Неділя
21.07.2019
10:28
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Холодні закуски
Гарячі закуски
Суші і роли
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Закуски » Суші і роли


Спрінг роли з креветками і овочами

Сьогодні наша страва дня - спринг роли з креветками і овочами. Ці апетитні рулетики, що складаються з тонких млинців рисового паперу і нескладної начинки послужать відмінною легкою закускою або навіть повноцінним ситним блюдом.

При формуванні спринг ролів варто враховувати, що основна роль в даному випадку відведена саме овочам, а морепродукти лише доповнюють загальну «картину». За бажанням креветки можна виключити, або замінити будь-яким іншим продуктом на ваш розсуд.
 
Складові:
  • рисовий папір - 4-5 аркушів;
  • креветки - близько 150 г;
  • свіжий огірок - 1 шт .;
  • червоний болгарський перець - ½ шт .;
  • морква - 1 невелика;
  • салат айсберг (або будь-яка зелень) - пучок;
  • рисова локшина - 50 г;
  • рослинне масло - 3-4 ст. ложки;
  • соєвий соус (для подачі) - за смаком.


Спрінг роли рецепт з фото

Як зробити овочеві Спрінг роли з креветками

1. Для початку підготуємо складові начинки. Креветки очищаємо - знімаємо панцир, видаляємо голови і хвости. Злегка посипавши сіллю і перцем, обсмажуємо морепродукти на розжареній олії по хвилинці з кожного боку. Щоб перевертати креветки було зручніше, попередньо можна насадити їх на дерев'яні шпажки. 
 

2. Тепер займемося овочами. Свіжий огірок шаткуємо смужками. Зрізавши верхній шар, нарізаємо моркву тонкою соломкою (якщо у вас є спеціальна терка для корейської моркви, можна скористатися їй). 
 

3. Червоний болгарський перець нарізаємо аналогічно - смужками. Не забуваємо попередньо видалити все насіння і м'які перегородки солодкого овоча. 
 

4. Залишилося підготувати останній компонент начинки. Рисову локшину відварюємо згідно з інструкцією на упаковці, потім промиваємо холодною водою і злегка подрібнюємо ножем. 
 

Як згорнути спринг роли

5. Нарешті приступаємо до «зборці» екзотичної закуски. Лист рисового паперу опускаємо в об'ємну ємність з холодною водою і витримуємо 15 секунд. Далі викладаємо на чисту і суху дерев'яну дошку (вона вбере зайву вологу). Зробивши невеличкий відступ від краю листа, викладаємо начинку: листя салату, локшину, підготовлені овочі і креветки. 
 

6. Прикриваємо начинку правим краєм рисового паперу. Намагаємося загортати рулет в міру щільно, щоб при дегустації спринг роли добре тримали форму, а їсти їх було зручно.
 

7. Підгинаємо верхній і нижній край рисового паперу всередину, продовжуємо звертати рулет. Аналогічним чином формуємо спринг роли з решти інгредієнтів. На цьому етапі можна завершити приготування і приступати до дегустації, а можна ще злегка підсмажити наші рулети. 
 

8. Для цього розігріваємо сковороду з маслом і на розпечену поверхню викладаємо спринг роли. Смажимо 1-2 хвилини з кожного боку - до появи легкої золотистої скоринки. Далі викладаємо закуску на паперові серветки / рушники, щоб позбутися зайвої олії. 
 

9. Розрізаємо кожен рол на 2-3 частини і, доповнивши соєвим соусом, негайно подаємо!
 

Спрінг роли з креветками і овочами готові! Смачного!



Категорія: Суші і роли | Додав: 06.04.2018
Переглядів: 93 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019