Домашня кухня
Хе з судака в домашніх умовах |
Шоколадний торт «Різдвяне поліно» |
Деруни картопляні |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Булочки з яблуками і корицею
Булочки з яблуками і корицею - нехитре і досить просте в приготуванні ласощі. В даному рецепті яблучні половинки цілком загортаються в тонке тісто, замішане на маслі і сметані, панірують в цукрі і відправляються в духовку до отримання легкої рум'яної скоринки.
Запечена в борошняної оболонці начинка максимально розм'якшується, просочується цукровим сиропом і вдосталь насичується пряним ароматом кориці. Виходить чудовий десерт, відповідний для солодкого полудня, доповнення до сніданку або частування заглянули на чашечку чаю гостей.
Складові:
Для тесту:
- вершкове масло - 250 г;
- сметана - 250 г;
- цукор - 1 ст. ложка;
- сіль - пучку;
- борошно - приблизно 4 склянки;
- розпушувач тесту - ½ ч. ложки.
Для начинки:
- яблука кисло-солодкі - 10 невеликих;
- кориця мелена - по щіпці на кожну булочку;
- цукор - приблизно по 1 ч. ложці на кожну булочку.
Для змащення булочок:
- яйце - 1 шт .;
- цукор - 100 г.
Булочки з яблуками рецепт з фото
Як приготувати сметанне тісто для булочок з яблуками
Вершкове масло розтоплюємо, додаємо цукор і сіль. Остуджують і змішуємо зі сметаною, злегка збиваючи вінчиком.
Стакан борошна з'єднуємо з розпушувачем, просіваємо через дрібне сито і вводимо до рідкої олійно-сметанною масі. Ретельно вимішуємо.
Поступово підсипає борошно, приступаємо до ручного замісу. За консистенцією тісто має вийти крутим (приблизно як пельменное), але не сильно тугим і не жорстким.
Скачує борошняну масу в кулю і обертаємо харчовою плівкою. Прибираємо в морозильну камеру на 20-30 хвилин (після охолодження тісто стане більш податливим в роботі).
Як спекти булочки з яблуками на сметанному тесті
Паралельно підготуємо начинку для булочок - вибираємо яблука невеликого розміру. Промивши і очистивши від шкірки, розрізаємо плоди навпіл, видаляємо серцевину. Дістаємо охолоджене тісто і ділимо на 20 рівних частин, які розгортаємо в тонкі круглі пласти. На кожен коржик кладемо половинку яблука зрізом вгору, присипаємо маленької дрібкою кориці і цукром (приблизно 1 ч. ложка).
Краї коржика піднімаємо догори і з'єднуємо над начинкою, як би загортаючи яблуко в «мішечок». Тесту повинно вистачити, щоб закрити яблучну половинку повністю, не залишаючи просвітів. Якщо яблука великі, ділимо їх на четвертинки.
Для змащення булочок злегка збиваємо яйце. Цукор висипаємо в зручну посуд. По черзі занурюємо опуклу сторону кожної булочки в яєчну суміш і відразу паніруємо в цукровому піску.
Викладаємо вироби на деко швом вниз. Запікаємо в прогрітій до 190 градусів духовці приблизно 25-30 хвилин. Булочки повинні злегка «зарозоветь». У процесі випічки з булочок може трохи виділятися цукровий сироп, тому деко необхідно попередньо застелити пергаментним папером.
Готову випічку охолоджуємо. Легкий шлейф кориці, розм'якшене до стану суфле яблуко і тонка зарум'яненим скоринка тесту - прекрасне супровід до ароматного чаю і бадьорить кава!
Булочки з яблуками і корицею готові! Смачного!
|
Категорія: Пиріжки і булочки | Додав: 23.04.2018
|
Переглядів: 816
| Рейтинг: 0.0/0 |
|