Субота
23.06.2018
01:38
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Салати з м'ясом
Салати з куркою
Салати з рибою та морепродуктами
Овочеві салати
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Салати » Овочеві салати

Мексиканський салат з квасолею, кукурудзою і перцем

Для літнього раціону готуємо барвистий і легкий мексиканський салат без м'яса і майонезу - в складі тільки природні дари і освіжаюча заправка на основі рослинної олії і винного оцту. Цей мікс годиться не тільки в якості закуски перед основною стравою - він може запросто замінити гарнір або навіть стати повноцінним перекусом, особливо в сильну спеку, коли зовсім не тягне на важку грунтовну їжу.

Тут з'єднуються різні за фактурою і смаку інгредієнти - ніжна консервована квасоля, щільний і насичений болгарський перець, м'який і нейтральний плід авокадо, соковиті і м'ясисті помідори, солодкі зерна кукурудзи, а також делікатний, позбавлений гіркоти цибулю-шалот. Любителі гостроти можуть додати пекучий чилі, а якщо є бажання отримати більше фарб, можна додати пучок зелені, взяти болгарські перці різних відтінків.
 
Складові:
  • квасоля консервована - 200 г;
  • кукурудза консервована - 100 г;
  • перець болгарський - 1 великий;
  • помідори - 2-3 шт .;
  • авокадо - 1 шт .;
  • цибуля-шалот (або червоний лук) - 1 шт .;
  • сіль, перець - за смаком.

Для заправки:
  • рослинне масло - 6 ст. ложок;
  • винний оцет 6% - 2 ст. ложки;
  • цукор - 1 ч. ложка.


Мексиканський салат рецепт з квасолею, кукурудзою і перцем

Великий болгарський перець ріжемо дрібними кубиками, попередньо видаливши плодоніжки, м'які перегородки і насіння. 
 

Авокадо розрізаємо вздовж кісточки на дві половини. Для салату беремо стиглий м'якуватий плід. 
 

Зрізаємо шар шкірки, видаляємо кісточку. Ріжемо авокадо кубиками (бажано, щоб за розміром вони збігалися з нарізкою болгарського перцю). 
 

Знявши лушпиння, дуже дрібно рубаємо цибулину. Шалот можна замінити червоним або білим салатним луком. Підійде і звичайний ріпчаста, але його бажано попередньо ошпарити окропом, щоб прибрати гіркоту. 
 

Помідори ріжемо дрібними кубиками. Якщо плоди попалися дуже водянисті, можна видалити рідку частину з насінням. 
 

З'єднуємо все нарізані інгредієнти в одному салатник. Додаємо консервовані складові - квасоля і кукурудзу, попередньо злив рідина. 
 

Залишилося підготувати заправку. Тут все просто - з'єднуємо масло, винний оцет і цукор. Ретельно розмішуємо до повного зникнення крупинок. 
 

Отриманою сумішшю заправляємо салат.
 

Солимо / перчимо до смаку, перемішуємо. Перед подачею по можливості даємо салату настоятися близько 30 хвилин. 
 

Мексиканський салат з квасолею, кукурудзою і перцем готовий! Смачного!





Категорія: Овочеві салати | Додав: 02.06.2018
Переглядів: 16 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2018