Домашня кухня
Салат «Собака» на Новий рік |
Булочки з яблуками і корицею |
Стегенця з карамельною скоринкою в духовці |
Статистика |
Онлайн всього: 2 Гостей: 2 Користувачів: 0
|
|
Картопляний пиріг з фаршем
З'єднуємо в одному виробі ніжну основу з присмаком картоплі і ситну м'ясну начинку з соковитими томатами і розплавленим сиром - готуємо картопляний пиріг з фаршем в духовці. Суміш солодкуватий овочів і невелика кількість меленої паприки «грають» тут не останню роль, надаючи несолодкої випічці особливу привабливість.
Для рецепта можна використовувати яловичий, індюшачий, курячий фарш. Універсальна начинка ідеально поєднується з картопляним тестом, а сам пиріг виходить апетитним, презентабельним і смачним.
Складові:
Для тесту:
- картопля - 2 шт .;
- борошно - 150 г;
- сіль - ½ ч. ложки;
- вершкове масло - 80 г.
Для начинки:
- курячий або інший фарш - 500 г;
- помідор - 1-2 шт .;
- сир - 80 г;
- цибулина - 1 шт .;
- заморожена овочева суміш - 50 г;
- мелена солодка паприка - 1 ч. ложка;
- сіль, перець - за смаком;
- рослинне масло (для смаження) - 2-3 ст. ложки.
Картопляний пиріг з фаршем в духовці рецепт
Як приготувати картопляне тісто для пирога
1. Картопляні бульби промиваємо, очищаємо і відварюємо звичайним способом. Злив рідина з готового картоплі, розминаємо масу в пюре.
2. Кидаємо сіль, додаємо вершкове масло. Розмішуємо.
3. Частинами підсипає борошно, замішуємо м'яке, злегка масляне картопляне тісто.
Начинка для картопляного пирога з фаршем
4. Счистив лушпиння, дрібно рубаємо невелику цибулину. Помішуючи, обсмажуємо на прогрітому рослинному маслі.
5. Як тільки цибуля злегка зазолотиться, завантажуємо фарш. Тримаємо суміш на сильному вогні, перемішуючи м'ясну масу і розбиваючи лопаткою великі грудки. Сильно засмажувати фарш немає необхідності - добиваємося лише посветления маси і випарювання вологи.
6. Солимо, перчимо вміст сковороди, додаємо солодку мелену паприку (плутаємо з гострим червоним перцем!). Закладаємо овочеву суміш (за бажанням можна взяти свіжі овочі - болгарські перці, морква і т.д.).
7. Старанно все перемішуємо, знімаємо з плити і охолоджуємо.
8. Картопляне тісто рівномірно розтягуємо всередині форми діаметром 22 см. Піднімаємо борт висотою 2,5-3 см.
9. У підготовлену картопляну «кошик» викладаємо рівним шаром остиглий фарш з овочами.
10. Свіжі помідори нарізаємо тонкими сегментами, рівномірно розподіляємо по м'ясної маси.
11. Трьом великою соломкою сир, густо засипаємо начинку. Відправляємо картопляний пиріг з фаршем в завчасно розігріту духовку. Випікаємо при 180 градусах близько 30-40 хвилин.
12. Трохи остудивши, готовий зарум'яненим картопляний пиріг з фаршем несемо до столу. Випічка хороша як теплою, так і повністю охолодженої.
Смачного!
|
Категорія: Пироги | Додав: 14.04.2018
|
Переглядів: 2108
| Рейтинг: 0.0/0 |
|