Середа
24.04.2024
21:01
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/1/29601445.jpg
Стегенця з карамельною скоринкою в духовці
/_pu/3/75256178.jpg
Торт «Молочна дівчинка» з пломбірна кремом
/_pu/3/35893723.jpg
Шоколадний чізкейк
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Гуляш з яловичини з підливою

У цій статті розглянемо базовий рецепт гуляшу з яловичини з підливою. Це класичне блюдо завжди актуально, адже воно не приїдається, не залежить від моди і не включає до свого складу екзотичних продуктів «на любителя». Ароматне соковите м'ясо, тушковане з овочами, доповнене зеленню і томатної заправкою - чудове поєднання, від якого навряд чи хтось зможе відмовитися!

Гуляш з яловичини з підливою - це прекрасне доповнення до картоплі, каш або відварною макаронів. М'ясо при тривалому гасінні виходить дуже м'яким і апетитним, а рясне кількість підливи зробить будь-який гарнір максимально соковитим, з насиченим і вираженим смаком.
 
Складові:
  • яловичина - 500 г;
  • цибулина - 1 шт .;
  • морква - ½ шт .;
  • борошно - 1 ст. ложка з гіркою;
  • томатна паста - 1-2 ст. ложки;
  • свіжа зелень - невеликий пучок;
  • сіль, спеції - за смаком;
  • рослинне масло - 2-3 ст. ложки.





 

Гуляш з яловичини з підливою рецепт з фото крок за кроком

Як приготувати гуляш з підливою

1. Попередньо промиту м'якоть яловичини нарізаємо приблизно однаковими шматочками середнього розміру. Завантажуємо м'ясні заготовки на сковороду з розпеченим рослинним маслом. Періодично помішуючи, витримуємо яловичину на сильному вогні. 
 

2. Як тільки м'ясо покриється золотистою скоринкою, додаємо очищений від лушпиння і порізати дрібними цибулю. 
 

3. Слідом завантажуємо натерту тонкою стружкою моркву. Обсмажуємо суміш яловичини і овочів 2-3 хвилини. За бажанням можна додати в гуляш ще солодкий перець, селера, стручкову квасолю і т.д. Овочевий набір залежить тільки від особистих побажань. 
 

4. Посипаємо вміст сковороди борошном і швидко перемішуємо. Обсмажуємо все разом протягом хвилини (мука надалі трохи згустити підливу і зробить її більш насиченою). Додаємо томатну пасту, змішуємо з м'ясом. 
 

5. Заливаємо яловичину водою - рідина повинна повністю покривати м'ясні шматки. Доводимо соус-заливку до кипіння, потім знижуємо нагрів і, накривши ємність кришкою, тушкуємо вміст сковороди порядку 40-60 хвилин або довше (до м'якості яловичини). Час приготування залежить від віку м'яса. Якщо використовується «стара» і жорстка яловичина, гасити її доведеться довше. При необхідності можна підливати воду. 
 

6. Чисту і суху зелень дрібно рубаємо і завантажуємо до вже готового м'яса. Кидаємо сіль, улюблені спеції / приправи, перемішуємо і тушкуємо ще буквально 5 хвилин. 
 

7. В результаті повинен вийти м'який, соковитий і ароматний гуляш з яловичини з підливою. 
 

Доповнюємо м'ясо простим гарніром, наприклад, гречаною кашею, картопляним пюре, макаронами і т.д. Смачного!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 27.03.2018
Переглядів: 769 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024