Домашня кухня
Кобб салат |
Роли з сьомгою в домашніх умовах (хосомакі) |
Фетучіні з грибами і шинкою |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Курка зі шпинатом (рулетики)
Для приготування цього експрес-страви обходимося без маринування, складного набору спецій, запікання в духовці - готуємо курку зі шпинатом у вигляді рулетиків на сковороді. Запанірувати в борошні, злегка обсмажуємо заготовки, а потім тушкуємо до готовності в вершково-сметанному соусі.
Кожен виріб покривається рум'яної оболонкою, а волокна всередині залишаються світлими і соковитими. Ефектно виглядають рулетики в розрізі - яскрава шпинатна начинка відмінно контрастує з нейтральним курячим м'ясом.
Складові:
- куряче філе - 3 шт. (Близько 800 г);
- шпинат - 100 г;
- сир - 80 г;
- часник - 1-2 зубці;
- вершки 20% - близько 200 мл;
- сметана - 2 ст. ложки;
- борошно - 2-3 ст. ложки;
- сіль, перець - за смаком;
- рослинне масло (для смаження).
Курка зі шпинатом рецепт з фото крок за кроком
Як приготувати курячі рулетики зі шпинатом
1. Зрізаємо можливі жирові прошарки, промиваємо куряче м'ясо, обтирає серветкою. Чисті шматки розрізаємо на 2 пластини (всього вийде 6 заготовок). Відбиваємо, не допускаючи розривів.
2. Пучок шпинату ретельно промиваємо, струшуємо краплі води. Ріжемо листя рослини тонкими смужками. Сир тремо дрібною соломкою, часник подрібнюємо ножем. З'єднуємо підготовлені компоненти для начинки, перемішуємо.
3. Курячі відбивні посипаємо сіллю / перцем. Накриваємо шаром сирно-шпинатній суміші кожен пласт курки.
4. Щільно притискаючи, звертаємо заготовку рулетом, заколюємо зубочисткою для фіксації форми. З усіх боків обвалюють в борошні. Нестрашно, якщо по краях начинка буде злегка виглядати з рулетиків.
5. На сковороді розігріваємо олію. Обсмажуємо рулети з усіх боків до рум'яної скоринки. Борошняна оболонка дозволить зберегти ніжність волокон всередині, створить обволікає верхній шар.
6. Вершки змішуємо зі сметаною, злегка солимо / перчимо. Вливаємо в сковороду з напівготової куркою. Рулети повинні бути занурені в рідину на 3/4. При необхідності підливати ще вершків (або трохи води). Тушкуємо на найменшому вогні під кришкою 10 хвилин. Чи не допускаємо активного бурління, інакше вершки можуть згорнутися.
7. Подаємо курку зі шпинатом, полив вершковим соусом, самостійно або з гарніром. Рулетики залишаються смачними і в холодному вигляді.
Смачного!
|
Категорія: Страви із птиці | Додав: 28.03.2018
|
Переглядів: 867
| Рейтинг: 0.0/0 |
|