П`ятниця
29.03.2024
01:12
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/1/03447321.jpg
Курячі нагетси в кокосовій стружці
/_pu/2/80969997.jpg
Кальмаровий салат класичний
/_pu/3/73383948.jpg
Цибулевий пиріг
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Пиріг з бринзою і помідорами

Пісочний пиріг з бринзою і помідорами - варіант простий несолодкої випічки для супроводу чаю або кави, що бадьорить. Це борошняне блюдо стане ситним перекусом протягом трудового дня, доведеться до речі для частування раптово наскочили гостей і допоможе урізноманітнити щоденне меню.

Пісочне тісто на сметані само по собі є чудовою основою для пирогів. Воно м'яке, крихкі і дуже смачне, прекрасно поєднується практично з будь-якими продуктами і не втрачає своїх якостей на наступний день. При мінімумі компонентів отримуємо відмінне борошняний виріб з соковитими помідорами, солонуватим сиром і ніжною яєчної заливанням.
 
Складові:

Для тесту:
  • вершкове масло - 100 г;
  • сметана - 50 г;
  • сіль - 1/3 ч. ложки;
  • борошно - 150-200 г.

Для начинки:
  • бринза - 250 г;
  • помідори свіжі - 250 г.

Для заливки:
  • сметана - 150 г;
  • яйця - 2 шт .;
  • сіль - 1/3 ч. ложки;
  • перець - за смаком.


Пиріг з бринзою і помідорами рецепт з фото

Як приготувати простий пиріг із бринзою

1. Готуємо тісто. Масло, заздалегідь розм'якшивши при кімнатній температурі, з'єднуємо зі сметаною (50 г) і сіллю. Ретельно розтираємо суміш. 
 

2. Невеликими порціями підсипає борошно. Замішуємо м'яке і ніжне пісочне тісто.
 

3. Беремо форму для випічки (в нашому прикладі діаметр ємності 22 см), викладаємо борошняну основу і вручну розподіляємо по дну рівним шаром. З боків піднімаємо борт висотою близько 2 см. Прибираємо на півгодини в холодильник. 
 

4. Паралельно підготуємо складові начинки і заливання. Вибираємо помідори приблизно однакового розміру, бажано не дуже великі. Нарізаємо тонкими кружечками. 
 

5. Бринзу ріжемо пластинами шириною не більше 0,5 см. Попередньо не забуваємо спробувати сир - іноді бринза попадається сильно пересолена. В цьому випадку можна кілька годин потримати сир в холодній кип'яченій воді - зазвичай цей спосіб допомагає нейтралізувати зайве солоний смак.
 

6. Для заливки з'єднуємо яйця і сметану (150 г). Кидаємо сіль і пару-трійку пучок меленого перцю. Збиваємо міксером до отримання однорідної рідкої суміші. 
 

7. На охолоджене тісто, чергуючи, викладаємо по колу кружечки помідорів і пластини сиру. Заповнюємо весь простір без проміжків. 
 

8. Заливаємо начинку яєчно-сметанною сумішшю. Відправляємо пиріг з бринзою і помідорами на 40-50 хвилин в прогріту духовку. Температура - 180 градусів. 
 

9. Коли заливка «схопиться», а поверхня випічки злегка зарум'яниться, дістаємо пиріг.
 

10. Вживати найкраще в теплому вигляді в супроводі свіжої зелені. 
 

Пиріг з бринзою і помідорами готовий! Смачного!



Категорія: Пироги | Додав: 14.04.2018
Переглядів: 1334 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024