Понеділок
25.11.2024
14:48
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/3/04300795.jpg
Торт «Снікерс» з безе
/_pu/0/15517153.jpg
Фаршировані кабачки з фаршем
/_pu/0/62270521.jpg
Рисові кульки (аранчіні)
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пиріжки і булочки


Сирні пиріжки з яблуками (без дріжджів)

Готуємо пишні, м'які і рум'яні сирні пиріжки з яблуками в духовці. При мінімумі зусиль, без дріжджів, опари і вистоювання отримуємо ніжне «повітряний» тісто, яке годиться для різноманітної начинки.

В якості наповнювача сьогодні виберемо просту і універсальну суміш яблук, горіхів і родзинок. Пиріжки на сирному тісті мають привабливий, апетитним виглядом. За смаковими якостями вони не поступаються дріжджовим, але готуються набагато легше і швидше.
 
Складові:

Для тесту:
  • сир (краще однорідний від 9%) - 250 г;
  • вершкове масло - 120 г;
  • яйце - 1 шт .;
  • цукор - 100 г;
  • розпушувач тесту - 8 г;
  • борошно - приблизно 250 г.

Для начинки:
  • яблука - 600 г;
  • родзинки - 50 г;
  • волоські горіхи - 50 г;
  • кориця мелена - ½ ч. ложки;
  • цукор - 3 ст. ложки (або за смаком).


Сирні пиріжки з яблуками рецепт з фото

Як зробити сирне тісто для пиріжків

Масло, розм'якшене при кімнатній температурі, з'єднуємо з цукром і сиром. Збиваємо міксером. 
 

Вводимо до пишної олійно-сирної маси яйце, знову злегка збиваємо. 
 

Додаємо склянку борошна, з'єднаної з розпушувачем. Розмішуємо поки ще липке тісто.
 

Далі викладаємо борошняну масу на стіл і приступаємо до ручного замісу, поступово підсипаючи борошно. Тісто має вийти дуже м'яким, еластичним і приємним на дотик. Як тільки воно перестане прилипати до долонь, припиняємо заміс - перевантажувати сирну масу борошном не потрібно. 
 

Готуємо начинку. Яблука очищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину. Рубаємо дрібними кубиками зі стороною не більше 1 см. Складаємо в миску. 
 

Додаємо попередньо промиті родзинки, подрібнені горіхи і цукор, порцію якого можна варіювати в залежності від солодощі яблук. Для аромату до яблучної суміші традиційно додаємо корицю.
 

Ретельно розмішуємо складові начинки. 
 

Сирне тісто ділимо на 10 шматочків приблизно однакових за розміром. По черзі розгортає кожен в круглий пласт товщиною близько 2-3 мм. Зверху викладаємо щедру порцію яблук. 
 

Піднімаємо краю коржі вгору і з'єднуємо над начинкою. Ретельно защипуємо, щоб в процесі випікання шви не розійшлися. 
 

Викладаємо наші заготовки на деко, застелений пергаментним папером. Дотримуємося дистанцію між рядами - в духовці пиріжки помітно «підростуть». Злегка змастивши збитим яйцем для отримання глянсовою скоринки, відправляємо вироби в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 20-30 хвилин (до зарум'янювання тесту).
 

Подаємо сирні пиріжки з яблуками теплими або остудженому. 
 

Смачного!



Категорія: Пиріжки і булочки | Додав: 23.04.2018
Переглядів: 834 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024