Четвер
18.04.2024
22:03
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/3/51390533.jpg
Желейний торт «Бите скло»
/_pu/0/28600176.jpg
Ледачі голубці в духовці
/_pu/3/32141092.jpg
Пиріг з ковбасою і сиром
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Ельзаський яблучний пиріг

Ельзаський яблучний пиріг має дивну шовковисту кремообразную начинку на крихкому пісочному коржі. Крім вдалого смакового поєднання не можна не відзначити і презентабельний зовнішній вигляд. Навіть в нейтральних пастельних відтінках виріб виглядає оригінально і привабливо. Ніжна суфлеобразную вершкова маса огортає половинки яблук, які встигають розм'якшити, трохи підрум'янитися і визирають з начинки милими і забавними горбками. З такою випічкою просте чаювання перетворюється на маленьке свято!

Для найбільш успішного результату яблука краще застосувати щільні, кисло-солодкі. Вершки в даному випадку небажано замінювати молоком і навіть рекомендується вибрати продукт з високим відсотком жирності.
 

Складові:

Для тесту:
  • вершкове масло - 100 г;
  • яйце - 1 шт .;
  • сіль - пучку;
  • цукор - 50 г;
  • борошно - близько 200 г.

Для начинки:
  • яблука кисло-солодкі - 5 половинок (+ 1-2 ст. ложки лимонного соку);
  • яйця - 2 шт .;
  • вершки 33-35% - 130 мл;
  • лимонна цедра - 1/2 ст. ложки;
  • цукор - 60 г (+ 10 г для посипання яблук).


Ельзаський яблучний пиріг рецепт з фото

1. Для тіста цукор, сіль і підтале м'яке масло розтираємо виделкою. 
 

2. Вбиваємо яйце. Розмішуємо.
 

3. Вводимо борошно, замішуємо пісочне тісто м'якою і пластичною текстури. 
 

4. Борошняну масу розтягуємо всередині форми діаметром 22 см, дно ємності попередньо прокладаємо пергаментним папером. По колу піднімаємо борт заввишки 3 см. Кілька разів проколюємо шар тіста виделкою і прибираємо на 30 хвилин в холодильник. 
 

Начинка для ельзаського яблучного пирога

5. Для заливки яйця засипаємо цукром, збиваємо до пишної піни. 
 

6. З лимона знімаємо цедру шляхом натирання на дрібній тертці. Задіємо тільки тонку жовту шкірку - білий гіркий шар не чіпаємо. Додаємо до збитих яєць. 
 

7. Вливаємо вершки, розмішуємо рідку суміш. 
 

8. Яблука очищаємо, розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину. В кожній половинці робимо неглибокі паралельні надрізи на відстані приблизно 5 мм. При випіканні отвори злегка розімкнуться і прикрасять випічку. Збризгуємо яблука лимонним соком. 
 

9. Дістаємо форму з охолодженим тестом. Опуклою стороною вгору викладаємо по колу яблука, орієнтуючись на 5 порцій. Присипаємо половинки цукром. 
 

10. Відправляємо корж з яблуками в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. 
 

11. Потім наповнюємо борошняну «кошик» вершкової заливкою. 
 

12. Повертаємо в духовку і випікаємо ельзаський яблучний пиріг ще приблизно 20-30 хвилин (до моменту, коли рідка начинка повністю зміцніє і злегка зарум'яниться). 
 

13. Остудивши, ріжемо випічку великими трикутниками і подаємо до столу. 
 

Ельзаський яблучний пиріг готовий! Приємного чаювання!



Категорія: Пироги | Додав: 15.04.2018
Переглядів: 1118 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024