Домашня кухня
Двох'ярусний торт «Зимова хатинка» |
Котлети рубані з курячої грудки |
Хе з судака в домашніх умовах |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
У категорії рецептів: 23 Показано рецептів: 1-20 |
Сторінки: 1 2 » |
Сортувати за:
Даті ·
Назві ·
Рейтингу ·
Коментарям ·
Переглядам
Сьогодні ми зробимо кекси в силіконових формочках, рецепт яких напрочуд простий. На підготовку буде потрібно зовсім небагато часу, адже необхідно всього-на-всього змішати всі інгредієнти і відправити в духовку, та й випікаються вироби максимально швидко через невеликого розміру. У начинку додамо подрібнені шматочки стиглого і соковитого апельсина, що дозволить нам отримати ніжну і м'яку випічку зі злегка вловимим цитрусовим присмаком.
За бажанням можна завжди урізноманітнити цей класичний рецепт кексів в формочках, додавши в тісто горіхи, цукати, ягоди, шоколад або інші компоненти. Бісквіт відмінно «дружить» практично з будь-якими солодкими добавками. |
Любителям випити чашечку чаю або кави в супроводі солодкої випічки рекомендуємо приготувати прості апельсинові маффіни. Готується десерт елементарно: необхідно лише послідовно змішати всі продукти, розподілити по маленьких формочках і відправити в духовку.
Готові маффіни мають ніжною текстурою, насиченим смаком апельсина і приємним ароматом. А якщо ви є любителем випічки з цитрусами, пропонуємо також випробувати ще один рецепт апельсинових кексів. |
Бананові мафіни мають пористий, трохи вологий м'якуш, грунтовно насичений ароматом і смаком тропічних плодів. Легка, невагома, пофарбована темними фруктовими волокнами випічка прекрасно поєднується з будь-якими напоями. Як акомпанементу годяться як міцну каву, чай, так і молоко, компоти, соки, легкі безалкогольні коктейлі. Готові вироби можна обсипати цукровою пудрою, прикрасити збитими вершками і т.п. Але і без декору ця скромна і непомітна на вигляд випічка виходить дуже смачною, ніжною, насичено-бананової і ароматною.
Складнощів в рецепті немає. Заміс тесту швидко виробляється ручним віночком, не потрібно ніякої вистоювання, довгого і ретельного збивання, тривалого випікання і т.п. Для отримання смачних, ідеальних маффинов досить лише уважно слідувати технології, дотримуючись пропорції і черговість закладання продуктів. Бананова «нота» впевнено проявляє себе в десерті - випічка володіє досить вираженим смаком, тому тут краще обійтися без добавок у вигляді шоколаду, горіхів, сухофруктів, цедри і т.п. Звичайно, при бажанні можна завантажити в тісто ці компоненти, але зовсім трохи, щоб вони делікатно доповнювали, а не перебивали головний інгредієнт. |
Пропонуємо вашій увазі простий рецепт, основним інгредієнтом якого є корисний осінній плід - гарбуз. Солодкі міні-кекси з яскраво-оранжевим пюре в складі відрізняються від стандартної випічки більш насиченим кольором і трохи незвичайним смаком.
Тонкий аромат кориці в поєднанні зі злегка вологим начинкою надають готовим маффин особливу ніжність, а Пюріровать гарбуз вдало доповнює рецепт соковитістю і красивим забарвленням. |
Естонський кекс - вдалий спосіб «утилізації» невитрачених білків, що накопичилися у великій кількості. Вигідно застосувавши білкову масу, ми отримаємо відмінну випічку до чаю - апетитну, ніжну, з легким вершковим ароматом. Виріб порадує «легкістю», пористістю, приємний солодкий смак. Шматок за шматком випічка з'їдається швидко, не залишаючи крихт!
Обов'язкова умова для естонського кексу - ретельно збиті білки. Змішати компоненти на швидку руку тут не вийде - працюємо з тестом дбайливо, акуратно перешиваючи пишну білкову масу. Але в цілому процес не можна назвати складним, а якщо є навички приготування бісквіта, завдання і зовсім буде елементарної! |
Капкейкі «Червоний оксамит» поєднують в собі дрібнопористий ніжний м'якуш яскравого кольору і вершковий білосніжний крем. Свою назву випічка отримала не випадково, адже тісто і правда виходить оксамитовим, дуже м'яким і повітряним.
Завдяки насиченому червоному кольору, який є символом любові і пристрасті, капкейкі стануть відмінним десертом на 14 лютого - день всіх закоханих. Хоча подати їх можна і на будь яке інше свято або зробити просто так, без особливого приводу. |
Популярні капкейкі на Кока-Колі виходять дуже м'якими і «повітряними», з шоколадним смаком і ідеальної пористою структурою. Газований напій в парі з розпушувачем дає приголомшливий результат - тісто в процесі випікання відмінно піднімається, стає неймовірно ніжним і пухким, зовсім не сухим!
Оформити такі капкейкі можна будь-яким густим кремом і різноманітними кондитерськими посипаннями. У нашому прикладі буде класичний «дует» м'якого сиру і вершкового масла, доповнений шоколадною крихтою. |
Кекс «Мармуровий» отримав найменування завдяки поєднанню світлого і темного тіста. За технологією приготування випічка нагадує популярний пиріг «Зебра», але в даному випадку малюнок виходить не смугастим, а скоріше хвилеподібним, з вкрапленням шоколадних звивистих вставок на світлому фоні.
Готується цей симпатичний кекс дуже просто - по черзі змішуємо компоненти, ділимо на 2 частини, в одну з яких додаємо какао для фарбування в темний колір. Далі, чергуючи шари, наповнюємо форму і відправляємо в духовку. Отже, готуємо кекс «Мармуровий» за рецептом з покроковими фото. |
Кекс «Столичний» з родзинками відомий ще з радянських часів. Для багатьох смак цієї випічки асоціюється з дитинством, тому даний рецепт - відмінна можливість згадати приємні моменти за чашкою чаю.
Ніжний м'якуш з великою кількістю родзинок цілком згодиться для повноцінного полудня або перекусу протягом дня. До речі, готується цей універсальний кекс зовсім нескладно - на заміс тесту буде потрібно не більше 15 хвилин, а всю іншу роботу за нас зробить духовка. Отже, вивчаємо простий рецепт кексу «Столичного» по ГОСТу. |
Цей рецепт шоколадного десерту - справжня знахідка для ласунів різного віку, адже готується кекс в гуртку в мікрохвильовці насправді всього лише кілька хвилин. Таким чином, маючи під рукою найпростіші продукти і скориставшись мікрохвильовою піччю, яка зараз є на кожній кухні, солодкість до чаю ви зможете приготувати в будь-який час.
Всього-на-всього необхідно змішати інгредієнти, перелити тісто в підходящу кухоль, почекати 2-3 хвилини - і кекс «Безвихідь» готовий! Як бачите, ніякої мороки і тривалих годин біля плити - все гранично просто і доступно! |
Випічка на майонезі стала популярною ще з радянських часів. Всі ми прекрасно пам'ятаємо, як наші бабусі і мами дивовижним чином примудрялися спекти неймовірно смачний пиріг або кекс до чаю, задіявши самі звичайні продукти, які знайдуться в холодильнику. Зараз багато що змінилося, але рецепти тих часів, що збереглися в старих кулінарних зошитах, до сих пір не втрачають актуальність, адже немає нічого кращого простої домашньої випічки, приготовленої з душею і любов'ю!
Сьогодні відтворимо стару добру рецептуру чудового кексу на майонезі і кефірі. Випічка виходить неймовірно смачною, «повітряної» і апетитною, а з процесом приготування впораються навіть юні, початківці кулінари! |
Випробувавши приготований за цим рецептом лимонний кекс на кефірі, складно зупинитися на одному шматочку! Наскрізь просякнута цитрусовими «нотами» і доповнена контрастними вкрапленнями хрусткого маку, випічка виходить дуже цікавою, з легким ароматом і яскравим смаком.
За основу в даному випадку беремо тісто на кефірі з цедрою і соком лимона, а з добавками і оформленням сміливо експериментуємо. Крім маку для начинки підійдуть дрібно порубані горіхи, родзинки, ягоди. Замість світлої помадки кекс можна присипати пудрою, оформити лимонною цедрою, кондитерськими посипаннями і т.д. |
Львівський сирник - справжнісінька кулінарна пам'ятка Львова! Цей чудовий сирний десерт подається в багатьох львівських закладах, зустрічається в продажу на вуличних ярмарках, а також часто готується місцевими жителями. Шматочок соковитою випічки з сиром, родзинками і легким цитрусовим ароматом мало кого залишає байдужим, адже це насправді прекрасне поєднання!
З розвитком мережі «Інтернет» десерт набув широкого поширення і тепер його люблять і готують в різних точках світу навіть ті, хто ніколи раніше не відвідувала місто Львів. Як і у випадку з будь-яким популярним блюдом, рецептів львівського сирника зараз дуже багато. Допускаються різні варіації, але незмінним залишається рясне кількість сиру, мінімум манки і окреме збивання яєчних жовтків і білків, завдяки чому виходить дуже ніжна і приємна консистенція. Нижче розглянемо рецепт львівського сирника більш детально. |
Високий, з насиченим смаком, «теплим» кольором і ніжним ароматом мандариновий кекс гідний позачергового чаювання. Оперативно, без трудомістких процесів і «заморських» продуктів замішуємо тісто - закладаємо послідовно інгредієнти, злегка попрацювавши міксером і заздалегідь підготував мандарини. Всю іншу роботу виконає духовка.
У пишного м'якушки виражений приємний вершковий присмак, а також відчутні свіжі цитрусові «нотки». Структура «повітряна», легка, пориста. За бажанням можна додати до тесту родзинки, горіхи, шоколад, додатково ароматизувати кекс ванільним цукром, коньяком або ромом. |
Медовий кекс з прянощами, цукатами та родзинками, покритий шоколадно-сметанною глазур'ю і прикрашений яскравою кондитерської посипкою - зимова святкова випічка, яку можна приурочити до Нового року або Різдва. Високий, пишний, пористий кекс з білосніжною заливкою швидко створює урочисту обстановку і впевнено конкурує з імбирним печивом і пряниковими будиночками.
Звабливий аромат меду і пряних добавок, сонячний відтінок м'якушки, рясні вкраплення кольорових цукатів та родзинок - лише зовнішній вигляд і запах відразу ж підкорюють! Медовий смак прекрасно поєднується як з міцною кавою, чаєм, так і з молоком, легкими фруктово-ягідними напоями. |
Пропонуємо розглянути простий варіант святкової випічки - готуємо новорічні капкейкі «Олені». Найпростіші кекси в такому оригінальному виконанні будуть витончено виглядати на столі і складуть конкуренцію будь-яким покупним солодощів. Елементарне шоколадне тісто, маленьке печиво для прикраси і цукерки «M & M's» - ось і весь секрет цих чудових виробів.
Приготувати оригінальні новорічні капкейкі «Олені» можна і в якості подарунка - особливо будуть раді такому смачному і цікавого презенту дітки. До речі, кекси дозволяють експериментувати з добавками, начинкою і оформленням, так що, проявивши фантазію, ви можете зробити випічку ще більш цікавою. |
Якщо у вас немає бажання готувати трудомісткі торти, але при цьому хочеться порадувати гостей смачною святковою випічкою, пропонуємо звернути увагу на новорічні капкейкі «Ялинки». Такий яскравий і ефектний десерт буде акцентувати на собі увагу і гідно прикрасить торжество, особливо радуючи діточок.
Щоб наші «ялинки» вийшли вище, підемо на невелику хитрість і сховаємо під кремом вафельні ріжки. До речі, тут можна пофантазувати і зробити капкейкі з «секретом», поклавши під ріжок якийсь сюрприз, будь то цукерка, маленька іграшка або записочка з побажаннями. Отже, давайте разом приготуємо їстівну атрибутику «чарівної» новорічної атмосфери! |
Пропонуємо до світлого свята Великодня власноруч приготувати паску на жовтках з родзинками. Повірте, домашні паски, приготовлені з найсвіжіших продуктів, з усією теплотою і любов'ю, виходять набагато смачніше покупних! Вони не стануть тижнями лежати на полиці магазину, а будуть приготовлені напередодні свята, тому тривалий час залишаться м'якими і розсипчастими!
Так, процес виготовлення буде нешвидким, але якщо у вас все-таки є можливість, спробуйте хоча б раз здивувати рідних. Впевнені, що ви захочете зробити ці смачні паски на жовтках знову! До того ж, нічого незбагненного тут немає: заміс тіста хоч і тривалий, але зовсім нескладний. А для зручності ми підготували для вас детальний рецепт паски з родзинками, супроводжуваний покроковими фото. |
Любителям цікавою різдвяної випічки, серед якої імбирні чоловічки, пряникові будиночки, торт «Різдвяне поліно» і т.д., рекомендуємо взяти на замітку цей покроковий рецепт з фото Штоллена - традиційного німецького кексу. Готується він за 3-4 тижні до свята, а потім спокійно чекає свого часу. Протягом цього часу спеції і все добавки максимально розкривають свій аромат, а Штоллен набуває закінченого збалансований смак. Звичайно, ніхто не забороняє вам їсти кекс відразу, але краще все-таки набратися терпіння і оцінити підсумковий результат!
Для різдвяного штоллен замішується дріжджове тісто з великим вмістом мигдалю, а також обов'язково вимочені в ромі цукатів, сухофруктів і родзинок. Свіжоспечені кекси промазиваются маслом і рясно осипаються цукровою пудрою. |
Світле Христове Воскресіння - найважливіше торжество для всіх віруючих християн. До свята традиційно готують сирну паску, фарбують і розписують яйця і, звичайно, печуть паски! І якщо перші два пункти не викликають особливих труднощів, взятися за трудомісткий паску вирішується далеко не кожна господиня. Тим, хто бажає прикрасити пасхальний стіл власноруч приготовленою випічкою, але побоюється працювати з дріжджовим тестом або просто не має на це часом, пропонуємо рецепт швидкого сирного паски без дріжджів!
Структура виходить м'якою, пишною, булочної. Тут присутній приємний вершковий присмак і легкий ванільний аромат. Зрозуміло, що цей продукт буде відрізнятися за своїми смаковими якостями від класичного паски на дріжджах. Швидше це сирний кекс, сформований у вигляді традиційної для Пасхи башточки з білкової глазур'ю. Але головне, що випічка виходить пишною, апетитною, святкової і смачною. А з огляду на мінімальні трудовитрати, це знахідка для зайнятих сучасних господинь! |
|