Домашня кухня
Муссовий торт із дзеркальною глазур'ю |
Салат «Червоне море» |
Як варити рис для ролів і суші |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Кекс «Мармуровий»
Кекс «Мармуровий» отримав найменування завдяки поєднанню світлого і темного тіста. За технологією приготування випічка нагадує популярний пиріг «Зебра», але в даному випадку малюнок виходить не смугастим, а скоріше хвилеподібним, з вкрапленням шоколадних звивистих вставок на світлому фоні.
Готується цей симпатичний кекс дуже просто - по черзі змішуємо компоненти, ділимо на 2 частини, в одну з яких додаємо какао для фарбування в темний колір. Далі, чергуючи шари, наповнюємо форму і відправляємо в духовку. Отже, готуємо кекс «Мармуровий» за рецептом з покроковими фото.
Складові:
- яйця - 3 шт .;
- вершкове масло - 180 г;
- борошно - 200 г;
- цукор - 130 г;
- ванілін - пучку;
- какао-порошок - 15 г;
- молоко - 100 мл;
- розпушувач тесту - 1,5 ч. ложки.
Кекс «Мармуровий» рецепт з фото крок за кроком в домашніх умовах
Як приготувати кекс «Мармуровий»
Розм'яклий брусок масла змішуємо з цукровим піском і старанно розминаємо виделкою, об'єднуючи компоненти в єдину масу.
Додаємо відразу всі яйця, розмішуємо.
З'єднану з розпушувачем і ваніліном борошно частинами просіюємо до масляною масою, кожен раз ретельно перемішуючи суміш.
Добиваємося отримання в'язкого, досить густого тесту.
Вливаємо молоко.
Перемішуємо масу до однорідності.
Ділимо тісто навпіл, в одну частину просіюємо какао-порошок. Старанно розмішуємо, домагаючись рівномірного фарбування маси в темний колір.
Дно і стінки форми для кексу натираємо невеликим шматочком вершкового масла (в нашому прикладі використовувалася прямокутна силіконова ємність розміром 23х13 см). Формуємо мармуровий кекс: нижнім шаром викладаємо половину світлого тесту.
Зверху розподіляємо ½ частина темної маси. Далі повторюємо шари.
За допомогою дерев'яної шпажки або леза ножа робимо в тесті кілька хвилеподібних рухів. Це допоможе злегка змішати контрастні за кольором шари, завдяки чому готовий кекс в розрізі матиме мармуровий малюнок.
Ставимо форму в прогріту до 170 градусів духовку. Випікаємо мармуровий кекс близько 60 хвилин (час може відрізнятися для кожної духовки). Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою, глибоко зануривши її в м'якуш. Якщо паличка залишається чистою, без слідів сирого тесту, витягаємо випічку з духовки. На поверхні кексу з'явиться тріщина - це цілком нормально!
Нарізаємо випічку невеликими шматочками і подаємо.
Кекс «Мармуровий» готовий! Смачного!
|
Категорія: Кекси і маффіни | Додав: 22.04.2018
|
Переглядів: 576
| Рейтинг: 0.0/0 |
|