П`ятниця
22.11.2024
14:08
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/0/36360447.jpg
Гуляш з яловичини з підливою
/_pu/1/12195504.jpg
Пастрома з курячої грудки в духовці
/_pu/4/31434236.jpg
Печиво «Грибочки»
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Курник з куркою і картоплею

Якщо ви коли-небудь готували класичний курник, напевно знаєте, що це не звичайний пиріг, а майже кулінарний подвиг! Адже на його виготовлення потрібно затратити дуже багато часу, зробивши масу маніпуляцій ... Вся справа в тому, що справжній курник є великий пиріг з багатошаровою начинкою, розділеної тонкими млинцями. В якості наповнювача зазвичай використовується м'ясо / птиця, гриби, рис, яйця і т.д. Звичайно ж, в результаті виходить шедевральний блюдо, адже неспроста курник назвали царським пирогом!

Однак стрімкий темп сьогоднішнього життя диктує нам свої умови, тому з часом рецепт сильно спростився, і сьогодні ми пропонуємо освоїти сучасну версію пирога за мотивами старовинного курника. В якості основи зробимо швидке тісто на кефірі, а для начинки застосуємо філе птиці і картопля. Курник з куркою і картоплею виходить соковитим, ситним і смачним! А якщо слідувати покроковому рецептом з фото, процес приготування виявиться швидким і простим!
 
Складові:

Для тесту:
  • кефір - 250 мл;
  • вершкове масло - 180 г;
  • борошно - близько 600-700 г (скільки візьме тісто);
  • сіль - ½ ч. ложки;
  • харчова сода - ½ ч. ложки.

Для начинки:
  • курка (філе) - 350-400 г;
  • картопля - 3-4 шт .;
  • цибуля ріпчаста - 2 маленькі головки або 1 велика;
  • вершкове масло - 30 г;
  • сіль, перець - за смаком.

Для змащення курника:
  • яєчний жовток - 1 шт .;
  • вода - 1 ст. ложка.


Курник покроковий рецепт з фото в домашніх умовах

Як зробити тісто для курника на кефірі

1. Починаємо з тіста. Кефір вливаємо в об'ємну миску, додаємо соду (негашене) і старанно розмішуємо. Слідом кидаємо сіль. 
 

2. Масло розтоплюємо на слабкому вогні або в мікрохвильовій печі. Остуджують і переливаємо в миску з кефіром, розмішуємо. 
 

3. Вводимо невеликими порціями просіяне борошно, кожен раз вимішуючи суміш. Коли маса подзагустеет і стане насилу піддаватися ложці, викладаємо вміст миски на робочу поверхню і переходимо до замісу вручну.
 

4. Продовжуючи підсипати борошно, добиваємося отримання потрібної консистенції. Тісто для курника має вийти не сильно щільним, а м'яким і приємним на дотик. Як тільки маса перестане липнути до долонь, припиняємо додавати борошно. Прикриваємо тісто харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на годину, паралельно займаємося підготовкою начинки. 
 

Як зробити начинку для курника з куркою і картоплею

5. Промите філе ріжемо невеликими шматочками. Замість курячої грудки для курника можна застосувати і стегенця - в цьому випадку м'ясо потрібно відокремити від кісток і порубати дрібно. 
 

6. Лук шаткуємо досить дрібно. 
 

7. Картопляні бульби промиваємо, очищаємо і нарізаємо кружечками або невеликими шматочками. Важливо нашаткувати картопля тонко, щоб він встиг розм'якшити і дійти до готовності в процесі випічки пирога. 
 

8. З'єднуємо курку, цибулю і картопляну нарізку. Солимо, перчимо і ретельно перемішуємо. 
 

Як спекти курник з куркою і картоплею

9. Охолоджене тісто злегка розминаємо. Приблизно ¼ тесту відкладаємо в сторону, а залишки розгортаємо в тонкий коло і укладаємо на дно великої жаростійкої ємності, формуючи бортики по краях. На основу пирога наносимо суміш курки, цибулі та картоплі, розподіляємо рівномірно. 
 

10. Так як ми готуємо курник з курячим філе, зверху в довільному порядку розкладаємо шматочки масла, щоб начинка вийшла максимально соковитою (у випадку з стегенцями цей крок можна пропустити).
 

11. Залишки тесту розгортаємо в тонкий коло розміром трохи менше діаметра форми, поміщаємо на поверхню курника. Бортики пирога підгинаємо і ретельно скріплюємо з краями коржі. Для виходу пара в центрі курника формуємо маленьке круглий отвір. Сирий жовток збовтуємо з ложкою води - отриманою сумішшю змащуємо поверхню нашої заготовки.
 

12. Випікаємо курник з куркою і картоплею близько 50 хвилин при 180 градусах. Орієнтуємося по тесту: воно повинно рівномірно зарум'яниться. Трохи остудивши, нарізаємо пиріг порційно і подаємо! 
 

Курник з куркою і картоплею хороший як теплим, так і повністю охолодженим! Смачного!



Категорія: Пироги | Додав: 13.04.2018
Переглядів: 595 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024