П`ятниця
22.11.2024
12:32
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/2/51086838.jpg
Салат з гарбуза з яблуком
/_pu/0/44904211.jpg
Юшка по-фінськи з вершками
/_pu/1/55179139.jpg
Курка теріякі з овочами
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Желейний торт «Бите скло»

Желейний торт «Бите скло» виглядає яскраво і презентабельно, виходить дуже ніжним і приємним на смак. Для начинки крім використовуваних в рецепті персиків і кольорового желе можна задіяти шматочки мармеладу, будь-які ягоди і фрукти (крім свіжого ананаса і ківі, так як ці плоди містять особливий фермент, який «не дружить» з желатином).

Готується цей симпатичний, барвистий десерт досить просто. До речі, якщо у вас немає бажання включати духовку і випікати бісквіт, для основи торта можна застосувати найпростіше пісочне печиво, поламавши його на шматочки, також можна використовувати і популярне печиво савоярді , яке попередньо потрібно просочити будь-яким сиропом (наприклад, які залишилися від консервованих персиків).
 
Складові:

Для бісквіта:
  • яйця - 2 шт .;
  • борошно - 50 г;
  • вершкове масло - 10 г;
  • цукор - 75 г.

Для сметанного желе:
  • сметана - 500 г;
  • желатин порошковий - 10 г;
  • цукор - 100 г;
  • ванільний цукор - 10 г.

Для начинки:
  • консервовані персики - 1 стандартна банку;
  • желе різного кольору - 2 пакетика.


Торт «Бите скло» рецепт з фото крок за кроком

Як зробити желейний торт «Бите скло» з бісквітом

Насамперед готуємо два види желе, дотримуючись інструкції на упаковці. Розливаємо по двом різним формам і прибираємо на кілька годин в холодильник (до застигання). Бажано вибрати для десерту два насичених і контрастних за кольором желе, тоді торт «Бите скло» вийде найбільш яскравим і ефектним. 
 

Тим часом підготуємо бісквіт. Яйця, не розділяючи на білки / жовтки, з'єднуємо з цукром. Збиваємо міксером 5-7 хвилин (до отримання пишної густої маси). 
 

За кілька прийомів вводимо в яєчну суміш просіяне борошно, кожен раз вмішуючи її ложкою або кулінарної лопаткою. Добиваємося отримання однорідного і гладкого бісквітного тіста без борошняних грудок.
 

Масло розтоплюємо до рідкого стану. Остудивши, вливаємо по стінках миски в тісто. Дбайливо перемішуємо масу. 
 

Дно круглої форми діаметром 22 см застилає пергаментом (стінки годі й змащувати). Викладаємо і рівномірно розподіляємо бісквітне тісто. 
 

Випікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою або зубочисткою, проткнув бісквіт в центрі. Якщо на паличці не залишається липкого тіста, корж готовий!
 

Остужаем бісквіт, а потім обрізаємо, щоб його діаметр вийшов трохи менше розміру миски, в якій буде формуватися желейний торт. Просочуємо корж сиропом від консервованих персиків (приблизно 4-5 ст. Ложок). 
 

Як зробити сметанне желе для торта «Бите скло»

Тепер готуємо сметанний желейний крем. Желатин розчиняємо в 100 мл води, дозволяємо йому набрякнути. Зазвичай для цього потрібно близько 10 хвилин, але краще довіритися інструкції на упаковці. Набряклу желатинову масу розпускаємо на «водяній бані», охолоджуємо.
 

Відразу всю порцію сметани викладаємо в об'ємний салатник, в якому буде застигати наш желейний торт, додаємо ванільний і простий цукор. Збиваємо сметанним масу до повного розчинення цукрових крупинок. Далі тонкою цівкою вливаємо желатин, продовжуючи працювати міксером.
 

Ємності з застиглими кольоровими желе занурюємо на 25-30 секунд в посуд з гарячою водою, а потім перевертаємо на тарілки. Нарізаємо кожне желе ножем на шматочки великого розміру.
 

Персики витягаємо з сиропу і теж ріжемо досить крупно. 
 

Шматочки желе по одному відокремлюємо від загальної маси і завантажуємо в сметанний крем. Слідом додаємо персики. Акуратно перемішуємо масу ложкою для рівномірного розподілу добавок. Зверху викладаємо корж, вдавлюючи його в крем. Відправляємо десерт в холодильник на 4-5 годин або на ніч - сметанне желе повинно повністю застигнути. 
 

Миску з готовим тортом опускаємо в посуд з гарячою водою секунд на 30 або просто обдувається зовні феном. Потім накриваємо ємність з желейної масою великою тарілкою, перевертаємо. Знімаємо миску, нарізаємо десерт порційними шматочками і подаємо. 
 

У розрізі желейний торт «Бите скло» виглядає дуже симпатично і життєрадісно! Смачного!



Категорія: Торти | Додав: 18.04.2018
Переглядів: 1926 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024