Домашня кухня
Пиріг з моцарелою і помідорами «а-ля Капрезе» |
Салат з куркою, грибами і сиром |
Чізкейк Нью-Йорк класичний |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Кулеб'яка з м'ясом
Кулеб'яка з м'ясом - закритий російський пиріг довгастої форми, приготований на м'якому і пишному дріжджовому тесті. Раніше кулеб'яку обов'язково випікали зі складною начинкою, що складається з декількох ярусів. А щоб продукти не змішувалися, як прошарків використовувалися тонкі млинці.
Зараз за старою технологією кулеб'яку готують рідко. З метою економії часу господині зазвичай беруть для начинки всього 1-2 інгредієнта. Це може бути м'ясо, риба, овочі і т.д. Жорстких рамок і строгих кордонів тут немає - приготувати пиріг можна з будь-яким наповнювачем! У нашому прикладі розглянемо простий рецепт кулеб'яки з фаршем.
Складові:
Для тесту:
- молоко - 200 мл;
- дріжджі сухі - 12 г;
- цукор - 1 ч. ложка;
- сіль - 1 ч. ложка;
- вершкове масло - 30 г;
- яйця - 2 шт .;
- борошно - 3,5-4 склянки.
Для начинки:
- фарш (свинина + яловичина) - 500 г;
- цибуля - 1-2 головки;
- рослинне масло - 30-50 мл;
- сіль, перець - за смаком.
Для змащення пирога:
- яєчний жовток - 1 шт .;
- молоко - 1 ст. ложка.
Кулеб'яка з м'ясом рецепт з фото крок за кроком
Як зробити тісто для кулеб'яки з м'ясом
1. У миску просіваємо склянка борошна, додаємо швидкодіючі дріжджі, цукор і сіль. Перемішуємо.
2. Молоко прогреваем на плиті або в мікрохвильовій печі до теплого стану, вливаємо до сухої суміші (температура рідини не повинна перевищувати 40 градусів, інакше дріжджі не спрацюють). Слідом додаємо пом'якшене масло і вбиваємо 2 яйця. Розмішуємо борошняну масу.
3. До в'язкої суміші поступово, невеликими порціями підсипає борошно. Замішуємо вручну м'яке, еластичне і відстає від рук тісто. Як тільки маса перестане липнути до долонь, припиняємо додавати борошно. Тісто має вийти ніжним і приємним на дотик - НЕ тугим!
4. Перекладаємо борошняну масу в чисту миску, накриваємо серветкою або рушником і ставимо до батареї, або в інше тепле місце. Ми залишаємо на 40-60 хвилин. За цей час тісто має «підрости» приблизно в 2,5 рази.
Як зробити начинку для кулеб'яки з м'ясом
5. У нашому прикладі кулебяка готується з найпростішої начинкою. На розпеченій сковороді з рослинним маслом насамперед обсмажуємо порубаний лук.
6. Коли луковая нарізка розм'якшиться, завантажуємо весь фарш. Розмішуємо лопаткою, розбиваємо великі м'ясні грудки. Сильно засмажувати фарш не потрібно - як тільки м'ясна маса поміняє колір з червоно-рожевого на сірий, вимикаємо вогонь.
Як ліпити кулеб'яку з м'ясом
7. Тісто, що підійшло переносимо на робочу поверхню і розгортаємо овалом товщиною 4 мм. За бажанням можна поділити тісто навпіл і приготувати дві кулеб'яки.
8. На центр розкачане тісто викладаємо остиглий фарш з цибулею.
9. По обидва боки від м'ясної начинки розрізаємо тісто на однакову кількість смужок.
10. Формуємо закритий пиріг: беремо смужку тесту з одного боку, піднімаємо до начинки, слідом підтягуємо смужку з протилежного боку і т.д. Таким чином, по черзі переплітаючи смужки, повністю ховаємо начинку.
11. Сформовану кулеб'яку акуратно переносимо на велике деко, покритий пергаментом. Поверхня пирога змащуємо сумішшю жовтка і молока.
12. Випікаємо кулеб'яку з м'ясом в прогрітій до 180 градусів печі приблизно 40-45 хвилин. Тісто має зарум'яниться.
13. Трохи остудивши, нарізаємо випічку порційно і можна приступати до чаювання.
Кулеб'яка з м'ясом на ніжному дріжджовому тесті готова! Смачного!
|
Категорія: Пироги | Додав: 13.04.2018
|
Переглядів: 659
| Рейтинг: 0.0/0 |
|