П`ятниця
22.11.2024
14:36
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/3/92339836.jpg
Муссовий торт із дзеркальною глазур'ю
/_pu/2/59710030.jpg
Салат «Червоне море»
/_pu/2/56994151.jpg
Як варити рис для ролів і суші
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Кекси і маффіни


Кекс «Мармуровий»

Кекс «Мармуровий» отримав найменування завдяки поєднанню світлого і темного тіста. За технологією приготування випічка нагадує популярний пиріг «Зебра», але в даному випадку малюнок виходить не смугастим, а скоріше хвилеподібним, з вкрапленням шоколадних звивистих вставок на світлому фоні.

Готується цей симпатичний кекс дуже просто - по черзі змішуємо компоненти, ділимо на 2 частини, в одну з яких додаємо какао для фарбування в темний колір. Далі, чергуючи шари, наповнюємо форму і відправляємо в духовку. Отже, готуємо кекс «Мармуровий» за рецептом з покроковими фото.
 
Складові:
  • яйця - 3 шт .;
  • вершкове масло - 180 г;
  • борошно - 200 г;
  • цукор - 130 г;
  • ванілін - пучку;
  • какао-порошок - 15 г;
  • молоко - 100 мл;
  • розпушувач тесту - 1,5 ч. ложки.


Кекс «Мармуровий» рецепт з фото крок за кроком в домашніх умовах

Як приготувати кекс «Мармуровий»

Розм'яклий брусок масла змішуємо з цукровим піском і старанно розминаємо виделкою, об'єднуючи компоненти в єдину масу. 
 

Додаємо відразу всі яйця, розмішуємо.
 

З'єднану з розпушувачем і ваніліном борошно частинами просіюємо до масляною масою, кожен раз ретельно перемішуючи суміш.
 

Добиваємося отримання в'язкого, досить густого тесту. 
 

Вливаємо молоко.
 

Перемішуємо масу до однорідності.
 

Ділимо тісто навпіл, в одну частину просіюємо какао-порошок. Старанно розмішуємо, домагаючись рівномірного фарбування маси в темний колір.
 

Дно і стінки форми для кексу натираємо невеликим шматочком вершкового масла (в нашому прикладі використовувалася прямокутна силіконова ємність розміром 23х13 см). Формуємо мармуровий кекс: нижнім шаром викладаємо половину світлого тесту. 
 

Зверху розподіляємо ½ частина темної маси. Далі повторюємо шари.
 

За допомогою дерев'яної шпажки або леза ножа робимо в тесті кілька хвилеподібних рухів. Це допоможе злегка змішати контрастні за кольором шари, завдяки чому готовий кекс в розрізі матиме мармуровий малюнок. 
 

Ставимо форму в прогріту до 170 градусів духовку. Випікаємо мармуровий кекс близько 60 хвилин (час може відрізнятися для кожної духовки). Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою, глибоко зануривши її в м'якуш. Якщо паличка залишається чистою, без слідів сирого тесту, витягаємо випічку з духовки. На поверхні кексу з'явиться тріщина - це цілком нормально! 
 

Нарізаємо випічку невеликими шматочками і подаємо.
 

Кекс «Мармуровий» готовий! Смачного!



Категорія: Кекси і маффіни | Додав: 22.04.2018
Переглядів: 576 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024