Домашня кухня
Стегенця з карамельною скоринкою в духовці |
Торт «Молочна дівчинка» з пломбірна кремом |
Шоколадний чізкейк |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Гуляш з яловичини з підливою
У цій статті розглянемо базовий рецепт гуляшу з яловичини з підливою. Це класичне блюдо завжди актуально, адже воно не приїдається, не залежить від моди і не включає до свого складу екзотичних продуктів «на любителя». Ароматне соковите м'ясо, тушковане з овочами, доповнене зеленню і томатної заправкою - чудове поєднання, від якого навряд чи хтось зможе відмовитися!
Гуляш з яловичини з підливою - це прекрасне доповнення до картоплі, каш або відварною макаронів. М'ясо при тривалому гасінні виходить дуже м'яким і апетитним, а рясне кількість підливи зробить будь-який гарнір максимально соковитим, з насиченим і вираженим смаком.
Складові:
- яловичина - 500 г;
- цибулина - 1 шт .;
- морква - ½ шт .;
- борошно - 1 ст. ложка з гіркою;
- томатна паста - 1-2 ст. ложки;
- свіжа зелень - невеликий пучок;
- сіль, спеції - за смаком;
- рослинне масло - 2-3 ст. ложки.
Гуляш з яловичини з підливою рецепт з фото крок за кроком
Як приготувати гуляш з підливою
1. Попередньо промиту м'якоть яловичини нарізаємо приблизно однаковими шматочками середнього розміру. Завантажуємо м'ясні заготовки на сковороду з розпеченим рослинним маслом. Періодично помішуючи, витримуємо яловичину на сильному вогні.
2. Як тільки м'ясо покриється золотистою скоринкою, додаємо очищений від лушпиння і порізати дрібними цибулю.
3. Слідом завантажуємо натерту тонкою стружкою моркву. Обсмажуємо суміш яловичини і овочів 2-3 хвилини. За бажанням можна додати в гуляш ще солодкий перець, селера, стручкову квасолю і т.д. Овочевий набір залежить тільки від особистих побажань.
4. Посипаємо вміст сковороди борошном і швидко перемішуємо. Обсмажуємо все разом протягом хвилини (мука надалі трохи згустити підливу і зробить її більш насиченою). Додаємо томатну пасту, змішуємо з м'ясом.
5. Заливаємо яловичину водою - рідина повинна повністю покривати м'ясні шматки. Доводимо соус-заливку до кипіння, потім знижуємо нагрів і, накривши ємність кришкою, тушкуємо вміст сковороди порядку 40-60 хвилин або довше (до м'якості яловичини). Час приготування залежить від віку м'яса. Якщо використовується «стара» і жорстка яловичина, гасити її доведеться довше. При необхідності можна підливати воду.
6. Чисту і суху зелень дрібно рубаємо і завантажуємо до вже готового м'яса. Кидаємо сіль, улюблені спеції / приправи, перемішуємо і тушкуємо ще буквально 5 хвилин.
7. В результаті повинен вийти м'який, соковитий і ароматний гуляш з яловичини з підливою.
Доповнюємо м'ясо простим гарніром, наприклад, гречаною кашею, картопляним пюре, макаронами і т.д. Смачного!
|
Категорія: Страви з м'яса | Додав: 27.03.2018
|
Переглядів: 769
| Рейтинг: 0.0/0 |
|