Понеділок
25.11.2024
10:04
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/3/64220162.jpg
Йогуртовий торт
/_pu/1/57777018.jpg
Спагеті з морепродуктами
/_pu/0/12159849.jpg
Фетучіні з грибами і шинкою
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Овочеві страви


Лобіо з червоної квасолі по-грузинськи

Лобіо - популярне грузинське блюдо, яке представляє собою проварену квасоля з додаванням спецій. Варіацій існує багато - іноді лобіо готують з горіхами, помідорами, солодким перцем, доповнюють зернами граната. Є навіть і м'ясні варіанти страви. Але основними «компаньйонами» квасолі все ж залишаються кінза, часник, оцет і смажену цибулю.

Сьогодні ми розглянемо базовий рецепт лобіо з червоної квасолі. За рахунок розварених бобів блюдо виходить густим, насиченим, ситним і обволакивающим. А спеції та прянощі надають приголомшливий аромат і підсилюють смак.
 
Складові:
  • квасоля суха червона - 800 г;
  • цибуля ріпчаста - 3 головки;
  • кінза - великий пучок;
  • часник - 5-7 зубців;
  • хмелі-сунелі - 3 ч. ложки;
  • коріанд мелений - 2 ч. ложки;
  • червоний гострий перець - за смаком;
  • сіль за смаком;
  • винний оцет - 30 мл;
  • рослинне масло - близько 50 мл.


Рецепт лобіо з червоної квасолі по-грузинськи з фото

Як приготувати лобіо

1. Квасоля замочуємо в холодній воді на ніч або мінімум на 3-4 години. 
 

2. Потім міняємо рідину - заливаємо квасолю чистою водою, кип'ятимо. Варимо 5-10 хвилин і зливаємо перший відвар. Промиваємо квасоля, заливаємо нової водою і знову доводимо до кипіння. 
 

3. Відварюємо на повільному вогні без кришки близько двох годин. Час приготування сильно залежить від сорту і віку квасолі, тому через годину варіння можна періодично пробувати боби. Коли квасоля стане м'якою і розвареної, знімаємо каструлю з плити. Рідина зливаємо і зберігаємо - вона стане в нагоді в процесі приготування.
 

4. Далі потрібно подрібнити в пюре половину квасолі. Можна зробити це прямо в каструлі, візуально поділивши вміст на 2 рівні порції і розім'явши товкачем одну частину. Або перекласти половину квасолі в іншу ємність, потовкти і повернути назад в каструлю. Якщо маса виходить сухою, додаємо відвар, раніше злитий з квасолі, до отримання бажаної консистенції. Лобіо готують як густим, так і досить рідким - все залежить від особистих переваг. 
 

5. Весь цибулю подрібнюємо ножем і обсмажуємо на розігрітій олії до золотистого. 
 

6. Перемішуємо квасоля з лушпиння нарізкою. Млоїмо суміш на повільному вогні. 
 

7. Нарізаємо дрібно часникові зубці і кінзу, завантажуємо до фасолевой масі. Додаємо хмелі-сунелі, коріандр, вливаємо оцет. 
 

8. Перемішуємо, солимо і додаємо гострий перець. Кількість часнику та інших добавок можна варіювати за смаком, але в будь-якому випадку страва не повинно вийти прісним!
 

9. Подаємо лобіо з червоної квасолі по-грузинськи гарячим. 
 

Смачного!



Категорія: Овочеві страви | Додав: 03.04.2018
Переглядів: 479 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024