Домашня кухня
Новорічні капкейкі «Олені» |
Лазанья вегетаріанська з грибами |
Курка теріякі з овочами |
Статистика |
Онлайн всього: 2 Гостей: 2 Користувачів: 0
|
|
Кекс на майонезі з родзинками
Випічка на майонезі стала популярною ще з радянських часів. Всі ми прекрасно пам'ятаємо, як наші бабусі і мами дивовижним чином примудрялися спекти неймовірно смачний пиріг або кекс до чаю, задіявши самі звичайні продукти, які знайдуться в холодильнику. Зараз багато що змінилося, але рецепти тих часів, що збереглися в старих кулінарних зошитах, до сих пір не втрачають актуальність, адже немає нічого кращого простої домашньої випічки, приготовленої з душею і любов'ю!
Сьогодні відтворимо стару добру рецептуру чудового кексу на майонезі і кефірі. Випічка виходить неймовірно смачною, «повітряної» і апетитною, а з процесом приготування впораються навіть юні, початківці кулінари!
Складові:
- майонез - 130 г;
- кефір - 130 г;
- яйця - 2 шт .;
- цукор - 200 г;
- родзинки - 100 г;
- борошно - 200 г;
- розпушувач тіста - 1 ч. ложка;
- цукрова пудра (для декору) - 1-2 ст. ложки.
Кекс на майонезі рецепт з фото крок за кроком
Як приготувати простий кекс на майонезі і кефірі
Яйця збиваємо з цукром. Енергійно працюємо ручним віночком або використовуємо міксер.
Додаємо до цукрово-яєчної суміші майонез, вливаємо кефір. Розмішуємо до однорідності.
З'єднуємо борошно з розпушувачем, просіваємо до рідкої суміші. Замішуємо тягуче, ідеально однорідне тісто без борошняних згустків.
Ізюм, попередньо промивши і промокнув серветкою, завантажуємо до борошняної масі. Розмішуємо, рівномірно розподіляючи добавки. За бажанням крім родзинок можна покласти в начинку горіхи, цукати, цитрусових цедру і т.д. - вибір за кулінаром!
Беремо форму, призначену для випічки кексу (довгасту або круглу з виступом по центру). Злегка натираємо дно і стінки шматочком вершкового масла, а потім викладаємо тісто. У процесі випічки кекс помітно «підросте», тому форму заповнюємо не більше ніж на 2/3.
Відправляємо в прогріту до 170 градусів духовку. Випікаємо близько 40-60 хвилин. Обов'язково перевіряємо готовність, зануривши в м'якуш дерев'яну шпажку - на паличці не повинно залишатися слідів вологого тесту.
Остудивши, рум'яний кекс на майонезі витягаємо з форми. Обсипає цукровою пудрою через дрібне сито.
Ділимо апетитну випічку на порції і приступаємо до чаювання.
Ніжний кекс на майонезі з м'якою і «пухнастою» структурою, рясними вкрапленнями родзинок і рум'яною скоринкою зовні - неймовірно смачно! Смачного!
|
Категорія: Кекси і маффіни | Додав: 22.04.2018
|
Переглядів: 1310
| Рейтинг: 0.0/0 |
|