П`ятниця
29.03.2024
18:06
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/3/75394319.jpg
Тарт з яблуками і заварним кремом
/_pu/3/94786383.jpg
Новорічний торт «Півень»
/_pu/4/57200520.jpg
Профітролі з заварним кремом
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пиріжки і булочки


Булочки з яблуками і корицею

Булочки з яблуками і корицею - нехитре і досить просте в приготуванні ласощі. В даному рецепті яблучні половинки цілком загортаються в тонке тісто, замішане на маслі і сметані, панірують в цукрі і відправляються в духовку до отримання легкої рум'яної скоринки.

Запечена в борошняної оболонці начинка максимально розм'якшується, просочується цукровим сиропом і вдосталь насичується пряним ароматом кориці. Виходить чудовий десерт, відповідний для солодкого полудня, доповнення до сніданку або частування заглянули на чашечку чаю гостей.
 
Складові:

Для тесту:
  • вершкове масло - 250 г;
  • сметана - 250 г;
  • цукор - 1 ст. ложка;
  • сіль - пучку;
  • борошно - приблизно 4 склянки;
  • розпушувач тесту - ½ ч. ложки.

Для начинки:
  • яблука кисло-солодкі - 10 невеликих;
  • кориця мелена - по щіпці на кожну булочку;
  • цукор - приблизно по 1 ч. ложці на кожну булочку.

Для змащення булочок:
  • яйце - 1 шт .;
  • цукор - 100 г.


Булочки з яблуками рецепт з фото

Як приготувати сметанне тісто для булочок з яблуками

Вершкове масло розтоплюємо, додаємо цукор і сіль. Остуджують і змішуємо зі сметаною, злегка збиваючи вінчиком. 
 

Стакан борошна з'єднуємо з розпушувачем, просіваємо через дрібне сито і вводимо до рідкої олійно-сметанною масі. Ретельно вимішуємо. 
 

Поступово підсипає борошно, приступаємо до ручного замісу. За консистенцією тісто має вийти крутим (приблизно як пельменное), але не сильно тугим і не жорстким. 
 

Скачує борошняну масу в кулю і обертаємо харчовою плівкою. Прибираємо в морозильну камеру на 20-30 хвилин (після охолодження тісто стане більш податливим в роботі).
 

Як спекти булочки з яблуками на сметанному тесті

Паралельно підготуємо начинку для булочок - вибираємо яблука невеликого розміру. Промивши і очистивши від шкірки, розрізаємо плоди навпіл, видаляємо серцевину. Дістаємо охолоджене тісто і ділимо на 20 рівних частин, які розгортаємо в тонкі круглі пласти. На кожен коржик кладемо половинку яблука зрізом вгору, присипаємо маленької дрібкою кориці і цукром (приблизно 1 ч. ложка). 
 

Краї коржика піднімаємо догори і з'єднуємо над начинкою, як би загортаючи яблуко в «мішечок». Тесту повинно вистачити, щоб закрити яблучну половинку повністю, не залишаючи просвітів. Якщо яблука великі, ділимо їх на четвертинки. 
 

Для змащення булочок злегка збиваємо яйце. Цукор висипаємо в зручну посуд. По черзі занурюємо опуклу сторону кожної булочки в яєчну суміш і відразу паніруємо в цукровому піску.
 

Викладаємо вироби на деко швом вниз. Запікаємо в прогрітій до 190 градусів духовці приблизно 25-30 хвилин. Булочки повинні злегка «зарозоветь». У процесі випічки з булочок може трохи виділятися цукровий сироп, тому деко необхідно попередньо застелити пергаментним папером.
 

Готову випічку охолоджуємо. Легкий шлейф кориці, розм'якшене до стану суфле яблуко і тонка зарум'яненим скоринка тесту - прекрасне супровід до ароматного чаю і бадьорить кава!
 

Булочки з яблуками і корицею готові! Смачного!



Категорія: Пиріжки і булочки | Додав: 23.04.2018
Переглядів: 745 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024