Домашня кухня
Сирний пиріг на кефірі з сосисками |
Яйця Бенедикт під соусом Голландез |
Торт «Чорний ліс» |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Оякодон (курка по-японськи)
Оякодон (в перекладі «батьки і діти») - дуже смачне японське блюдо, яке отримало назву за рахунок свого складу - тут присутні водночас і курка, і яйце. В Японії ця страва дуже популярно: його готують вдома, подають в численних закусочних і ресторанах.
Даний рецепт не зовсім оригінальний, швидше за адаптований до вітчизняних реалій і доступним продуктам. Повністю відтворити японську рецептуру в наших умовах складно, так як деякі інгредієнти знайти в продажу проблематично. Запропонований нами варіант приготування дозволяє з простих компонентів створити смачне блюдо за мотивами першоджерела.
Складові:
- куряче філе - 300 г;
- цибулина - 1 шт .;
- яйце - 1 шт .;
- соєвий соус - 2 ст. ложки;
- цукор - 2 ч. ложки;
- зелена цибуля або інша зелень - кілька гілочок.
Оякодон рецепт з фото крок за кроком
Як приготувати оякодон з куркою
1. Видаливши плівку і зрізавши жирові прошарки, промиваємо філе під холодною водою і нарізаємо приблизно однаковими шматочками невеликого розміру. Крім дієтичної грудки оякодон можна готувати і з курячими стегенцями - для цього м'ясо необхідно зрізати з кісток і злегка подрібнити.
2. Рубаємо півкільцями очищену головку ріпчастої цибулі.
3. З'єднуємо в глибокій сковороді класичний соєвий соус, цукор і 2 столові ложки питної води. Доводимо до кипіння.
4. Завантажуємо лушпиння нарізку. Готуємо 5 хвилин, періодично перемішуючи. Суміш соєвого соусу і цукру наситить цибулю ароматом і подарує страви специфічний смак азіатської кухні.
5. До розм'якшеним, просоченою солодко-солоної заправкою цибульним півкільцями додаємо шматочки курячого філе.
6. Обсмажуємо птицю на середньому вогні без кришки. Помішуючи, доводимо куряче м'ясо до готовності. Пробуємо, при необхідності солимо.
7. Доповнюємо блюдо посіченою свіжою зеленню. В окремому посуді збиваємо виделкою свіже яйце.
8. Виливаємо суміш білка і жовтка на шматочки філе. Тримаємо на вогні пару хвилин - яйце має «схопитися». Перемішуємо яєчну масу з куркою і цибулею або за бажанням залишаємо омлет цілим.
9. Подаємо оякодон укупі з відвареним рисом.
Смачного!
|
Категорія: Страви із птиці | Додав: 28.03.2018
|
Переглядів: 979
| Рейтинг: 0.0/0 |
|