Субота
20.04.2024
12:29
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/1/31716086.jpg
Міні-піца на батоні
/_pu/0/35717810.jpg
Чаклуни з картоплі з фаршем
/_pu/3/88562351.jpg
Медова пряник з яблуками
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пиріжки і булочки


Ечпочмак по-татарськи

Ечпочмак - татарська страва, що представляє собою випічку у вигляді трикутника з начинкою. В якості наповнювача зазвичай застосовуються такі інгредієнти як картопля, цибуля і м'ясо, які нарізаються дрібними кубиками і перемішуються. Тісто найчастіше використовується дріжджове або прісне.

Сьогодні ми пропонуємо зробити ечпочмакі по-татарськи в домашніх умовах. Замісити просте і швидке в приготуванні тісто на кефірі, підготуємо начинку і сформуємо трикутні заготовки, які в процесі випічки доповнимо м'ясним бульйоном. В результаті отримаємо дуже смачні і ситні вироби з соковитою начинкою.
 
Складові:

Для тесту:
  • кефір - 200 мл;
  • дрібна сіль - 1 ч. ложка;
  • вершкове масло (можна маргарин) - 200 г;
  • харчова сода - ½ ч. ложки;
  • борошно - близько 700 г (скільки візьме в себе тісто).

Для начинки:
  • яловичина (в ідеалі баранина) - 500 г;
  • картопля - 4-5 шт .;
  • цибуля ріпчаста - 2 головки;
  • вершкове масло - 50-80 г;
  • м'ясний бульйон - близько 200 мл;
  • сіль, спеції - за смаком.


Ечпочмак рецепт по-татарськи з фото крок за кроком

Як приготувати ечпочмак по-татарськи на кефірі

Починаємо з тіста. Кефір вливаємо в простору миску, додаємо соду і ретельно розмішуємо віночком. На поверхні кисломолочного продукту повинні з'явитися пухирці. 
 

Вершкове масло (або маргарин) розтоплюємо, охолоджуємо і переливаємо в миску з кефіром. Кидаємо дрібну сіль, розмішуємо. 
 

Невеликими порціями вводимо до рідкої суміші борошно, кожен раз ретельно вимішуючи. Коли стане важко перемішувати подзагустевшую масу ложкою, викладаємо вміст миски на робочу поверхню і приступаємо до замісу вручну. 
 

Борошно додаємо в міру необхідності. Тісто на кефірі для Ечпочмак повинно вийти м'яким і приємним на дотик (не сильно щільним!). Як тільки маса перестане приставати до долонь, припиняємо підсипати муку. Сформований тісто обертаємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник, а поки займаємося підготовкою начинки.
 

Як зробити начинку для Ечпочмак з яловичиною

М'ясо ріжемо гострим ножем на дрібні шматочки (розміром з родзинки), складаємо в глибокий посуд. Бажано готувати начинку невеликими порціями, щоб м'ясо не встигло пустити сік.
 

Картопляні бульби промиваємо, очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками, додаємо до яловичини. 
 

Очистивши, подрібнюємо головки цибулі ножем або за допомогою блендера, викладаємо до м'яса і картоплі. 
 

Посипаємо складові начинки сіллю, за бажанням додаємо улюблені спеції. Ретельно перемішуємо. 
 

Як спекти ечпочмакі по-татарськи

Діставши з холодильника, злегка обминали тісто. Відокремлюємо невелику частину, формуємо «ковбаску», яку ділимо на рівні шматочки. 
 

По черзі мачає кожен шматочок тіста в борошні і розгортаємо тонкий коло, на середину викладаємо суміш м'яса, картоплі і цибулі.
 

Так як в нашому прикладі ечпочмакі готуються з яловичиною, додаємо невеликий шматочок масла, щоб начинка не вийшла дуже пісної.
 

Піднімаємо краю коржі з трьох сторін і з'єднуємо, надаючи Ечпочмак традиційну трикутну форму. Шви скріплюємо дуже ретельно, щоб у процесі випічки вони не розірвалися. Не забуваємо залишити в центрі невеликий отвір. 
 

Викладаємо майбутні ечпочмакі на застелений пергаментом деко, відправляємо в прогріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин (до м'якості картоплі). Щоб начинка випічки вийшла максимально соковитою, хвилин за 15 до закінчення готування дістаємо ечпочмакі і вливаємо в кожен отвір приблизно по 2 чайні ложки м'ясного бульйону. Із залишків тіста формуємо відповідні по діаметру шматочки і поміщаємо на відкриту серединку. За бажанням можна злегка змастити тісто збитим яйцем для рум'яності.
 

Їсти готову випічку можна вприкуску з м'ясним бульйоном або ж просто укупі з чаєм / кавою. 
 

Ечпочмак по-татарськи готовий! Смачного!



Категорія: Пиріжки і булочки | Додав: 23.04.2018
Переглядів: 706 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024