Домашня кухня
Апельсинові кекси в силіконових формочках |
Суп з курячих крилець і болгарського перцю |
Суп курячий з вермішеллю |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Ечпочмак по-татарськи
Ечпочмак - татарська страва, що представляє собою випічку у вигляді трикутника з начинкою. В якості наповнювача зазвичай застосовуються такі інгредієнти як картопля, цибуля і м'ясо, які нарізаються дрібними кубиками і перемішуються. Тісто найчастіше використовується дріжджове або прісне.
Сьогодні ми пропонуємо зробити ечпочмакі по-татарськи в домашніх умовах. Замісити просте і швидке в приготуванні тісто на кефірі, підготуємо начинку і сформуємо трикутні заготовки, які в процесі випічки доповнимо м'ясним бульйоном. В результаті отримаємо дуже смачні і ситні вироби з соковитою начинкою.
Складові:
Для тесту:
- кефір - 200 мл;
- дрібна сіль - 1 ч. ложка;
- вершкове масло (можна маргарин) - 200 г;
- харчова сода - ½ ч. ложки;
- борошно - близько 700 г (скільки візьме в себе тісто).
Для начинки:
- яловичина (в ідеалі баранина) - 500 г;
- картопля - 4-5 шт .;
- цибуля ріпчаста - 2 головки;
- вершкове масло - 50-80 г;
- м'ясний бульйон - близько 200 мл;
- сіль, спеції - за смаком.
Ечпочмак рецепт по-татарськи з фото крок за кроком
Як приготувати ечпочмак по-татарськи на кефірі
Починаємо з тіста. Кефір вливаємо в простору миску, додаємо соду і ретельно розмішуємо віночком. На поверхні кисломолочного продукту повинні з'явитися пухирці.
Вершкове масло (або маргарин) розтоплюємо, охолоджуємо і переливаємо в миску з кефіром. Кидаємо дрібну сіль, розмішуємо.
Невеликими порціями вводимо до рідкої суміші борошно, кожен раз ретельно вимішуючи. Коли стане важко перемішувати подзагустевшую масу ложкою, викладаємо вміст миски на робочу поверхню і приступаємо до замісу вручну.
Борошно додаємо в міру необхідності. Тісто на кефірі для Ечпочмак повинно вийти м'яким і приємним на дотик (не сильно щільним!). Як тільки маса перестане приставати до долонь, припиняємо підсипати муку. Сформований тісто обертаємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник, а поки займаємося підготовкою начинки.
Як зробити начинку для Ечпочмак з яловичиною
М'ясо ріжемо гострим ножем на дрібні шматочки (розміром з родзинки), складаємо в глибокий посуд. Бажано готувати начинку невеликими порціями, щоб м'ясо не встигло пустити сік.
Картопляні бульби промиваємо, очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками, додаємо до яловичини.
Очистивши, подрібнюємо головки цибулі ножем або за допомогою блендера, викладаємо до м'яса і картоплі.
Посипаємо складові начинки сіллю, за бажанням додаємо улюблені спеції. Ретельно перемішуємо.
Як спекти ечпочмакі по-татарськи
Діставши з холодильника, злегка обминали тісто. Відокремлюємо невелику частину, формуємо «ковбаску», яку ділимо на рівні шматочки.
По черзі мачає кожен шматочок тіста в борошні і розгортаємо тонкий коло, на середину викладаємо суміш м'яса, картоплі і цибулі.
Так як в нашому прикладі ечпочмакі готуються з яловичиною, додаємо невеликий шматочок масла, щоб начинка не вийшла дуже пісної.
Піднімаємо краю коржі з трьох сторін і з'єднуємо, надаючи Ечпочмак традиційну трикутну форму. Шви скріплюємо дуже ретельно, щоб у процесі випічки вони не розірвалися. Не забуваємо залишити в центрі невеликий отвір.
Викладаємо майбутні ечпочмакі на застелений пергаментом деко, відправляємо в прогріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин (до м'якості картоплі). Щоб начинка випічки вийшла максимально соковитою, хвилин за 15 до закінчення готування дістаємо ечпочмакі і вливаємо в кожен отвір приблизно по 2 чайні ложки м'ясного бульйону. Із залишків тіста формуємо відповідні по діаметру шматочки і поміщаємо на відкриту серединку. За бажанням можна злегка змастити тісто збитим яйцем для рум'яності.
Їсти готову випічку можна вприкуску з м'ясним бульйоном або ж просто укупі з чаєм / кавою.
Ечпочмак по-татарськи готовий! Смачного!
|
Категорія: Пиріжки і булочки | Додав: 23.04.2018
|
Переглядів: 782
| Рейтинг: 0.0/0 |
|