Неділя
16.06.2019
23:44
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Салати з м'ясом
Салати з куркою
Салати з рибою та морепродуктами
Овочеві салати
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Салати » Салати з м'ясом


Салат «Празький» з яловичиною і болгарським перцем

Салат «Празький» з болгарським перцем і яловичиною - барвисте блюдо, що складається з овочевого міксу і соковитою м'ясною м'якоті. В даному випадку м'ясо замість варіння оперативно обсмажити на сковороді, ще теплим змішаємо з іншими компонентами, і вже через кілька хвилин будемо насолоджуватися відмінним результатом!

Смажена суміш яловичини і свинини в салаті ідеально гармонує з болгарським перцем, цибулею, огірками і ніжним яблуком, а проста заправка з майонезу і гірчиці вдало доповнює це оригінальне смакове поєднання. Таке блюдо можна приготувати для невеликого свята, сімейного обіду або дружніх посиденьок.
 
Складові:
  • яловичина (м'якоть) - 150 г;
  • свинина (м'якоть) - 150 г;
  • болгарський перець - 1 шт .;
  • огірки солоні або мариновані - 150 г;
  • цибулина - 1 невелика головка;
  • яблуко кисло-солодке - 1 шт .;
  • сік лимона - 1 ст. ложка;
  • гірчиця - ½ ч. ложки (або за смаком);
  • майонез - до смаку;
  • сіль, мелений гострий перець - за смаком;
  • рослинне масло (для смаження м'яса) - 3-4 ст. ложки;
  • петрушка - кілька гілочок (для оформлення).


Салат «Празький» з яловичиною рецепт з фото

Як зробити салат «Празький» з болгарським перцем і яловичиною

1. Так як м'ясо в «Празькому» салаті має бути теплим, його будемо готувати в останню чергу, а в першу чергу займемося овочами. Видаливши плодоніжки з насінням, нарізаємо болгарський перець тонкими брусочками довжиною близько 4 см.
 

2. Огірки витягаємо з розсолу або маринаду і шаткуємо соломкою.
 

3. Цибулину очищаємо, нарізаємо тонкими півкільцями. Щоб позбутися від гіркоти, заливаємо цибулю окропом і залишаємо хвилин на 5, після чого відкидаємо на друшляк, охолодити. 
 

4. Яблуко очищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину. М'якоть плоду ріжемо тонкими прямокутними скибочками, розмір яких повинен приблизно збігатися з шматочками болгарського перцю. 
 

5. Щоб яблучні скибочки не потемніли і не втратили вигляд, укладаємо їх в глибоку ємність і скроплюємо соком лимона. До яблуку додаємо всі овочеві компоненти салату «Празького», перемішуємо.
 

6. Для заправки майонез змішуємо з гірчицею, порцію якої регулюємо за смаком, додаємо мелений перець. Підготовлений соус поки прибираємо в сторону і приступаємо до приготування м'яса. 
 

7. Яловичину нарізаємо тонкими шматочками поперек волокон. Обертаємо харчовою плівкою і відбиваємо з двох сторін. 
 

8. Далі ріжемо м'ясні відбивні вузькими смужками. Обсмажуємо на розпеченій сковороді з рослинним маслом. Готуємо м'ясо на сильному вогні, щоб воно швидко присмажився, але при цьому залишилося м'яким і соковитим всередині. Гарячу яловичину знімаємо зі сковороди, солимо і перчимо до смаку. Розміщуємо в будь-який посуд з кришкою, щоб зберегти тепло. 
 

9. Аналогічним чином ріжемо, відбиваємо і смажимо свинину. Не забуваємо посолити і приправити м'ясо гострим перцем. 
 

10. На порційні тарілки нижнім шаром укладаємо суміш смаженої яловичини і свинини. Зверху гіркою розміщуємо овочеве «асорті», оформляємо листочками петрушки.
 

11. У просочення салат «Празький» з болгарським перцем і яловичиною не потребує, тому поливаємо компоненти майонезним соусом і відразу подаємо. 
 

Смачного!



Категорія: Салати з м'ясом | Додав: 07.04.2018
Переглядів: 138 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019