П`ятниця
29.03.2024
18:02
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/2/21231053.jpg
Салат з ананасом і курячими грудками
/_pu/2/96816501.jpg
Пиріг з консервованими персиками і сметаною заливкою
/_pu/3/75394319.jpg
Тарт з яблуками і заварним кремом
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Торт «Три шоколаду»

Розглянемо детальний покроковий рецепт з фото торта «Три шоколаду». Цей ефектний і смачний десерт останнім часом став дуже популярним. Найчастіше його із задоволенням їдять навіть ті, хто не любить желейні і муссовие торти. А весь секрет у тому, що тут дуже мало желатину, адже за рахунок густих вершків і щільного шоколаду шари прекрасно тримають форму, а сам десерт виходить дуже ніжним, «оксамитовим», з яскравим шоколадним смаком.

У рецепті представлено поєднання трьох мусів на основі гіркого, молочного та білого шоколаду. Доповнює і підсилює ефект м'який і соковитий корж, який за смаковими якостями нагадує «Брауні» і навіть не вимагає додаткової просочення. Без жодних перебільшень можна сказати, що поєднання компонентів тут ідеальне! Любителям шоколаду і шоколадних десертів дуже рекомендуємо приготувати цей чудовий торт!
 
Складові:

Для коржа:
  • борошно - 100 г;
  • какао-порошок - 20 г;
  • розпушувач тіста - 1 ч. ложка;
  • цукор - 100 г;
  • ванільний цукор - 1 ч. ложка;
  • сіль - 1/4 ч. ложки;
  • яйце - 1 шт .;
  • рослинне масло (рафінована) - 30 мл;
  • молоко - 50 мл;
  • сметана - 50 г;
  • кави - 70 мл (1 ч. ложка меленої кави або розчинного порошку).

Для мусу з темного шоколаду:
  • вершки (33-35%) - 200 мл;
  • цукрова пудра - 1/2 ст. ложки;
  • гіркий шоколад (70% какао) - 120 г;
  • вершкове масло - 40 г;
  • желатин порошковий - 2 г;
  • вода (для желатину) - 1,5 ст. ложки.

Для мусу з молочного шоколаду:
  • вершки (33-35%) - 200 мл;
  • цукрова пудра - 1/2 ст. ложки;
  • молочний шоколад - 120 г;
  • вершкове масло - 40 г;
  • желатин - 2 г;
  • вода (для желатину) - 1,5 ст. ложки.

Для мусу з білого шоколаду:
  • вершки (33-35%) - 200 мл;
  • білий шоколад - 120 г;
  • вершкове масло - 30 г;
  • желатин порошковий - 4 г;
  • вода (для желатину) - 3 ст. ложки.


Торт «Три шоколаду» покроковий рецепт з фото в домашніх умовах

Як приготувати муссовий торт «Три шоколаду»

Готуємо корж для основи торта. Борошно просіваємо з какао і розпушувачем, додаємо сіль, звичайний і ванільний цукор. Ретельно розмішуємо. 
 

Окремо з'єднуємо молоко, сметану, рослинне масло і яйце. Збовтуємо віночком до однорідності.
 

З'єднуємо суху і вологу маси. Старанно вимішуємо. У підсумку виходить досить густе, забарвлене в шоколадний колір тісто. 
 

Готуємо кави будь-яким звичним способом. Можна використовувати турку, кавоварку або просто залити окропом розчинний порошок. У будь-якому випадку для приготування бісквіта нам буде потрібно 70 мл готового напою. Гарячий свіжоприготований кави відразу ж вливаємо до густого тесту, енергійно розмішуємо - добиваємося отримання гладкою і однорідної текстури. 
 

Готувати корж і далі формувати торт будемо в рознімної формі діаметром 22 см. Дно для зручності застилає пергаментним папером, стінки натираємо маслом. Виливаємо в підготовлену ємність глянсове тісто, відправляємо в прогріту до того часу духовку. 
 

Випікаємо корж при температурі 180 градусів близько 15-20 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою або зубочисткою (вона повинна виходити з тіста абсолютно сухий, без мокрих крихт). Остужаем випічку.
 

Форму промиваємо, протираємо. Дно і стінки застилає чистої пергаментним папером. У підготовлену ємність опускаємо остиглий корж (якщо у випічки є опукла верхівка, попередньо підрівнюємо її ножем).
 

Темний мус для торта «Три шоколаду» рецепт

Шоколад розламуємо на дольки, з'єднуємо з м'яким вершковим маслом. Помішуючи, розтоплюємо на «водяній бані» до однорідності. Важливо не перегріти шоколад, інакше він може згорнутися! Щоб уникнути неприємних моментів, готуємо на слабкому вогні і стежимо, щоб вода в каструлі не торкалася дна верхньої ємності. Розплавлений шоколад знімаємо з вогню і охолоджуємо. 
 

Желатин висипаємо в зручну ємність, вливаємо 1,5 ст. ложки холодної води. Ми залишаємо для набухання (час дивимося на упаковці). 
 

Холодні вершки (200 мл) вливаємо в об'ємну миску, збиваємо з цукровою пудрою до згущення маси. Починаємо працювати на малій швидкості міксера, поступово збільшуючи темп оборотів. Коли на поверхні маси будуть залишатися сліди від віночків, зупиняємося. 
 

Викладаємо до вершків остиглий шоколад, розмішуємо на найменшій швидкості міксера до рівномірного розподілу кольору. Прогріваємо набряклий желатин до розчинення порошку. Чи не кип'ятимо! Остудивши, вливаємо тонким струменем до вершково-шоколадною суміші при безперервному збиванні. Якщо маса вийшла сильно густий, додаємо 2-3 ст. ложки молока. Консистенція крему залежить від конкретного шоколаду, тому потрібно дивитися по ситуації. 
 

Розподіляємо масу з темного шоколаду по основі торта рівним шаром. Прибираємо в холодильник до застигання мусу. 
 

Молочний мус для торта «Три шоколаду» рецепт

Другий мус готується аналогічно першому. Розламавши на дольки, розтоплюємо з маслом молочний шоколад. Остужаем. 
 

Збиваємо вершки з пудрою, змішуємо з шоколадною масою. Набряклий желатин прогреваем, вводимо в крем. При необхідності додаємо трохи молока. 
 

Рівномірно розподіляємо масу з молочного шоколаду по застиглому мусу. Розрівнюємо поверхню і знову відправляємо десерт в холодильник. Чекаємо застигання шару.
 

Світлий мус для торта «Три шоколаду» рецепт

Останній мус готується майже так само, як і попередні. Але тут не буде цукрової пудри, адже білий шоколад і без того досить солодкий. І на цей шар потрібно більше желатину, так як білий шоколад, як правило, менш щільний, ніж темний і гірше тримає форму. Отже, розколюємо шоколад на дольки, з'єднуємо з маслом і розтоплюємо до однорідності. 
 

Желатин заливаємо 2 ст. ложками води, залишаємо для набухання, прогріваємо. 
 

Збиваємо вершки і з'єднуємо з остиглим шоколадом. Вводимо желатин, викладаємо масу останнім шаром, прибираємо торт в холодильник. 
 

Коли застигне білий мус, розстібаємо роз'ємний борт і знімаємо з десерту папір. В якості оформлення можна обсипати поверхню торта «Три шоколаду» просіяним какао-порошком і доповнити «пірамідками» зі збитих вершків. Також можна залити десерт глазур'ю або використовувати для декору шоколадну стружку, ягоди і т.д. 
 

Розрізаємо апетитний муссовий торт «Три шоколаду» на порції і подаємо!
 

Смачного!



Категорія: Торти | Додав: 18.04.2018
Переглядів: 753 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024