Вівторок
03.12.2024
19:43
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Холодні закуски
Гарячі закуски
Суші і роли
Пошук рецепта
/_pu/4/56863706.jpg
Тістечко «Нічка»
/_pu/2/17940404.jpg
Салат «Празький» з яловичиною і болгарським перцем
/_pu/2/73707955.jpg
Салат «Буніто»
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Закуски » Гарячі закуски


Омлет «як в дитячому саду»

Сьогодні ми розповімо як в домашніх умовах приготувати страву з дитинства - пишний омлет «як в дитячому садку». Хто відвідував садок, обов'язково зрозуміє, про що йде мова! Важко забути неповторний смак цієї високої і «повітряної» яєчної запіканки, яка сильно відрізнялася від омлету, приготованого вдома на сковороді.

Вся справа в пропорціях продуктів - в детсадовській омлет додавали велику порцію молока, завдяки чому він і виходив таким ніжним. Важливий тут і спосіб готування: замість смаження молочно-яєчну суміш запікали в духовці. Тепер, знаючи всі нюанси цієї страви, ви зможете в будь-який момент зробити омлет «як в дитячому саду» вдома, згадуючи цей приємний і ні з чим не порівнянний смак!
 
Інгредієнти у розрахунку на 3 порції:
  • яйця - 6 шт .;
  • сіль - ½ ч. ложки (або за смаком);
  • молоко - 300 мл;
  • вершкове масло (для змащування форми) - близько 5 г.


Омлет «як в дитячому саду» в духовці рецепт

Як зробити пишний омлет в духовці

1. У глибоку миску розбиваємо яйця. Додаємо сіль.
 

2. Слідом вливаємо молоко і вимішуємо суміш віночком. Збивати масу не потрібно: необхідно просто домогтися об'єднання яєчних білків і жовтків з молоком в однорідну рідину. 
 

3. Жаростійкий прямокутну ємність промазуємо вершковим маслом (тут краще знати міру, так як надлишки масла можуть перешкодити омлету піднятися). Наповнюємо форму сумішшю яєць і молока. Весь секрет пишності дитсадівського омлету полягав просто в тому, що в одному листі кухаря намагалися приготувати відразу якомога більше порцій, максимально заповнюючи ємність. Тому, якщо бажаєте в домашніх умовах отримати високий омлет, потрібно віддати перевагу маленькій формі, наприклад розміром 23х13 см, як у нашому випадку. 
 

4. Запікаємо омлет при 200 градусах близько 35-40 хвилин (до появи рум'яної скоринки зверху). У процесі запікання омлет «підросте» приблизно на 1/3, але після виймання з духовки осяде - так і повинно бути! Також на дні форми може залишитися трохи сироватки, це цілком нормально. 
 

5. Злегка остудити, нарізаємо омлет порційно і подаємо. 
 

Омлет «як в дитячому саду» готовий! Смачного!



Категорія: Гарячі закуски | Додав: 05.04.2018
Переглядів: 840 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024