Домашня кухня
Курка в горщиках з картоплею |
Медовий пиріг з горіхами |
Міні-піца на батоні |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Ельзаський яблучний пиріг
Ельзаський яблучний пиріг має дивну шовковисту кремообразную начинку на крихкому пісочному коржі. Крім вдалого смакового поєднання не можна не відзначити і презентабельний зовнішній вигляд. Навіть в нейтральних пастельних відтінках виріб виглядає оригінально і привабливо. Ніжна суфлеобразную вершкова маса огортає половинки яблук, які встигають розм'якшити, трохи підрум'янитися і визирають з начинки милими і забавними горбками. З такою випічкою просте чаювання перетворюється на маленьке свято!
Для найбільш успішного результату яблука краще застосувати щільні, кисло-солодкі. Вершки в даному випадку небажано замінювати молоком і навіть рекомендується вибрати продукт з високим відсотком жирності.
Складові:
Для тесту:
- вершкове масло - 100 г;
- яйце - 1 шт .;
- сіль - пучку;
- цукор - 50 г;
- борошно - близько 200 г.
Для начинки:
- яблука кисло-солодкі - 5 половинок (+ 1-2 ст. ложки лимонного соку);
- яйця - 2 шт .;
- вершки 33-35% - 130 мл;
- лимонна цедра - 1/2 ст. ложки;
- цукор - 60 г (+ 10 г для посипання яблук).
Ельзаський яблучний пиріг рецепт з фото
1. Для тіста цукор, сіль і підтале м'яке масло розтираємо виделкою.
2. Вбиваємо яйце. Розмішуємо.
3. Вводимо борошно, замішуємо пісочне тісто м'якою і пластичною текстури.
4. Борошняну масу розтягуємо всередині форми діаметром 22 см, дно ємності попередньо прокладаємо пергаментним папером. По колу піднімаємо борт заввишки 3 см. Кілька разів проколюємо шар тіста виделкою і прибираємо на 30 хвилин в холодильник.
Начинка для ельзаського яблучного пирога
5. Для заливки яйця засипаємо цукром, збиваємо до пишної піни.
6. З лимона знімаємо цедру шляхом натирання на дрібній тертці. Задіємо тільки тонку жовту шкірку - білий гіркий шар не чіпаємо. Додаємо до збитих яєць.
7. Вливаємо вершки, розмішуємо рідку суміш.
8. Яблука очищаємо, розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину. В кожній половинці робимо неглибокі паралельні надрізи на відстані приблизно 5 мм. При випіканні отвори злегка розімкнуться і прикрасять випічку. Збризгуємо яблука лимонним соком.
9. Дістаємо форму з охолодженим тестом. Опуклою стороною вгору викладаємо по колу яблука, орієнтуючись на 5 порцій. Присипаємо половинки цукром.
10. Відправляємо корж з яблуками в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
11. Потім наповнюємо борошняну «кошик» вершкової заливкою.
12. Повертаємо в духовку і випікаємо ельзаський яблучний пиріг ще приблизно 20-30 хвилин (до моменту, коли рідка начинка повністю зміцніє і злегка зарум'яниться).
13. Остудивши, ріжемо випічку великими трикутниками і подаємо до столу.
Ельзаський яблучний пиріг готовий! Приємного чаювання!
|
Категорія: Пироги | Додав: 15.04.2018
|
Переглядів: 1195
| Рейтинг: 0.0/0 |
|