Домашня кухня
Як варити язик яловичий |
Кекс «Столичний» з родзинками |
Салат із крабових паличок з кукурудзою класичний |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Медовий торт із заварним кремом
Трудомісткий, але при цьому неймовірно смачний медовий торт з заварним кремом здатний перетворити рядові будні в справжнє свято. Звичайно, зараз можна купити медовик практично в будь-якому магазині, позбавивши себе від зайвих клопотів, проте жоден фабричний екземпляр ніколи не зрівняється з домашньою випічкою!
Свіжоспечений медовий торт ми прикрасимо кумедними «бджолами» і імітацією бджолиних сот. В результаті отримаємо смачну ароматну випічку в цікавому виконанні.
Складові:
Для коржів:
- мед - 2 ст. ложки;
- вершкове масло - 35 г;
- цукор - 1 склянка;
- борошно - 2 склянки (+ приблизно 100 г для замісу);
- яйця - 2 шт .;
- харчова сода - 1,5 ч. ложки.
Для крему:
- молоко - 0,5 л;
- яйця - 2 шт .;
- вершкове масло - 200 г;
- борошно - 3 ст. ложки;
- цукор - 150 г (або за смаком);
- ванілін (за бажанням) - щіпка.
Для декору:
- темний шоколад - 50 г;
- горіхи (мигдаль або кешью) - кілька штук;
- мигдальні пелюстки - кілька штук.
Медовий торт рецепт з фото
Як спекти медові коржі для торта
1. Почнемо з приготування основи торта - медових коржів. Тісто будемо готувати на «водяній бані». Для цього нам буде потрібно простора каструля і ще одна вогнетривка ємність, наприклад, глибока миска, підходяща за розміром. Налив у каструлю воду і відрізав миску так, щоб її дно майже стикалося з рідиною, поміщаємо нашу нескладну «конструкцію» на помірний вогонь. Як тільки вода закипить, розтоплюємо в мисці масло.
2. Слідом додаємо цукор, мед і харчову соду. Вбиваємо яйця і «варимо» отриману суміш протягом 5 хвилин, безперервно перемішуючи.
3. Через зазначений час поступово підсипає 2 склянки борошна, продовжуючи активно перемішувати подзагустевшую масу. Млоїмо суміш ще хвилини 3, після чого знімаємо з вогню.
4. Остудивши до кімнатної температури, викладаємо борошняну масу на робочу поверхню, присипану борошном. Вимішуємо м'яке і податливе тісто, яке в підсумку не повинно прилипати до рук. При необхідності збільшуємо дозування борошна.
5. Готове тісто ділимо на 4 частини, розгортаємо кожну на пергаменті, формуючи однакові за розміром прямокутні або круглі коржі товщиною приблизно 2 мм. Обрізки тіста залишаємо: вони стануть в нагоді для декору.
6. По черзі переносимо заготовки разом з пергаментом на деко. Випікаємо при 180 градусах близько 8-10 хвилин (до золотистого відтінку). Свіжоспечені медові коржі для торта охолоджуємо.
7. Слідом за коржами запікаємо і залишки тіста. Підрум'янені обрізки розчавлює товкачем або качалкою в дрібну крихту.
Як зробити крем для медового торта
8. Поки коржі остигають, займемося підготовкою заварного крему. У глибокій каструлі змішуємо цукор з яйцями і борошном. Розтираємо з допомогою вилки в максимально однорідну масу. Для ароматизації можна додати в суміш дрібку ваніліну.
9. Додаємо півсклянки молока, а потім поміщаємо каструлю на слабкий вогонь. Безперервно перемішуємо, щоб крем для медового торта не підгорів і вийшов однорідним, без борошняних згустків. Як тільки маса почне закипати, вливаємо в каструлю залишилася порцію молока, продовжуючи варити до повторного закипання, не забуваючи перемішувати.
10. Однорідний зі злегка вловимим ароматом ванілі крем охолоджуємо до теплого стану. Завершальним етапом додаємо розм'якшене масло, збиваємо до однорідності. Тепер солодкий крем для торта готовий!
Як прикрасити торт в домашніх умовах
11. Приступаємо до «зборці» торта. Кожен корж рясно промазуємо кремом, накриваємо іншим коржем. Таким чином повторюємо дії. Отриману в результаті багатошарову випічку обмазуємо кремом з усіх боків.
12. Тепер самий трудомісткий процес позаду. Залишилося лише красиво оформити наше кулінарний виріб. Для початку рясно обсипає торт дрібною крихтою.
13. Далі нам належить творча робота. Як варіант пропонуємо оформити торт «бджолами», зробленими з горіхів, а також «бджолиними сотами», сформованими з шоколаду. Отже, розтоплюємо шматочки шоколаду на «водяній бані», за допомогою кулінарної лопатки розмазує рідку шоколадну масу по пергаменту рівним шаром товщиною 2-3 мм. Накриваємо плівкою з повітряними бульбашками і злегка придавлюємо долонями. Прямо з пергаментом і плівкою прибираємо шоколад в холодильник до повного застигання. Далі обережно знімаємо плівку.
14. Тепер виготовляємо «бджіл». Як «тулуба» застосовуємо горіхи, розтопленим шоколадом малюємо «очі» і смужки. Для «крил» використовуємо мигдальні пелюстки. Одержані «бджіл» в довільному порядку «садимо» на поверхню торта. Шоколадні «стільники» розламуємо на невеликі шматочки і також викладаємо на готову випічку.
15. Оформлення торта може бути і зовсім іншим - тут все залежить від вашої фантазії. Можна і зовсім залишити кулінарний виріб без прикраси, однак оригінально оформлена випічка виглядає набагато цікавіше і смачніше. Медовий торт із заварним кремом повністю готовий! Приємного вам чаювання!
|
Категорія: Торти | Додав: 16.04.2018
|
Переглядів: 1878
| Рейтинг: 0.0/0 |
|