П`ятниця
26.04.2024
21:38
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/0/41667253.jpg
М'ясо в кисло-солодкому соусі (яловичина)
/_pu/2/80286691.jpg
Салат «Будапештський»
/_pu/3/92253240.jpg
Торт Фрезье
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Овочеві страви


Овочеве рагу з баклажанами і кабачками

Цей елементарний рецепт овочевого рагу з кабачками і баклажанами - знахідка для літнього раціону харчування. Вітамінне блюдо з молодими сезонними овочами виходить яскравим, ароматним і відносно легким. За бажанням ви можете доповнити стандартний набір інгредієнтів додатковими продуктами або улюбленими спеціями / травами, які додадуть вашому рагу індивідуальність і специфіку.

А якщо у вас в засіках ще залишилися свіжі кабачки і баклажани, радимо спробувати ще одне апетитне і нескладне блюдо - соте з овочів.
 
Складові:
  • баклажан - 1 шт .;
  • кабачок - 1 шт .;
  • солодкий болгарський перець - 1-2 шт .;
  • стиглі помідори - 2-3 шт .;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт .;
  • часник - 2-3 зубці;
  • свіжа зелень - ½ пучка;
  • рослинне масло - 2-3 ст. ложки;
  • сіль, перець - за смаком.


Простий рецепт овочевого рагу з кабачками і баклажанами

1. Кабачки і баклажани, промивши, нарізаємо рівними кубиками середнього розміру. Щоб позбавити баклажани від можливого гіркуватого присмаку, посипаємо їх сіллю і залишаємо на 15-20 хвилин, після чого ретельно промиваємо водою. 
 

2. Солодкий перець, вичистивши все насіння, шаткуємо кубиками. 
 

3. Помідори очищаємо від шкірки. Для цього заливаємо свіжі томати окропом і витримуємо хвилин 5-10, після чого відразу занурюємо в ємність з крижаною водою. Від перепаду температури овочева шкірка розм'якшиться і буде зніматися досить легко. М'якоть томатів подрібнюємо ножем. 
 

4. Розігріваємо глибоку толстодонную сковороду з маслом. Цибулину нарізаємо тонкими півкільцями, часникові зубці дрібно рубаємо і викладаємо на розпечену поверхню. Обсмажуємо пару хвилин на середньому вогні.
 

5. Як тільки півкільця цибулі стануть м'якими, завантажуємо до ароматного маслу нарізку солодкого перцю. Збільшуємо температуру до максимуму і, помішуючи, обсмажуємо вміст сковороди 2-3 хвилини. 
 

6. Слідом закладаємо кабачки і баклажани. Не припиняючи перемішувати, витримуємо овочевий «мікс» на сильному вогні ще пару хвилин. 
 

7. Далі викладаємо соковиту м'якоть помідорів (через брак свіжих плодів можна покласти пару ложок консервованої томатної пасти). Перемішуємо рагу, зменшуємо вогонь до мінімуму і Томім овочі під кришкою близько 20-25 хвилин. За 5-10 хвилин до закінчення готування приправляем блюдо сіллю / перцем. 
 

8. При подачі обсипає овочеве рагу з баклажанами і кабачками посіченою зеленню. Тут відмінно підійде свіжий кріп, петрушка, кінза або зелений базилік. 
 

Наше вегетаріанське блюдо повністю готово! Сервіруємо овочі гарячими або холодними - буде смачно в будь-якому вигляді. Смачного!



Категорія: Овочеві страви | Додав: 03.04.2018
Переглядів: 513 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024