Домашня кухня
Чіпси в мікрохвильовці за 5 хвилин |
Картопля смажена з грибами |
Торт Фрезье |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Капкейкі на Кока-Колі
Популярні капкейкі на Кока-Колі виходять дуже м'якими і «повітряними», з шоколадним смаком і ідеальної пористою структурою. Газований напій в парі з розпушувачем дає приголомшливий результат - тісто в процесі випікання відмінно піднімається, стає неймовірно ніжним і пухким, зовсім не сухим!
Оформити такі капкейкі можна будь-яким густим кремом і різноманітними кондитерськими посипаннями. У нашому прикладі буде класичний «дует» м'якого сиру і вершкового масла, доповнений шоколадною крихтою.
Складові:
Для тесту:
- Кока-Кола - 60 мл;
- какао-порошок - 10 г;
- сіль - пучку;
- яйце - 1 шт .;
- цукор - 50 г;
- вершкове масло - 50 г;
- борошно - 75 г;
- розпушувач - 1 ч. ложка.
Для крему:
- вершковий сир - 150 г;
- вершкове масло - 50 г;
- цукрова пудра - 50 г;
- ванілін - на кінчику ножа.
Для декору:
Капкейкі на Кока-Колі рецепт з фото
Як приготувати капкейкі на Кока-Колі
Яйце з'єднуємо з пучкою солі і відразу всієї порцією цукру. Збиваємо до пишної піни.
Борошно змішати з какао і розпушувачем, просіваємо. Вводимо сухі компоненти до цукрово-яєчної суміші, збиваємо до однорідної консистенції.
Відкриваємо Кока-Колу, відміряє потрібну порцію і вливаємо до борошняної масі. Ретельно розмішуємо. Смак Кока-Коли в кексах відчуватися не буде - в даному випадку газований напій використовується тільки в якості додаткового розпушувача.
В останню чергу вливаємо розтоплене і охолоджене масло, перемішуємо.
Розподіляємо досить рідке тісто за формами (інгредієнти в рецепті розраховані на 5-6 маленьких капкейков). Наповнюємо ємності наполовину, так як кекси на Кока-Колі помітно піднімуться.
Випікаємо при 170 градусах близько 20-25 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою або сірником (вона повинна бути сухою). Кекси остаточно охолоджуємо, а потім витягуємо з форм.
Оформимо капкейкі на Кока-Колі стандартним кремом. М'яке масло збиваємо до пишності, додаємо пудру, ванілін і кімнатної температури сир. Змішуємо інгредієнти міксером до однорідності.
Розміщуємо кожен кекс в паперовий гофрований вкладиш. Крем перекладаємо в кондитерський мішок і наносимо на випічку невеликою гіркою. Прикрашаємо десерт натертим шоколадом.
От і все! Капкейкі на Кока-Колі готові! Приємного чаювання!
|
Категорія: Кекси і маффіни | Додав: 22.04.2018
|
Переглядів: 922
| Рейтинг: 0.0/0 |
|