П`ятниця
19.04.2024
09:05
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/2/97848466.jpg
Салат грецький класичний
/_pu/4/19212848.jpg
Хачапурі по-імеретинськи (з сиром)
/_pu/4/31434236.jpg
Печиво «Грибочки»
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Пиріг «Зебра» на кефірі

Пропонуємо приготувати популярний і перевірений часом солодкий пиріг «Зебра» на кефірі, який отримав назву завдяки смугастої начинці. Наша випічка буде складатися з самого простого бісквітного тіста, яке ми розділимо навпіл і в одну частину додамо какао-порошок для отримання насиченого шоколадного кольору і смаку.

Двоколірний пиріг дуже простий і невибагливий у виконанні, але смак і зовнішній вигляд в результаті виходять чудовими! При цьому тут немає ніякого помпезного декору: випічка буде виглядати ефектно за рахунок простого поєднання контрастних відтінків.
 
Складові:
  • яйця - 3 шт .;
  • какао-порошок - 3 ст. ложки;
  • цукор - 200 г (1 склянка);
  • харчова сода - 1 ч. ложка;
  • кефір - 250 мл (1 склянка);
  • ванілін - пучку;
  • борошно - 300 г.


Пиріг «Зебра» на кефірі рецепт з фото крок за кроком

Як приготувати пиріг «Зебра» на кефірі

1. Всі яйця відразу вбиваємо в об'ємну миску і засипаємо цукром. Збиваємо міксером до розчинення цукрових крупинок і збільшення обсягу маси. 
 

2. В кефірі розчиняємо харчову соду (попередньо гасити не потрібно). Старанно перемішуємо і переливаємо до яєчної маси.
 

3. Додаємо ванілін, порціями вводимо просіяне борошно. Перемішуємо або збиваємо за допомогою міксера до гладкості і однорідності, не залишаючи грудок. 
 

4. Ділимо в'язке тісто на дві рівні частини, в одну з яких всипаємо просіяний через дрібне сито какао-порошок. Вимішуємо, домагаючись рівномірного фарбування маси в шоколадний відтінок. 
 

5. По дну жароміцної рознімної форми діаметром 22 см прокладаємо пергамент, бортики ємності змащуємо шматочком вершкового масла. У центр викладаємо 2 ст. ложки темного тіста, а поверх наносимо таку ж кількість світлого.
 

6. Таким чином, постійно чергуючи білі і шоколадні прошарку, наповнюємо форму. У підсумку тісто розтечеться по ємності рівним і смугастим шаром. 
 

7. За бажанням поверхню майбутнього пирога можна прикрасити нескладним візерунком у вигляді павутинки. Для цього кінчиком зубочистки проводимо прямі лінії від центру до стінок форми (як у рецепті сметанного желе ). 
 

8. Відправляємо ємність з майбутнім пирогом в розпечену до 180 градусів духовку приблизно на 25-30 хвилин. Протягом цього часу бісквітне тісто має піднятися і зарум'яниться. У процесі випічки пирога намагаємося не грюкати дверима духовий печі, а перші 20 хвилин її і зовсім краще не відкривати, щоб бісквіт не осів. Готовність стандартно перевіряємо сірником / зубочисткою.
 

Випечений пиріг «Зебра» на кефірі, остудивши, нарізаємо порційними сегментами і подаємо, насолоджуючись симпатичним двоколірним візерунком і приємним смаком. За бажанням можна розрізати бісквіт на два однакових коржа і змастити будь-яким солодким кремом - тоді у вас вийде повноцінний торт! Пиріг «Зебра» на кефірі повністю готовий! Приємного вам чаювання!



Категорія: Пироги | Додав: 13.04.2018
Переглядів: 525 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024