Домашня кухня
Торт «Снікерс» з безе |
Фаршировані кабачки з фаршем |
Рисові кульки (аранчіні) |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Сирні пиріжки з яблуками (без дріжджів)
Готуємо пишні, м'які і рум'яні сирні пиріжки з яблуками в духовці. При мінімумі зусиль, без дріжджів, опари і вистоювання отримуємо ніжне «повітряний» тісто, яке годиться для різноманітної начинки.
В якості наповнювача сьогодні виберемо просту і універсальну суміш яблук, горіхів і родзинок. Пиріжки на сирному тісті мають привабливий, апетитним виглядом. За смаковими якостями вони не поступаються дріжджовим, але готуються набагато легше і швидше.
Складові:
Для тесту:
- сир (краще однорідний від 9%) - 250 г;
- вершкове масло - 120 г;
- яйце - 1 шт .;
- цукор - 100 г;
- розпушувач тесту - 8 г;
- борошно - приблизно 250 г.
Для начинки:
- яблука - 600 г;
- родзинки - 50 г;
- волоські горіхи - 50 г;
- кориця мелена - ½ ч. ложки;
- цукор - 3 ст. ложки (або за смаком).
Сирні пиріжки з яблуками рецепт з фото
Як зробити сирне тісто для пиріжків
Масло, розм'якшене при кімнатній температурі, з'єднуємо з цукром і сиром. Збиваємо міксером.
Вводимо до пишної олійно-сирної маси яйце, знову злегка збиваємо.
Додаємо склянку борошна, з'єднаної з розпушувачем. Розмішуємо поки ще липке тісто.
Далі викладаємо борошняну масу на стіл і приступаємо до ручного замісу, поступово підсипаючи борошно. Тісто має вийти дуже м'яким, еластичним і приємним на дотик. Як тільки воно перестане прилипати до долонь, припиняємо заміс - перевантажувати сирну масу борошном не потрібно.
Готуємо начинку. Яблука очищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину. Рубаємо дрібними кубиками зі стороною не більше 1 см. Складаємо в миску.
Додаємо попередньо промиті родзинки, подрібнені горіхи і цукор, порцію якого можна варіювати в залежності від солодощі яблук. Для аромату до яблучної суміші традиційно додаємо корицю.
Ретельно розмішуємо складові начинки.
Сирне тісто ділимо на 10 шматочків приблизно однакових за розміром. По черзі розгортає кожен в круглий пласт товщиною близько 2-3 мм. Зверху викладаємо щедру порцію яблук.
Піднімаємо краю коржі вгору і з'єднуємо над начинкою. Ретельно защипуємо, щоб в процесі випікання шви не розійшлися.
Викладаємо наші заготовки на деко, застелений пергаментним папером. Дотримуємося дистанцію між рядами - в духовці пиріжки помітно «підростуть». Злегка змастивши збитим яйцем для отримання глянсовою скоринки, відправляємо вироби в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 20-30 хвилин (до зарум'янювання тесту).
Подаємо сирні пиріжки з яблуками теплими або остудженому.
Смачного!
|
Категорія: Пиріжки і булочки | Додав: 23.04.2018
|
Переглядів: 834
| Рейтинг: 0.0/0 |
|