Домашня кухня
Лазанья вегетаріанська з грибами |
Сирний пиріг на листковому тісті |
Тефтелі в духовці |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
У розділі рецептів: 183 Показано рецептів: 21-40 |
Сторінки: « 1 2 3 4 ... 9 10 » |
Сортувати за:
Даті ·
Назві ·
Рейтингу ·
Коментарям ·
Переглядам
![Еклери із заварним кремом /_pu/4/00188981.jpg](/_pu/4/00188981.jpg) Пропонуємо спекти до чаю ніжні і улюблені нами з дитинства еклери із заварним кремом. Для виготовлення домашніх тістечок застосуємо класичний і перевірений часом рецепт заварного тесту і стандартного крему, а глазур для різноманітності зробимо в двох варіантах - темну (на основі какао) і білу (з цукровою пудрою).
Ніжний смак, знайомий нам з дитинства, вмить збере за столом ласунів різного віку. Отже, тішимо гостей і домочадців солодким сюрпризом! Готуємо домашні апетитні еклери - рецепт з фото покроково допоможе нам в цьому.
Тістечка |
Переглядів: 875 |
Дата: 20.04.2018
|
|
![Ельзаський яблучний пиріг /_pu/3/23785602.jpg](/_pu/3/23785602.jpg) Ельзаський яблучний пиріг має дивну шовковисту кремообразную начинку на крихкому пісочному коржі. Крім вдалого смакового поєднання не можна не відзначити і презентабельний зовнішній вигляд. Навіть в нейтральних пастельних відтінках виріб виглядає оригінально і привабливо. Ніжна суфлеобразную вершкова маса огортає половинки яблук, які встигають розм'якшити, трохи підрум'янитися і визирають з начинки милими і забавними горбками. З такою випічкою просте чаювання перетворюється на маленьке свято!
Для найбільш успішного результату яблука краще застосувати щільні, кисло-солодкі. Вершки в даному випадку небажано замінювати молоком і навіть рекомендується вибрати продукт з високим відсотком жирності.
Пироги |
Переглядів: 1220 |
Дата: 15.04.2018
|
|
![Естонський кекс на білках /_pu/4/43701005.jpg](/_pu/4/43701005.jpg) Естонський кекс - вдалий спосіб «утилізації» невитрачених білків, що накопичилися у великій кількості. Вигідно застосувавши білкову масу, ми отримаємо відмінну випічку до чаю - апетитну, ніжну, з легким вершковим ароматом. Виріб порадує «легкістю», пористістю, приємний солодкий смак. Шматок за шматком випічка з'їдається швидко, не залишаючи крихт!
Обов'язкова умова для естонського кексу - ретельно збиті білки. Змішати компоненти на швидку руку тут не вийде - працюємо з тестом дбайливо, акуратно перешиваючи пишну білкову масу. Але в цілому процес не можна назвати складним, а якщо є навички приготування бісквіта, завдання і зовсім буде елементарної! |
![Ечпочмак по-татарськи /_pu/4/34466448.jpg](/_pu/4/34466448.jpg) Ечпочмак - татарська страва, що представляє собою випічку у вигляді трикутника з начинкою. В якості наповнювача зазвичай застосовуються такі інгредієнти як картопля, цибуля і м'ясо, які нарізаються дрібними кубиками і перемішуються. Тісто найчастіше використовується дріжджове або прісне.
Сьогодні ми пропонуємо зробити ечпочмакі по-татарськи в домашніх умовах. Замісити просте і швидке в приготуванні тісто на кефірі, підготуємо начинку і сформуємо трикутні заготовки, які в процесі випічки доповнимо м'ясним бульйоном. В результаті отримаємо дуже смачні і ситні вироби з соковитою начинкою. |
![Желейний торт «Бите скло» /_pu/3/51390533.jpg](/_pu/3/51390533.jpg) Желейний торт «Бите скло» виглядає яскраво і презентабельно, виходить дуже ніжним і приємним на смак. Для начинки крім використовуваних в рецепті персиків і кольорового желе можна задіяти шматочки мармеладу, будь-які ягоди і фрукти (крім свіжого ананаса і ківі, так як ці плоди містять особливий фермент, який «не дружить» з желатином).
Готується цей симпатичний, барвистий десерт досить просто. До речі, якщо у вас немає бажання включати духовку і випікати бісквіт, для основи торта можна застосувати найпростіше пісочне печиво, поламавши його на шматочки, також можна використовувати і популярне печиво савоярді , яке попередньо потрібно просочити будь-яким сиропом (наприклад, які залишилися від консервованих персиків).
Торти |
Переглядів: 1968 |
Дата: 18.04.2018
|
|
![Закрита піца кальцоне /_pu/4/84749651.jpg](/_pu/4/84749651.jpg) Закрита піца кальцоне готується у формі півмісяця і виходить неймовірно смачною! Завдяки закритому тесту вся соковитість начинки зберігається всередині, що і забезпечує відмінний результат!
Італійську випічку в даному випадку можна приготувати з будь-якими наповнювачами, будь то м'ясний фарш, птиця або будь-які ковбасні вироби. Ми пропонуємо варіант з куркою, сиром і овочами, але за бажанням ви можете придумати свій склад. Головне - не забувайте про соковитих інгредієнтах (цибуля, свіжі помідори і т.д.), тоді ваша випічка вийде бездоганною! Отже, сьогодні спечемо закриту піцу кальцоне за рецептом з фото!
Піца |
Переглядів: 760 |
Дата: 23.04.2018
|
|
![Йогуртовий торт /_pu/3/64220162.jpg](/_pu/3/64220162.jpg) Йогуртовий торт володіє дуже ніжною текстурою, має ефектний зовнішній вигляд і запросто прикрасить собою будь-який святковий стіл. Готується десерт дуже легко. Єдине, що потрібно враховувати - це час для застигання желейного шару, тому починати формувати торт необхідно не менше ніж за 6-7 годин до планованого застілля.
Верхній шар персиків в даному рецепті можна замінити вишнею, полуницею, чорницею і будь-якими іншими ягодами або шматочками фруктів. При будь-якому оформленні йогуртовий торт виходить красивим і смачним!
Торти |
Переглядів: 863 |
Дата: 18.04.2018
|
|
![Капкейкі «Червоний оксамит» на 14 лютого /_pu/4/39639230.jpg](/_pu/4/39639230.jpg) Капкейкі «Червоний оксамит» поєднують в собі дрібнопористий ніжний м'якуш яскравого кольору і вершковий білосніжний крем. Свою назву випічка отримала не випадково, адже тісто і правда виходить оксамитовим, дуже м'яким і повітряним.
Завдяки насиченому червоному кольору, який є символом любові і пристрасті, капкейкі стануть відмінним десертом на 14 лютого - день всіх закоханих. Хоча подати їх можна і на будь яке інше свято або зробити просто так, без особливого приводу. |
![Капкейкі на Кока-Колі /_pu/4/70542166.jpg](/_pu/4/70542166.jpg) Популярні капкейкі на Кока-Колі виходять дуже м'якими і «повітряними», з шоколадним смаком і ідеальної пористою структурою. Газований напій в парі з розпушувачем дає приголомшливий результат - тісто в процесі випікання відмінно піднімається, стає неймовірно ніжним і пухким, зовсім не сухим!
Оформити такі капкейкі можна будь-яким густим кремом і різноманітними кондитерськими посипаннями. У нашому прикладі буде класичний «дует» м'якого сиру і вершкового масла, доповнений шоколадною крихтою. |
![Картопляний пиріг з фаршем /_pu/3/81356473.jpg](/_pu/3/81356473.jpg) З'єднуємо в одному виробі ніжну основу з присмаком картоплі і ситну м'ясну начинку з соковитими томатами і розплавленим сиром - готуємо картопляний пиріг з фаршем в духовці. Суміш солодкуватий овочів і невелика кількість меленої паприки «грають» тут не останню роль, надаючи несолодкої випічці особливу привабливість.
Для рецепта можна використовувати яловичий, індюшачий, курячий фарш. Універсальна начинка ідеально поєднується з картопляним тестом, а сам пиріг виходить апетитним, презентабельним і смачним.
Пироги |
Переглядів: 2153 |
Дата: 14.04.2018
|
|
![Кекс «Мармуровий» /_pu/4/27927941.jpg](/_pu/4/27927941.jpg) Кекс «Мармуровий» отримав найменування завдяки поєднанню світлого і темного тіста. За технологією приготування випічка нагадує популярний пиріг «Зебра», але в даному випадку малюнок виходить не смугастим, а скоріше хвилеподібним, з вкрапленням шоколадних звивистих вставок на світлому фоні.
Готується цей симпатичний кекс дуже просто - по черзі змішуємо компоненти, ділимо на 2 частини, в одну з яких додаємо какао для фарбування в темний колір. Далі, чергуючи шари, наповнюємо форму і відправляємо в духовку. Отже, готуємо кекс «Мармуровий» за рецептом з покроковими фото. |
![Кекс «Столичний» з родзинками /_pu/4/56197197.jpg](/_pu/4/56197197.jpg) Кекс «Столичний» з родзинками відомий ще з радянських часів. Для багатьох смак цієї випічки асоціюється з дитинством, тому даний рецепт - відмінна можливість згадати приємні моменти за чашкою чаю.
Ніжний м'якуш з великою кількістю родзинок цілком згодиться для повноцінного полудня або перекусу протягом дня. До речі, готується цей універсальний кекс зовсім нескладно - на заміс тесту буде потрібно не більше 15 хвилин, а всю іншу роботу за нас зробить духовка. Отже, вивчаємо простий рецепт кексу «Столичного» по ГОСТу. |
![Кекс в гуртку в мікрохвильовці «Безвихідь» /_pu/4/32437961.jpg](/_pu/4/32437961.jpg) Цей рецепт шоколадного десерту - справжня знахідка для ласунів різного віку, адже готується кекс в гуртку в мікрохвильовці насправді всього лише кілька хвилин. Таким чином, маючи під рукою найпростіші продукти і скориставшись мікрохвильовою піччю, яка зараз є на кожній кухні, солодкість до чаю ви зможете приготувати в будь-який час.
Всього-на-всього необхідно змішати інгредієнти, перелити тісто в підходящу кухоль, почекати 2-3 хвилини - і кекс «Безвихідь» готовий! Як бачите, ніякої мороки і тривалих годин біля плити - все гранично просто і доступно! |
![Кекс на майонезі з родзинками /_pu/4/31954708.jpg](/_pu/4/31954708.jpg) Випічка на майонезі стала популярною ще з радянських часів. Всі ми прекрасно пам'ятаємо, як наші бабусі і мами дивовижним чином примудрялися спекти неймовірно смачний пиріг або кекс до чаю, задіявши самі звичайні продукти, які знайдуться в холодильнику. Зараз багато що змінилося, але рецепти тих часів, що збереглися в старих кулінарних зошитах, до сих пір не втрачають актуальність, адже немає нічого кращого простої домашньої випічки, приготовленої з душею і любов'ю!
Сьогодні відтворимо стару добру рецептуру чудового кексу на майонезі і кефірі. Випічка виходить неймовірно смачною, «повітряної» і апетитною, а з процесом приготування впораються навіть юні, початківці кулінари! |
![Класичний медовик зі сметанним кремом /_pu/3/24303602.jpg](/_pu/3/24303602.jpg) Рецептів медовика існує безліч, проте найпопулярнішими як і раніше залишаються медовий торт з заварним кремом і класичний варіант - зі сметаною. Всі технології виготовлення коржів в більшості випадків схожі і за методикою, і по набору інгредієнтів, але у кожної рецептури є свої нюанси.
Сьогодні ми докладно розглянемо як готувати класичний медовик зі сметанним кремом. Верх нашої випічки оформимо у вигляді бджолиних сот, а з мигдалю зробимо симпатичних «бджілок». Таке нескладне прикраса обов'язково зацікавить діточок і потішить дорослих!
Торти |
Переглядів: 1191 |
Дата: 17.04.2018
|
|
![Класичний рецепт пишного бісквіта /_pu/3/23509023.jpg](/_pu/3/23509023.jpg) Сьогодні пропонуємо класичний рецепт пишного бісквіта, який підійде для виготовлення різних тортів і інших десертів. Тут немає ні соди, ні розпушувача - тісто добре піднімається за рахунок білків, збитих в «повітряну», міцну масу.
Такий бісквіт можна розділити на 2 або 3 коржа і змастити будь-яким солодким кремом або ж порізати кубиками і задіяти в формуванні тортів на зразок «Панчо». Бісквіт виходить дуже м'яким, ніжним і смачним. Однак в процесі приготування є деякі нюанси, про які розповімо нижче.
Торти |
Переглядів: 1250 |
Дата: 17.04.2018
|
|
![Королівська ватрушка /_pu/2/56549605.jpg](/_pu/2/56549605.jpg) На відміну від звичайної ватрушки, що представляє собою корж тіста з відкритою начинкою, королівська більше схожа на закритий тертий пиріг з ніжним сирним наповнювачем, що нагадує суфле. Випічка виходить дуже смачною, з м'якою серединкою і апетитно хрустким верхнім шаром. Найчастіше від шматочка такого пирога не відмовляються навіть ті, хто зовсім не любить і не їсть сир.
Королівська ватрушка особливо хороша в охолодженому вигляді, але можна їсти її і теплою, за бажанням доповнивши сметаною або свіжими ягодами. Пропонуємо докладний покроковий рецепт цього чудового десерту!
Пироги |
Переглядів: 538 |
Дата: 13.04.2018
|
|
![Кулеб'яка з м'ясом /_pu/3/29974674.jpg](/_pu/3/29974674.jpg) Кулеб'яка з м'ясом - закритий російський пиріг довгастої форми, приготований на м'якому і пишному дріжджовому тесті. Раніше кулеб'яку обов'язково випікали зі складною начинкою, що складається з декількох ярусів. А щоб продукти не змішувалися, як прошарків використовувалися тонкі млинці.
Зараз за старою технологією кулеб'яку готують рідко. З метою економії часу господині зазвичай беруть для начинки всього 1-2 інгредієнта. Це може бути м'ясо, риба, овочі і т.д. Жорстких рамок і строгих кордонів тут немає - приготувати пиріг можна з будь-яким наповнювачем! У нашому прикладі розглянемо простий рецепт кулеб'яки з фаршем.
Пироги |
Переглядів: 688 |
Дата: 13.04.2018
|
|
![Курник з куркою і картоплею /_pu/2/08423989.jpg](/_pu/2/08423989.jpg) Якщо ви коли-небудь готували класичний курник, напевно знаєте, що це не звичайний пиріг, а майже кулінарний подвиг! Адже на його виготовлення потрібно затратити дуже багато часу, зробивши масу маніпуляцій ... Вся справа в тому, що справжній курник є великий пиріг з багатошаровою начинкою, розділеної тонкими млинцями. В якості наповнювача зазвичай використовується м'ясо / птиця, гриби, рис, яйця і т.д. Звичайно ж, в результаті виходить шедевральний блюдо, адже неспроста курник назвали царським пирогом!
Однак стрімкий темп сьогоднішнього життя диктує нам свої умови, тому з часом рецепт сильно спростився, і сьогодні ми пропонуємо освоїти сучасну версію пирога за мотивами старовинного курника. В якості основи зробимо швидке тісто на кефірі, а для начинки застосуємо філе птиці і картопля. Курник з куркою і картоплею виходить соковитим, ситним і смачним! А якщо слідувати покроковому рецептом з фото, процес приготування виявиться швидким і простим!
Пироги |
Переглядів: 611 |
Дата: 13.04.2018
|
|
![Кутаб з зеленню і сиром /_pu/4/82507693.jpg](/_pu/4/82507693.jpg) Кутаб - азербайджанські пиріжки-коржі з прісного тіста, готуються у вигляді півмісяця і зовні дуже нагадують знайомі нам чебуреки. Ці ситні вироби подають як самостійно, так і в якості доповнення до основного застілля. Наповнюють різноманітною начинкою: м'ясом, гарбузом, сирно-сирною сумішшю, картоплею і т.д. Але, мабуть, найбільш популярні Кутаб з зеленню і сиром, рецепт яких ми і розберемо докладно.
В даному випадку замішується просте тісто на воді, еластичність якого дозволяє швидко розкачати тонкий коло, без зусиль скріпити краю і не переживати за збереження начинки під час смаження. Що стосується наповнювача, тут відмінно підійде фета, моцарелла, сулугуні і навіть самий звичайний твердий сир, як в нашому прикладі. |
|