Домашня кухня
Чахохбілі з курки |
Ролл Дракон з вугром |
Салат «Кісточка» |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Класичний медовик зі сметанним кремом
Рецептів медовика існує безліч, проте найпопулярнішими як і раніше залишаються медовий торт з заварним кремом і класичний варіант - зі сметаною. Всі технології виготовлення коржів в більшості випадків схожі і за методикою, і по набору інгредієнтів, але у кожної рецептури є свої нюанси.
Сьогодні ми докладно розглянемо як готувати класичний медовик зі сметанним кремом. Верх нашої випічки оформимо у вигляді бджолиних сот, а з мигдалю зробимо симпатичних «бджілок». Таке нескладне прикраса обов'язково зацікавить діточок і потішить дорослих!
Складові:
- мед - 2 ст. ложки;
- яйця - 2 шт .;
- харчова сода - 1,5 ч. ложки;
- цукор - 200 г;
- вершкове масло - 35 г;
- борошно - 300 г (+ приблизно 100-150 г для замісу).
Для крему:
- сметана 20% - 400 г;
- вершки від 33% - 150 г;
- цукор - 120-150 г (за смаком);
- ванільний цукор - 10 г.
Для декору (за бажанням):
- мигдаль - 5-6 шт .;
- мигдальні пелюстки - 10-12 шт .;
- желатин - 10 г;
- какао-порошок - 1 ст. ложка;
- шоколадний сироп або розтоплений шоколад.
Торт медовик класичний рецепт з фото крок за кроком в домашніх умовах
Як зробити класичний медовик зі сметанним кремом
1. Тісто для медового торта будемо готувати за класичним рецептом - на «водяній бані». У невелику каструлю наливаємо трохи води, зверху поміщаємо підходить за розміром жаростойкую миску таким чином, щоб її дно стикалося з рівнем рідини. Доводимо воду до кипіння на невеликому вогні, а потім розтоплюємо брусок вершкового масла.
2. Слідом додаємо відразу всю норму цукру, мед і соду, вбиваємо два великих сирих яйця. Постійно помішуючи, витримуємо суміш на «водяній бані» 5 хвилин.
3. Далі поступово підсипає 300 г борошна, не перестаючи інтенсивно вимішувати масу. Добиваємося однорідної консистенції без грудок. Через 3 хвилини знімаємо борошняну масу з плити.
4. Повністю остудивши, викладаємо вміст миски на робочу поверхню, присипану борошном. Замішуємо вручну пластичне тісто для медових коржів. Борошно підсипає до тих пір, поки маса не перестане прилипати до долонь.
Як спекти медовик
5. Готове тісто ділимо на 4 рівні частини. Одну з них поміщаємо на пергамент і розгортаємо в тонкий корж. Під час випічки корж помітно підросте, тому товщина заготовки не повинна перевищувати 3 мм. Беремо звичайну тарілку або будь-який інший шаблон круглої форми і лезом ножа окреслюємо контур. Обрізки тіста відокремлюємо від коржа і укладаємо поруч - їх теж будемо запікати і в подальшому використовувати для декору.
6. Перекладаємо пергамент з першим коржем на деко і відправляємо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо протягом 7-10 хвилин (до помітного зарумянивания). Тим часом на іншому аркуші пергаменту розгортає наступну заготовку і т. Д.
7. Спечені обрізки тесту перетворюємо в мінімальну крихту за допомогою блендера або звичайною толкушки.
Як зробити сметанний крем для медовика
8. Поки остигають коржі, підготуємо крем. Охолоджені вершки збиваємо з цукром (звичайним і ванільним) до щільності. Починаємо працювати міксером на самій мінімальній швидкості, збільшуючи темп оборотів поступово.
9. До подзагустевшім вершкам викладаємо сметану і ще раз збиваємо масу до об'єднання компонентів. За бажанням сметанний крем можна зробити і без застосування вершків, але вони надають готовому Медовик додатковий ніжний смак.
10. На велику тарілку викладаємо перший корж. Наносимо вершково-сметанним прошарок на основу торта. Крему не шкодуємо - намазуємо його досить густо, щоб медові коржі ретельно просочилися!
11. Слідом викладаємо другий корж, знову промазиваем. Такім чином формуємо весь торт.
Як прикрасити медовик зі сметанним кремом
12. Пропонуємо оформити медовий торт у вигляді сот з бджолами. Для цього в що залишилася порцію крему вводимо просіяний какао-порошок. Збиваємо міксером до рівномірного фарбування в світлий шоколадний відтінок.
13. Желатин замочуємо в 100 мл холодної кип'яченої води і залишаємо для набухання.
14. Набряклу желатинову масу распукаем, помістивши ємність «на водяну баню» або в мікрохвильову піч. Чи не кип'ятимо! Як тільки желатин розчиниться, злегка охолоджуємо і, помішуючи, вводимо тонкою цівкою в крем. Відразу ж промазуємо верх і боки випічки.
15. Беремо плівку з бульбашками (якою зазвичай обертають техніку і крихкі предмети) і притискаємо до поверхні торта, вдавлюючи бульбашки в крем. Бока випічки обсипаємо крихтою від обрізків.
16. Прибираємо медовик зі сметанним кремом на полицю холодильника. Ми залишаємо в такому вигляді на ніч для просочення. Вранці акуратно знімаємо плівку.
17. «Бджіл» робимо з мигдалю. Для цього очищаємо горіхи - заливаємо їх окропом і залишаємо хвилин на 5-10. Через зазначений час знімаємо вже размягченную шкурку. Кінчик зубочистки занурюємо в шоколадний сироп або розтоплений шоколад. Малюємо на горіхах смужки і «очі». У довільному порядку садимо «бджіл» на поверхню торта. Для імітації крил з боків горіхів прикладаємо мигдальні пелюстки.
18. Після оформлення класичний медовик зі сметанним кремом нарізаємо порційно і подаємо з чаєм / кавою.
Приємного чаювання!
|
Категорія: Торти | Додав: 17.04.2018
|
Переглядів: 1135
| Рейтинг: 0.0/0 |
|