Субота
20.04.2024
19:34
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/0/02384452.jpg
Брізоль з фаршу
/_pu/3/47692984.jpg
Торт «Баунті»
/_pu/3/41791108.jpg
Торт «Чорний ліс»
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Гречаники з фаршем

Гречаники з фаршем представляють собою своєрідні котлети, виготовлені з гречаної крупи і м'ясної маси. Їх можна швидко посмажити на сковороді без будь-яких доповнень, але набагато цікавіше і смачніше блюдо виходить, якщо згасити вироби в простому томатному соусі. Як гарнір тут підійдуть запечені або тушковані овочі, картопля, стручкова квасоля і т.д.

Пропорції фаршу і гречаної крупи, а також концентрацію соусу можна варіювати з урахуванням індивідуальних переваг. Строгості в цьому рецепті немає - все на розсуд кулінара.

Складові:
  • гречана крупа - 70 г (вказана вага неварені крупи);
  • м'ясний фарш (в ідеалі свинячий) - 300 г;
  • яйце - 1 шт .;
  • часник - 1 зубець;
  • борошно (для панірування) - 2-3 ст. ложки;
  • сіль, спеції - за смаком;
  • рослинне масло (для смаження) - 50-80 мл;
  • цибуля - 1 велика головка.

Для соусу:
  • томатна паста - 3 ст. ложки;
  • вода - 400 мл;
  • сіль за смаком.

Гречаники рецепт з фаршем покроково з фото

Як приготувати гречаники з фаршем в томатному соусі

1. Крупу ретельно промиваємо, поміщаємо в каструлю. Вливаємо воду (рідини має бути в 2 рази більше гречки), доводимо до кипіння, а потім встановлюємо маленький вогонь, накриваємо каструлю кришкою. Варимо крупу до повного випаровування рідини. Вага готової гречки збільшиться приблизно в 2,5 рази.
 

2. Фарш змішуємо з половиною дрібно посіченою цибулини і пропущеним через прес часником. Вбиваємо яйце, ретельно розмішуємо. 
 

3. Завантажуємо до фаршу гречану кашу. Дуже старанно вимішуємо масу, щоб крупа і м'ясо розподілилися рівномірно. Солимо, додаємо спеції за смаком. 
 

4. З отриманої суміші фаршу і гречки формуємо невеликі довгасті котлети, з усіх боків обвалюють кожну заготовку в борошні. 
 

5. Прогріваємо сотейник або глибоку сковороду з маслом, викладаємо наші напівфабрикати і обсмажуємо на середньому вогні з усіх боків. 
 

6. Майже готові гречаники перекладаємо в інший посуд. Половину цибулі нарізаємо тонкими «пір'ям», обсмажуємо до м'якості на звільнилася поверхні сковороди. 
 

7. На золотисту лушпиння нарізку поміщаємо гречаники. Томатну пасту розводимо водою, солимо за смаком і вливаємо на гречані котлети. Накриваємо ємність кришкою і тушкуємо гречаники з фаршем 20-25 хвилин на слабкому вогні. При необхідності в процесі гасіння можна додати ще трохи води. 
 

8. Готові гречаники з фаршем подаємо гарячими, присипавши зеленню. 
 

Смачного!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 26.03.2018
Переглядів: 753 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024