Домашня кухня
Гуляш з яловичини з підливою |
Пастрома з курячої грудки в духовці |
Печиво «Грибочки» |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Курник з куркою і картоплею
Якщо ви коли-небудь готували класичний курник, напевно знаєте, що це не звичайний пиріг, а майже кулінарний подвиг! Адже на його виготовлення потрібно затратити дуже багато часу, зробивши масу маніпуляцій ... Вся справа в тому, що справжній курник є великий пиріг з багатошаровою начинкою, розділеної тонкими млинцями. В якості наповнювача зазвичай використовується м'ясо / птиця, гриби, рис, яйця і т.д. Звичайно ж, в результаті виходить шедевральний блюдо, адже неспроста курник назвали царським пирогом!
Однак стрімкий темп сьогоднішнього життя диктує нам свої умови, тому з часом рецепт сильно спростився, і сьогодні ми пропонуємо освоїти сучасну версію пирога за мотивами старовинного курника. В якості основи зробимо швидке тісто на кефірі, а для начинки застосуємо філе птиці і картопля. Курник з куркою і картоплею виходить соковитим, ситним і смачним! А якщо слідувати покроковому рецептом з фото, процес приготування виявиться швидким і простим!
Складові:
Для тесту:
- кефір - 250 мл;
- вершкове масло - 180 г;
- борошно - близько 600-700 г (скільки візьме тісто);
- сіль - ½ ч. ложки;
- харчова сода - ½ ч. ложки.
Для начинки:
- курка (філе) - 350-400 г;
- картопля - 3-4 шт .;
- цибуля ріпчаста - 2 маленькі головки або 1 велика;
- вершкове масло - 30 г;
- сіль, перець - за смаком.
Для змащення курника:
- яєчний жовток - 1 шт .;
- вода - 1 ст. ложка.
Курник покроковий рецепт з фото в домашніх умовах
Як зробити тісто для курника на кефірі
1. Починаємо з тіста. Кефір вливаємо в об'ємну миску, додаємо соду (негашене) і старанно розмішуємо. Слідом кидаємо сіль.
2. Масло розтоплюємо на слабкому вогні або в мікрохвильовій печі. Остуджують і переливаємо в миску з кефіром, розмішуємо.
3. Вводимо невеликими порціями просіяне борошно, кожен раз вимішуючи суміш. Коли маса подзагустеет і стане насилу піддаватися ложці, викладаємо вміст миски на робочу поверхню і переходимо до замісу вручну.
4. Продовжуючи підсипати борошно, добиваємося отримання потрібної консистенції. Тісто для курника має вийти не сильно щільним, а м'яким і приємним на дотик. Як тільки маса перестане липнути до долонь, припиняємо додавати борошно. Прикриваємо тісто харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на годину, паралельно займаємося підготовкою начинки.
Як зробити начинку для курника з куркою і картоплею
5. Промите філе ріжемо невеликими шматочками. Замість курячої грудки для курника можна застосувати і стегенця - в цьому випадку м'ясо потрібно відокремити від кісток і порубати дрібно.
6. Лук шаткуємо досить дрібно.
7. Картопляні бульби промиваємо, очищаємо і нарізаємо кружечками або невеликими шматочками. Важливо нашаткувати картопля тонко, щоб він встиг розм'якшити і дійти до готовності в процесі випічки пирога.
8. З'єднуємо курку, цибулю і картопляну нарізку. Солимо, перчимо і ретельно перемішуємо.
Як спекти курник з куркою і картоплею
9. Охолоджене тісто злегка розминаємо. Приблизно ¼ тесту відкладаємо в сторону, а залишки розгортаємо в тонкий коло і укладаємо на дно великої жаростійкої ємності, формуючи бортики по краях. На основу пирога наносимо суміш курки, цибулі та картоплі, розподіляємо рівномірно.
10. Так як ми готуємо курник з курячим філе, зверху в довільному порядку розкладаємо шматочки масла, щоб начинка вийшла максимально соковитою (у випадку з стегенцями цей крок можна пропустити).
11. Залишки тесту розгортаємо в тонкий коло розміром трохи менше діаметра форми, поміщаємо на поверхню курника. Бортики пирога підгинаємо і ретельно скріплюємо з краями коржі. Для виходу пара в центрі курника формуємо маленьке круглий отвір. Сирий жовток збовтуємо з ложкою води - отриманою сумішшю змащуємо поверхню нашої заготовки.
12. Випікаємо курник з куркою і картоплею близько 50 хвилин при 180 градусах. Орієнтуємося по тесту: воно повинно рівномірно зарум'яниться. Трохи остудивши, нарізаємо пиріг порційно і подаємо!
Курник з куркою і картоплею хороший як теплим, так і повністю охолодженим! Смачного!
|
Категорія: Пироги | Додав: 13.04.2018
|
Переглядів: 595
| Рейтинг: 0.0/0 |
|