Домашня кухня
Печінковий рулет з маслом |
Домашній гамбургер |
Овочеве рагу з баклажанами і кабачками |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Гречаники з фаршем
Гречаники з фаршем представляють собою своєрідні котлети, виготовлені з гречаної крупи і м'ясної маси. Їх можна швидко посмажити на сковороді без будь-яких доповнень, але набагато цікавіше і смачніше блюдо виходить, якщо згасити вироби в простому томатному соусі. Як гарнір тут підійдуть запечені або тушковані овочі, картопля, стручкова квасоля і т.д.
Пропорції фаршу і гречаної крупи, а також концентрацію соусу можна варіювати з урахуванням індивідуальних переваг. Строгості в цьому рецепті немає - все на розсуд кулінара.
Складові:
- гречана крупа - 70 г (вказана вага неварені крупи);
- м'ясний фарш (в ідеалі свинячий) - 300 г;
- яйце - 1 шт .;
- часник - 1 зубець;
- борошно (для панірування) - 2-3 ст. ложки;
- сіль, спеції - за смаком;
- рослинне масло (для смаження) - 50-80 мл;
- цибуля - 1 велика головка.
Для соусу:
- томатна паста - 3 ст. ложки;
- вода - 400 мл;
- сіль за смаком.
Гречаники рецепт з фаршем покроково з фото
Як приготувати гречаники з фаршем в томатному соусі
1. Крупу ретельно промиваємо, поміщаємо в каструлю. Вливаємо воду (рідини має бути в 2 рази більше гречки), доводимо до кипіння, а потім встановлюємо маленький вогонь, накриваємо каструлю кришкою. Варимо крупу до повного випаровування рідини. Вага готової гречки збільшиться приблизно в 2,5 рази.
2. Фарш змішуємо з половиною дрібно посіченою цибулини і пропущеним через прес часником. Вбиваємо яйце, ретельно розмішуємо.
3. Завантажуємо до фаршу гречану кашу. Дуже старанно вимішуємо масу, щоб крупа і м'ясо розподілилися рівномірно. Солимо, додаємо спеції за смаком.
4. З отриманої суміші фаршу і гречки формуємо невеликі довгасті котлети, з усіх боків обвалюють кожну заготовку в борошні.
5. Прогріваємо сотейник або глибоку сковороду з маслом, викладаємо наші напівфабрикати і обсмажуємо на середньому вогні з усіх боків.
6. Майже готові гречаники перекладаємо в інший посуд. Половину цибулі нарізаємо тонкими «пір'ям», обсмажуємо до м'якості на звільнилася поверхні сковороди.
7. На золотисту лушпиння нарізку поміщаємо гречаники. Томатну пасту розводимо водою, солимо за смаком і вливаємо на гречані котлети. Накриваємо ємність кришкою і тушкуємо гречаники з фаршем 20-25 хвилин на слабкому вогні. При необхідності в процесі гасіння можна додати ще трохи води.
8. Готові гречаники з фаршем подаємо гарячими, присипавши зеленню.
Смачного!
|
Категорія: Страви з м'яса | Додав: 26.03.2018
|
Переглядів: 872
| Рейтинг: 0.0/0 |
|