Домашня кухня
Грибний суп з вершками |
Ечпочмак по-татарськи |
Шведські фрикадельки з вершковим соусом |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Пиріг з бринзою і помідорами
Пісочний пиріг з бринзою і помідорами - варіант простий несолодкої випічки для супроводу чаю або кави, що бадьорить. Це борошняне блюдо стане ситним перекусом протягом трудового дня, доведеться до речі для частування раптово наскочили гостей і допоможе урізноманітнити щоденне меню.
Пісочне тісто на сметані само по собі є чудовою основою для пирогів. Воно м'яке, крихкі і дуже смачне, прекрасно поєднується практично з будь-якими продуктами і не втрачає своїх якостей на наступний день. При мінімумі компонентів отримуємо відмінне борошняний виріб з соковитими помідорами, солонуватим сиром і ніжною яєчної заливанням.
Складові:
Для тесту:
- вершкове масло - 100 г;
- сметана - 50 г;
- сіль - 1/3 ч. ложки;
- борошно - 150-200 г.
Для начинки:
- бринза - 250 г;
- помідори свіжі - 250 г.
Для заливки:
- сметана - 150 г;
- яйця - 2 шт .;
- сіль - 1/3 ч. ложки;
- перець - за смаком.
Пиріг з бринзою і помідорами рецепт з фото
Як приготувати простий пиріг із бринзою
1. Готуємо тісто. Масло, заздалегідь розм'якшивши при кімнатній температурі, з'єднуємо зі сметаною (50 г) і сіллю. Ретельно розтираємо суміш.
2. Невеликими порціями підсипає борошно. Замішуємо м'яке і ніжне пісочне тісто.
3. Беремо форму для випічки (в нашому прикладі діаметр ємності 22 см), викладаємо борошняну основу і вручну розподіляємо по дну рівним шаром. З боків піднімаємо борт висотою близько 2 см. Прибираємо на півгодини в холодильник.
4. Паралельно підготуємо складові начинки і заливання. Вибираємо помідори приблизно однакового розміру, бажано не дуже великі. Нарізаємо тонкими кружечками.
5. Бринзу ріжемо пластинами шириною не більше 0,5 см. Попередньо не забуваємо спробувати сир - іноді бринза попадається сильно пересолена. В цьому випадку можна кілька годин потримати сир в холодній кип'яченій воді - зазвичай цей спосіб допомагає нейтралізувати зайве солоний смак.
6. Для заливки з'єднуємо яйця і сметану (150 г). Кидаємо сіль і пару-трійку пучок меленого перцю. Збиваємо міксером до отримання однорідної рідкої суміші.
7. На охолоджене тісто, чергуючи, викладаємо по колу кружечки помідорів і пластини сиру. Заповнюємо весь простір без проміжків.
8. Заливаємо начинку яєчно-сметанною сумішшю. Відправляємо пиріг з бринзою і помідорами на 40-50 хвилин в прогріту духовку. Температура - 180 градусів.
9. Коли заливка «схопиться», а поверхня випічки злегка зарум'яниться, дістаємо пиріг.
10. Вживати найкраще в теплому вигляді в супроводі свіжої зелені.
Пиріг з бринзою і помідорами готовий! Смачного!
|
Категорія: Пироги | Додав: 14.04.2018
|
Переглядів: 1485
| Рейтинг: 0.0/0 |
|