П`ятниця
22.11.2024
14:21
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/2/51378736.jpg
Соус песто класичний
/_pu/3/87532610.jpg
Пиріг з чорницею і сиром
/_pu/3/60400869.jpg
Сирний чізкейк з вишнею
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Кекси і маффіни


Кекс «Столичний» з родзинками

Кекс «Столичний» з родзинками відомий ще з радянських часів. Для багатьох смак цієї випічки асоціюється з дитинством, тому даний рецепт - відмінна можливість згадати приємні моменти за чашкою чаю.

Ніжний м'якуш з великою кількістю родзинок цілком згодиться для повноцінного полудня або перекусу протягом дня. До речі, готується цей універсальний кекс зовсім нескладно - на заміс тесту буде потрібно не більше 15 хвилин, а всю іншу роботу за нас зробить духовка. Отже, вивчаємо простий рецепт кексу «Столичного» по ГОСТу.
 
Складові:
  • борошно - 250 г;
  • вершкове масло - 170 г;
  • яйця - 3 шт .;
  • цукор - 170 г;
  • розпушувач тесту - ½ ч. ложки;
  • сіль - пучку;
  • ванільний цукор - 1 ч. ложка;
  • родзинки - близько 150 г;
  • цукрова пудра (для декору) - 2-3 ст. ложки.


Кекс «Столичний» з родзинками рецепт по ГОСТу з фото

Як приготувати кекс «Столичний» з родзинками по ГОСТу

За годину-дві до початку приготування дістаємо з холодильника необхідну порцію вершкового масла, щоб воно встигло значно розм'якшити при кімнатній температурі. Потім масляний брусок засипаємо простим і ванільним цукром, збиваємо за допомогою міксера близько 5 хвилин.
 

До збитого масла вводимо яйця, кидаємо дрібку солі. 
 

Знову старанно працюємо міксером до отримання однорідної пишної складу. 
 

Ізюм промиваємо, а потім відкидаємо на друшляк. Щоб повністю позбавитися від вологи, промаківаем сушені ягоди серветками і тільки потім завантажуємо в тісто. Перемішуємо склад для рівномірного розподілу родзинок.
 

Борошно з'єднуємо з порцією розпушувача, просіюємо через дрібне сито. Пересипаємо більшу частину сухого складу в миску з масляною масою, збиваємо. 
 

Потім всипаємо залишки борошна, вимішуємо ложкою. В результаті отримуємо досить щільне, в'язке тісто. 
 

Для випічки кексу «Столичного» вибираємо прямокутну жаростійкий ємність (в нашому прикладі використовується силіконова формочка розміром 23х13 см). Зсередини ретельно натираємо дно і бортики форми маслом, а потім наповнюємо підготовлену ємність густим тестом. Розрівнюємо поверхню майбутнього кексу ложкою. 
 

Щоб отримати характерну для кексу «Столичного» тріщину на поверхні, по центру заготовки робимо глибоку довгу проріз за допомогою змоченого водою леза ножа або держака ложки. 
 

Відправляємо заготовку в розігріту до 170 градусів духовку. Випікаємо кекс «Столичний» приблизно 80-90 хвилин. Готовність обов'язково перевіряємо дерев'яною шпажкою (або зубочисткою), зануривши її в центр м'якушки. Якщо паличка залишається абсолютно сухою, вимикаємо духовку. В іншому випадку продовжуємо процес випічки. 
 

Свіжоспечений кекс охолодити, а потім витягуємо з форми. Поверхня випічки обсипає цукровою пудрою через дрібне сито. 
 

Кекс «Столичний» за ГОСТом готовий! Ділимо на порції і подаємо. 
 

Приємного чаювання!



Категорія: Кекси і маффіни | Додав: 20.04.2018
Переглядів: 640 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024