Домашня кухня
Салат з омлетом і куркою |
Торт Київський |
Лобіо з червоної квасолі по-грузинськи |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Мексиканський салат з квасолею, кукурудзою і перцем
Для літнього раціону готуємо барвистий і легкий мексиканський салат без м'яса і майонезу - в складі тільки природні дари і освіжаюча заправка на основі рослинної олії і винного оцту. Цей мікс годиться не тільки в якості закуски перед основною стравою - він може запросто замінити гарнір або навіть стати повноцінним перекусом, особливо в сильну спеку, коли зовсім не тягне на важку грунтовну їжу.
Тут з'єднуються різні за фактурою і смаку інгредієнти - ніжна консервована квасоля, щільний і насичений болгарський перець, м'який і нейтральний плід авокадо, соковиті і м'ясисті помідори, солодкі зерна кукурудзи, а також делікатний, позбавлений гіркоти цибулю-шалот. Любителі гостроти можуть додати пекучий чилі, а якщо є бажання отримати більше фарб, можна додати пучок зелені, взяти болгарські перці різних відтінків.
Складові:
- квасоля консервована - 200 г;
- кукурудза консервована - 100 г;
- перець болгарський - 1 великий;
- помідори - 2-3 шт .;
- авокадо - 1 шт .;
- цибуля-шалот (або червоний лук) - 1 шт .;
- сіль, перець - за смаком.
Для заправки:
- рослинне масло - 6 ст. ложок;
- винний оцет 6% - 2 ст. ложки;
- цукор - 1 ч. ложка.
Мексиканський салат рецепт з квасолею, кукурудзою і перцем
Великий болгарський перець ріжемо дрібними кубиками, попередньо видаливши плодоніжки, м'які перегородки і насіння.
Авокадо розрізаємо вздовж кісточки на дві половини. Для салату беремо стиглий м'якуватий плід.
Зрізаємо шар шкірки, видаляємо кісточку. Ріжемо авокадо кубиками (бажано, щоб за розміром вони збігалися з нарізкою болгарського перцю).
Знявши лушпиння, дуже дрібно рубаємо цибулину. Шалот можна замінити червоним або білим салатним луком. Підійде і звичайний ріпчаста, але його бажано попередньо ошпарити окропом, щоб прибрати гіркоту.
Помідори ріжемо дрібними кубиками. Якщо плоди попалися дуже водянисті, можна видалити рідку частину з насінням.
З'єднуємо все нарізані інгредієнти в одному салатник. Додаємо консервовані складові - квасоля і кукурудзу, попередньо злив рідина.
Залишилося підготувати заправку. Тут все просто - з'єднуємо масло, винний оцет і цукор. Ретельно розмішуємо до повного зникнення крупинок.
Отриманою сумішшю заправляємо салат.
Солимо / перчимо до смаку, перемішуємо. Перед подачею по можливості даємо салату настоятися близько 30 хвилин.
Мексиканський салат з квасолею, кукурудзою і перцем готовий! Смачного!
|
Категорія: Овочеві салати | Додав: 02.06.2018
|
Переглядів: 852
| Рейтинг: 0.0/0 |
|