Домашня кухня
Тістечко «Нічка» |
Салат «Празький» з яловичиною і болгарським перцем |
Салат «Буніто» |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Омлет «як в дитячому саду»
Сьогодні ми розповімо як в домашніх умовах приготувати страву з дитинства - пишний омлет «як в дитячому садку». Хто відвідував садок, обов'язково зрозуміє, про що йде мова! Важко забути неповторний смак цієї високої і «повітряної» яєчної запіканки, яка сильно відрізнялася від омлету, приготованого вдома на сковороді.
Вся справа в пропорціях продуктів - в детсадовській омлет додавали велику порцію молока, завдяки чому він і виходив таким ніжним. Важливий тут і спосіб готування: замість смаження молочно-яєчну суміш запікали в духовці. Тепер, знаючи всі нюанси цієї страви, ви зможете в будь-який момент зробити омлет «як в дитячому саду» вдома, згадуючи цей приємний і ні з чим не порівнянний смак!
Інгредієнти у розрахунку на 3 порції:
- яйця - 6 шт .;
- сіль - ½ ч. ложки (або за смаком);
- молоко - 300 мл;
- вершкове масло (для змащування форми) - близько 5 г.
Омлет «як в дитячому саду» в духовці рецепт
Як зробити пишний омлет в духовці
1. У глибоку миску розбиваємо яйця. Додаємо сіль.
2. Слідом вливаємо молоко і вимішуємо суміш віночком. Збивати масу не потрібно: необхідно просто домогтися об'єднання яєчних білків і жовтків з молоком в однорідну рідину.
3. Жаростійкий прямокутну ємність промазуємо вершковим маслом (тут краще знати міру, так як надлишки масла можуть перешкодити омлету піднятися). Наповнюємо форму сумішшю яєць і молока. Весь секрет пишності дитсадівського омлету полягав просто в тому, що в одному листі кухаря намагалися приготувати відразу якомога більше порцій, максимально заповнюючи ємність. Тому, якщо бажаєте в домашніх умовах отримати високий омлет, потрібно віддати перевагу маленькій формі, наприклад розміром 23х13 см, як у нашому випадку.
4. Запікаємо омлет при 200 градусах близько 35-40 хвилин (до появи рум'яної скоринки зверху). У процесі запікання омлет «підросте» приблизно на 1/3, але після виймання з духовки осяде - так і повинно бути! Також на дні форми може залишитися трохи сироватки, це цілком нормально.
5. Злегка остудити, нарізаємо омлет порційно і подаємо.
Омлет «як в дитячому саду» готовий! Смачного!
|
Категорія: Гарячі закуски | Додав: 05.04.2018
|
Переглядів: 840
| Рейтинг: 0.0/0 |
|