Домашня кухня
Пиріг зі шпинатом і сиром |
Салат грецький класичний |
Американський яблучний пиріг (класичний яблучний пай) |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
У категорії рецептів: 54 Показано рецептів: 1-20 |
Сторінки: 1 2 3 » |
Сортувати за:
Даті ·
Назві ·
Рейтингу ·
Коментарям ·
Переглядам
Бефстроганов з яловичини - популярне домашнє блюдо, яке представляє собою тонкі смужки м'яса в сметанному соусі. Рецепт швидкий, елементарний і доступний! А що ще потрібно для сучасної зайнятої господині ?!
Жарка на сильному вогні і подальше гасіння в сметанному соусі перетворюють яловичину в тане, дивно м'яке і ніжне м'ясне «ласощі». А завдяки великій кількості соусу бефстроганов набуває соковитість і тонкий аромат. |
Брізоль - це метод засмажкою продуктів в яйці або омлеті. В якості основного інгредієнта зазвичай застосовується фарш, але також тут відмінно підійдуть курячі відбивні або навіть рибне філе. Що стосується начинки, вона в даному випадку може бути найрізноманітнішою - доповнити яєчно-м'ясну корж можна свіжими або маринованими овочами, зеленню, сиром і т.д. Таким чином, можливостей для кулінарних експериментів існує безліч!
Сьогодні ми зробимо бризоль з фаршу з солоними огірками. У такому варіанті страва виходить дуже ситним, смачним і вкрай апетитним! |
Класичні голубці з м'ясом і рисом - улюблене багатьма блюдо. Поєднання соковитого фаршу, м'яких капустяного листя і насиченого томатно-сметанному соусі - неймовірно смачно і ситно! Однак в приготуванні цього популярного страви є деякі моменти, які слід враховувати для досягнення ідеального результату. Це і варіння капусти, і правильно підготовлена начинка, і формування голубців. В нашій покрокової інструкції розглянемо детально всі етапи.
Самий трудомісткий процес в рецепті голубців - підготовка капусти. Необхідно акуратно відокремити листя від качана так, щоб не порвати їх і не пошкодити. Зробити це можна різними способами (за допомогою заморозки, мікрохвильовки, під струменем води і т.д.). Але сьогодні скористаємося традиційним методом. |
Гречаники з фаршем представляють собою своєрідні котлети, виготовлені з гречаної крупи і м'ясної маси. Їх можна швидко посмажити на сковороді без будь-яких доповнень, але набагато цікавіше і смачніше блюдо виходить, якщо згасити вироби в простому томатному соусі. Як гарнір тут підійдуть запечені або тушковані овочі, картопля, стручкова квасоля і т.д.
Пропорції фаршу і гречаної крупи, а також концентрацію соусу можна варіювати з урахуванням індивідуальних переваг. Строгості в цьому рецепті немає - все на розсуд кулінара. |
Якщо вважаєте, що гречка зі свининою - банальний рецепт, яким неможливо нікого здивувати, ви помиляєтеся! Приготувавши це звичайне блюдо в глиняних горщиках, можна отримати справді «чарівний» результат. Причина тому - технологія виготовлення.
Гречка в горщику в духовці насичується неповторним ароматом і набуває чудовий смак. А додані в процесі овочі вдало доповнюють готову «композицію». Складно повірити? Тоді спробуйте приготувати! |
У цій статті розглянемо базовий рецепт гуляшу з яловичини з підливою. Це класичне блюдо завжди актуально, адже воно не приїдається, не залежить від моди і не включає до свого складу екзотичних продуктів «на любителя». Ароматне соковите м'ясо, тушковане з овочами, доповнене зеленню і томатної заправкою - чудове поєднання, від якого навряд чи хтось зможе відмовитися!
Гуляш з яловичини з підливою - це прекрасне доповнення до картоплі, каш або відварною макаронів. М'ясо при тривалому гасінні виходить дуже м'яким і апетитним, а рясне кількість підливи зробить будь-який гарнір максимально соковитим, з насиченим і вираженим смаком. |
Для тих, хто не боїться поклопотатися на кухні пару-трійку годин, пропонуємо приготувати апетитні домашні пельмені власноручного виробництва. Для начинки вибираємо змішаний фарш, в якому свинина додасть необхідну соковитість, а пісна яловичина «врівноважить» смак страви і додасть характерний м'ясної аромат.
Що стосується тесту, тут ми зупинимося докладніше, адже саме від нього більшою мірою залежить результат. Про те, як зробити пельменное тісто ніжним і м'яким, щоб отримати бездоганні пельмені читайте нижче! |
Пропонуємо ще один варіант ситної вечері «на швидку руку». Картопля з беконом в духовці - нескладне блюдо, одночасно поєднує як м'ясо, так і гарнір. При подачі обов'язково доповнюємо ситну їжу зеленню, свіжими овочами або, наприклад, простим салатом зі свіжої капусти і огірків .
Ніжний картопля з розплавленим сиром під тонкою зарум'яниться пластиною бекону - поживно, ситно і дуже смачно! |
Для повсякденного вечері «на швидку руку» пропонуємо приготувати смачний і ароматний картопля, запечена разом з салом. Здавалося б, таке елементарне і на перший погляд банальне блюдо ... Але зате який результат! Потім в фользі, картопляні бульби швидко пропарюють, просочуються спокусливим часниковим ароматом і в підсумку виходять дуже м'якими, розсипчастими і неймовірно смачними!
Картопля з салом у фользі в духовці за смаковими якостями і зовнішнім виглядом нагадує апетитний печена картопля на багатті. Так чому б не організувати в холодну пору року простий і бюджетний вечерю, нагадує літній пікнік?! До речі, в теплу погоду картоплю за цим рецептом цілком можна готувати на вугіллі, тільки в цьому випадку потрібно обернути бульби фольгою товстіший. |
Картопля-гармошка в духовці, нафарширована добавками, виходить дуже ситної, ніжною і смачною, злегка нагадує печену картоплю на вогнищі. Шматочки бекону, визирають назовні з картопляних «кишень», в процесі випічки підсихають і злегка «обугливаются», стаючи хрусткими і крихкими, що створює цікавий контраст на тлі м'якої і пропареної серцевини коренеплоду.
Що стосується начинки, фарширувати картоплю-гармошку можна не тільки беконом - тут відмінно підійде фарш, солоне сало, шинка або пісні варіанти (гриби, помідори, зелень). Так, не виходячи з дому, в будь-який час року організовуємо імпровізований пікнік! |
Картопляна запіканка з фаршем в духовці - ідеальний варіант простого домашнього страви, з приготуванням якого впорається навіть початківець кулінар. Рецепт включає в себе картопляне пюре, просмажене і змішане з овочами м'ясо, стандартну заливку на основі вершків і рясну порцію сиру.
Під щільним шаром картоплі створюється ідеальна для томління среда, завдяки чому обсмажений фарш не пересушується, залишається м'яким і наскрізь просочується ароматними парами. А картопляне пюре виходить дуже ніжним, з м'якими вершковими "нотками» і приємним смаком, прекрасно поєднується з м'ясною начинкою і овочевим доповненням. |
Картопляні зрази з фаршем представляють собою своєрідні «котлети» з вареної картоплі з м'ясним наповнювачем. З пластичної картопляної маси сформуємо коржі, додамо начинку і доведемо заготовки до повної готовності. Смак страви багато в чому буде залежати від обраного сорту фаршу. Тут підійде як соковита свинина, так і пісна яловичина, але для отримання бездоганного смаку краще змішати ці види м'яса.
Зрази можна як варити в киплячій підсоленій воді, так і обсмажувати на олії. У нашому прикладі ми віддамо перевагу другому варіанту. |
Рецепт лазаньї з фаршем в домашніх умовах дозволяє створити смачне італійське блюдо, докладаючи мінімум зусиль, адже основа використовується вже готова, а весь процес зводиться до виготовлення м'ясної начинки. Ніжний смак апетитною лазаньї підкорює миттєво, залишаючи про себе приємні враження! Вишукане блюдо, просочене соусом «Бешамель», не залишить байдужих: приготувавши раз це смачні ласощі, ви обов'язково захочете повторити! Отже, сьогодні в нашому меню класична лазанья з фаршем! |
Бігус (бігос) - традиційне польське блюдо, що складається зі свіжої і квашеної капусти з м'ясом і обов'язково копченостями. Зараз існує величезна кількість різноманітних рецептів цього блюда. Як у нас у випадку з борщем , кожна польська господиня готує бігус по-своєму, застосовуючи різні хитрощі і накопичені з досвідом кулінарні секрети.
Ми постаралися представити вашій увазі класичний рецепт Бігус з капустою і свининою, який може стати відмінною базою для експериментів. Строгості в рецептурі немає: за бажанням можна доповнити або трохи видозмінити склад продуктів. Однак незмінними варто залишити свіжу і квашену капусту, м'ясо та копченості, так як ці інгредієнти для польського страви є основними. |
Ароматний шашлик на мангалі - найсмачніша і поширена їжа для літнього дозвілля на природі! Складно перелічити, скільки ж існує різноманітних варіантів маринаду - м'ясо замочують і в гранатовому соку, і в кефірі, і у вині, і в пиві, додають мінералку, лимонний сік, соєвий соус, часник, ківі і багато іншого. Існують навіть нестандартні рецепти з додаванням кока-коли або ананасового соку. Причому кожен кулінар стверджує, що саме у нього шашлик виходить найправильнішим і смачним!
Звичайно, всі варіанти гарні по-своєму і мають право на існування! Якщо ж ви ще не визначилися з улюбленим маринадом, пропонуємо розглянути простий і популярний рецепт класичного шашлику зі свинини з оцтом. Завдяки невеликій кількості 70-відсоткової оцтової кислоти м'ясо добре розм'якшується, набуває характерну легку кислинку в смаку і виходить дуже апетитним! |
Звичайно, свинину складно віднести до розряду легкої і корисної їжі, яку потрібно їсти кожен день. Але тим не менше іноді дуже хочеться побалувати себе м'яким і апетитним стейком, від одного погляду на який починають «текти слинка».
Сьогоднішній наш рецепт - корейка свиняча в духовці, припаде до смаку всім м'ясоїдам і любителям ситних страв! Уважно дотримуйтесь технологію приготування, і тоді ви отримаєте максимально ніжне м'ясо, встояти перед яким буде складно! |
Готуємо смачне гаряче блюдо за мотивами турецької кухні. Кюрдан-кебаб - м'ясний кульку на зубочистці з обрамленням з баклажанових пластин і барвистим доповненням у вигляді скибочки помідора. Прекрасна заміна стандартним котлет, причому за рахунок оригінальної форми кебаби будуть доречні навіть на святковому столі.
Щоб баклажани придбали пластичність і не розривалися при формуванні, попередньо злегка їх обсмажити, нарізавши тонкими і довгими пластинами. У фарш для соковитості додамо замочений в молоці скибочку хліба, а для більш яскравого смаку - зелень і зубчики часнику. Сформовані вироби доведемо до готовності в духовці і отримаємо ароматне блюдо з ніжними, розм'якшеними овочами і м'ясною начинкою, вдосталь просоченої томатної заливанням і маслом баклажанної оболонки. |
В якості альтернативи класичним голубців пропонуємо приготувати ледачі. Склад у страви майже такий же як і в традиційному варіанті, але спосіб приготування набагато легше. В даному випадку фарш не загортається в капустяне листя, а відразу перемішується з відвареної нашаткованої капустою і іншими інгредієнтами. З отриманої маси формуються котлети, які запікаються в томатно-сметанному соусі. Блюдо виходить ароматним, соковитим і нітрохи не поступається класичному аналогу.
У ледачих голубців в духовці є ще одна вагома перевага в порівнянні з традиційними. Справа в тому, що багато дітей не люблять тушковані капустяне листя - розкривають їх і з'їдають тільки м'ясну начинку. Тут нічого розгортати не доведеться - капуста порізана невеликими шматочками і в складі котлет вона практично непомітна, що цілком задовольняє «маленьких капризуль». |
Цей рецепт - знахідка для бажаючих поласувати домашніми пельменями без стомлюючого проведення часу на кухні. Замість традиційного способу виготовлення пельменів розкачати тісто у великий пласт, нанесемо шар фаршу і сформуємо рулет, який просто поділимо на заготовки. Ледачі пельмені на смак зовсім не поступаються звичайним, але при цьому ніякої тривалої ліплення - все елементарно і максимально доступно!
Замісити класичне пельменное тісто, для начинки застосуємо будь м'ясний фарш і швидко приготуємо смачний обід / вечерю. Отже, робимо ліниві пельмені - рецепт з фото покроково надасть нам допомогу! |
М'ясні їжачки з рисом в духовці або, кажучи простіше, тефтелі - смачне домашнє блюдо для простого обіду в колі сім'ї. Тут немає довгої підготовчої роботи в плані попередньої обжарювання овочів і м'яса, варіння соусу, рису і т.п. Всі дії виконуються швидко, без зайвих маніпуляцій і клопоту. Рецепт стане в нагоді як початківцям господаркам, так і прихильникам мінімальних трудовитрат на кухні.
Від класичних тефтелей їжачки відрізняються способом приготування. В даному випадку рис до фаршу додається сирої. В процесі очікування в духовці крупа набухає і на поверхні м'ясних кульок утворюються стирчать в різні боки рисинки, що нагадують голки їжака. |
|