецептів: 1-16 |
|
Сортувати за:
Даті ·
Назві ·
Рейтингу ·
Коментарям ·
Переглядам
Всім вже давно полюбилися популярні гамбургери, рецепт яких прийшов до нас з Америки. Обов'язковими складовими цієї поживної страви є різноманітні соуси, приправи, м'ясна або куряча котлета і, звичайно ж, круглі булочки для гамбургерів з кунжутом. Сформувати начинку нескладно, доповнивши м'ясо, наприклад, овочами, шматочком сиру і салатним листям. Детальніше про те як приготувати гамбургер в домашніх умовах ви можете дізнатися тут . Але як зробити булочки? Звичайно ж, зараз їх можна знайти в продажу практично в кожному хлібному відділі, проте набагато приємніше приготувати основу бургера своїми руками. Зробити це можна за допомогою нижчеописаного рецепта. |
Булочки з маком з листкового тіста гідно прикрасять собою будь-чаювання. Злегка вловимий аромат, що доноситься з духовки під час приготування, вмить заповнить простір вашого житла, а готові борошняні вироби, що прикрашають застілля, створять теплу атмосферу домашнього затишку. Маючи в засіках упаковку листкового тіста, менше ніж за годину ми зможемо приготувати ефектну випічку з яскравою, контрастною макової прошарком. Швидкі, прості «булочки-равлики» - знахідка для сучасних, зайнятих господинь. |
Булочки з яблуками і корицею - нехитре і досить просте в приготуванні ласощі. В даному рецепті яблучні половинки цілком загортаються в тонке тісто, замішане на маслі і сметані, панірують в цукрі і відправляються в духовку до отримання легкої рум'яної скоринки.
Запечена в борошняної оболонці начинка максимально розм'якшується, просочується цукровим сиропом і вдосталь насичується пряним ароматом кориці. Виходить чудовий десерт, відповідний для солодкого полудня, доповнення до сніданку або частування заглянули на чашечку чаю гостей. |
Сіннабон - поширена мережа кафе-пекарень, що славиться своїми оригінальними булочками з корицею. Ці смачні борошняні вироби вже давно завоювали всесвітню популярність, тому, як тільки став доступний рецепт знаменитої випічки, він моментально розлетівся по мережі.
Зараз вже не є секретом як приготувати булочки Сіннабон з корицею аналогічні тим, що полюбилися нам з першої спроби. Якщо вам ще жодного разу не вдалося покуштувати «сіннабони», не сумнівайтеся - ця солодка випічка підкорить вас в одну мить! |
Ечпочмак - татарська страва, що представляє собою випічку у вигляді трикутника з начинкою. В якості наповнювача зазвичай застосовуються такі інгредієнти як картопля, цибуля і м'ясо, які нарізаються дрібними кубиками і перемішуються. Тісто найчастіше використовується дріжджове або прісне.
Сьогодні ми пропонуємо зробити ечпочмакі по-татарськи в домашніх умовах. Замісити просте і швидке в приготуванні тісто на кефірі, підготуємо начинку і сформуємо трикутні заготовки, які в процесі випічки доповнимо м'ясним бульйоном. В результаті отримаємо дуже смачні і ситні вироби з соковитою начинкою. |
Кутаб - азербайджанські пиріжки-коржі з прісного тіста, готуються у вигляді півмісяця і зовні дуже нагадують знайомі нам чебуреки. Ці ситні вироби подають як самостійно, так і в якості доповнення до основного застілля. Наповнюють різноманітною начинкою: м'ясом, гарбузом, сирно-сирною сумішшю, картоплею і т.д. Але, мабуть, найбільш популярні Кутаб з зеленню і сиром, рецепт яких ми і розберемо докладно.
В даному випадку замішується просте тісто на воді, еластичність якого дозволяє швидко розкачати тонкий коло, без зусиль скріпити краю і не переживати за збереження начинки під час смаження. Що стосується наповнювача, тут відмінно підійде фета, моцарелла, сулугуні і навіть самий звичайний твердий сир, як в нашому прикладі. |
На жаль, енергійний темп сучасного життя не завжди дозволяє господаркам виділити тривалий час на те, щоб приготувати повноцінну домашню випічку. Але ж іноді так хочеться порадувати рідних апетитними пиріжками, зробленими своїми руками з усією душею і любов'ю. Якраз в такі моменти і стане в нагоді цей рецепт!
Ледачі біляші на кефірі з фаршем представляють собою щось схоже на оладки з начинкою. Тісто для цієї страви замішується дуже швидко, та й час на ліплення витрачати зовсім не доведеться! |
Освоюємо універсальну технологію приготування пиріжків з цибулею і яйцем в духовці. Замішуємо дріжджове тісто на кефіру масляній основі, готуємо елементарну начинку всього з двох головних компонентів, оперативно формуємо борошняні вироби і відправляємо в духовку. Отримуємо апетитні пиріжки з легким ароматом здоби, ніжним яєчно-цибульним міксом і пишним м'якушем.
Дріжджове тісто на кефірі і маслі, представлене в рецепті, рекомендуємо взяти на замітку. Воно дуже м'яке, «слухняне» в роботі і приємне на смак, до того ж прекрасно поєднується з будь-якою начинкою. За бажанням в якості наповнювача можна взяти картопляне пюре, тушковану капусту, обсмажений фарш і т.д. А збільшивши порцію цукру, можна пекти і пампушки з маком - з яблуками, вишнею, варенням і т.д. |
Самса - популярна випічка середньоазіатської кухні, що поєднує в собі тонке листкове тісто і рясне кількість начинки. В якості наповнювача найчастіше застосовується баранина укупі з курдючним жиром, але також зустрічаються варіанти і з яловичиною, птицею або навіть зовсім без м'яса - з гарбузом, картоплею, зеленню.
Сьогодні ми пропонуємо спекти домашню самсу з куркою. Щоб зробити випічку в максимально короткий термін, позбавимо себе від тривалого процесу формування класичного листкового тіста, приготувавши його за спрощеним способом. |
Готуємо пишні, м'які і рум'яні сирні пиріжки з яблуками в духовці. При мінімумі зусиль, без дріжджів, опари і вистоювання отримуємо ніжне «повітряний» тісто, яке годиться для різноманітної начинки.
В якості наповнювача сьогодні виберемо просту і універсальну суміш яблук, горіхів і родзинок. Пиріжки на сирному тісті мають привабливий, апетитним виглядом. За смаковими якостями вони не поступаються дріжджовим, але готуються набагато легше і швидше. |
Готове листкове тісто зараз користується колосальним попитом. Це зрозуміло, адже завдяки йому можна максимально швидко приготувати чудову домашню випічку на будь-який смак і з різноманітною начинкою. Ніяких клопотів і тривалого замісу - розморожуємо тісто-напівфабрикат і відразу формуємо вироби. Справжня «паличка-виручалочка» для зайнятих господинь!
Сьогодні в якості наповнювача візьмемо заморожену вишню. Характерна ягідна кислинка особливо порадує тих, хто вважає за краще несильно солодкі десерти. Слойки з замороженої вишнею з листкового тіста - просте, але дуже смачні ласощі! |
Смажені біляші на сковороді, приготовані в домашніх умовах, стануть чудовою альтернативою покупної випічці, адже блюдо, зроблене для своїх домочадців з усією душею і любов'ю, завжди смачніше. До того ж, набагато приємніше їсти пиріжки з м'ясною начинкою, знаючи напевно, що входить до їх складу. Ми розглянемо як готувати біляші на дріжджовому тесті, яке зробимо самостійно. Соковита начинка укупі з насиченим ароматом і прожареним, рум'яним тестом викликає апетит з найперших хвилин приготування, тому не дивуйтеся, якщо готову страву моментально зникне з тарілок! |
Сосиски в листковому тісті - рецепт, з яким впорається навіть самий початківець кулінар. Він простий у виконанні, а результат завжди виходить чудовим. Сьогодні відмовляємося від дріжджового тіста, тим самим звільняючи себе від тривалого замісу. Застосуємо вже готовий покупної або заздалегідь приготовлений напівфабрикат, наріжемо його смужками і швидко обмотаємо сосиски. Це елементарне блюдо - вдала альтернатива бутербродів, ідеально підійде для пікніка на природі або для простого сімейного чаювання. |
Пропонуємо замінити звичні бутерброди з ковбасою більш привабливою і цікавою закускою. Трояндочки з листкового тіста з ковбасою виходять не тільки красивими, але і дуже смачними. Ці апетитні слойки відмінно підійдуть для сімейного чаювання, та й на святковому застіллі будуть притягувати погляди.
Загортаються і готуються такі булочки дуже швидко і просто. Тісто використовується вже готове, тому весь процес зводиться лише до пари простих кулінарних прийомів. |
Хачапурі - грузинське страва, що представляє собою борошняний виріб з начинкою. Єдиного рецепта цієї страви не існує: є хачапурі по-мегрельських, по-аджарський, по-імеретинськи і т.д. Випічку готують на дріжджовому, бездріжджовий, а іноді навіть листковому тісті. Експериментують і з наповнювачем - крім сиру до складу іноді включають сир або зелень.
Сьогодні ми розглянемо як в домашніх умовах зробити хачапурі по-імеретинськи. Ці плоскі коржі виготовляють на особливому тесті - дріжджі в процесі не використовуються, але і без них створюється досить кисле середовище, завдяки чому випічка виходить дуже ніжною. Обов'язковим компонентом рецепта є мацоні (грузинський кисломолочний напій), в який вводять ще й додатковий розпушувач у вигляді соди. В результаті замішується некруте, пластичне тісто. У домашніх умовах мацоні можна замінити кефіром або кислим молоком, а замість імеретинського сиру для начинки задіяти сулугуні або його аналог. |
Існує багато припущень про те, де вперше були виготовлені чебуреки з м'ясом. За однією з найбільш поширених версій їх батьківщиною вважається Східна Азія, звідки й походить слово «чебурек», що означає «сирої пиріжок». Таке цікаве назва пояснюється швидким процесом смаження, адже будь-який інший виріб з тіста з м'ясною начинкою за такий короткий час залишилося б всередині сирим. Однак завдяки своєрідній формі чебуреки відмінно прожарюються, при цьому виходять смачними і соковитими. |
|