Неділя
16.06.2019
23:46
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Класичний рецепт пишного бісквіта

Сьогодні пропонуємо класичний рецепт пишного бісквіта, який підійде для виготовлення різних тортів і інших десертів. Тут немає ні соди, ні розпушувача - тісто добре піднімається за рахунок білків, збитих в «повітряну», міцну масу.

Такий бісквіт можна розділити на 2 або 3 коржа і змастити будь-яким солодким кремом або ж порізати кубиками і задіяти в формуванні тортів на зразок «Панчо». Бісквіт виходить дуже м'яким, ніжним і смачним. Однак в процесі приготування є деякі нюанси, про які розповімо нижче.
 
Складові:
  • яйця - 6 шт .;
  • цукор - 200 г;
  • борошно - 160 г;
  • ванільний цукор - 1 пакетик (10-12 г);
  • вершкове масло (для змазування форми) - 5-10 г.


Класичний рецепт пишного бісквіта з покроковими фото

Як зробити бісквітне тісто

1. Білки акуратно відокремлюємо від жовтків і поміщаємо в чисту і суху миску. Збиваємо при мінімальній швидкості міксера до отримання легкої білої піни. Важливо, щоб в білкову масу не потрапило ні крапельки жовтка, інакше збити білки до бажаної консистенції вже не вийде. Також зверніть увагу на чистоту використовуваної миски, щоб на ній не залишилося слідів жиру або будь-яких смітинок. Для підстраховки можна попередньо протерти миску паперовим рушником, злегка змоченим лимонним соком. 
 

2. Продовжуючи працювати міксером, поступово підсипає половину норми цукру. Збільшуємо швидкість обертів і обов'язково збиваємо масу до утворення «стійких піків». Тобто, якщо нахилити миску, білки залишаються нерухомими. Цей крок в процесі приготування вкрай важливий: якщо недостатньо ретельно збити білки, бісквіт не вийде пишним.
 

3. Жовтки змішуємо з залишками цукрового піску і ванільним цукром. Енергійно розтираємо до однорідності. Можна працювати віночком, звичайною виделкою або міксером, але в будь-якому випадку потрібно отримати значно збільшилася в обсязі масу світлого відтінку.
 

4. До желтковой масі викладаємо приблизно 1/3 білків і дбайливо перемішуємо рухами від низу до верху. Борошно обов'язково просіваємо, а потім додаємо до яєчної суміші. Продовжуємо вимішувати масу від низу до верху до отримання однорідної складу без борошняних грудок. 
 

5. Далі викладаємо білки, що залишилися і перемішуємо все тими ж рухами від низу до верху до об'єднання компонентів в гладку, пухку масу (по колу заважати бісквітне тісто не слід, від цього воно може осісти). 
 

Як випікати бісквіт, щоб він вийшов пишним і не опал

6. Беремо невелику роз'ємну форму для випічки, діаметром не більше 22 см (якщо застосувати більшу форму, бісквіт вийде тонким). Дно застилає промасленим пергаментом, а стінки форми зсередини змащуємо невеликим шматочком вершкового масла. Наповнюємо форму підготовленим тестом. У процесі випічки бісквіт помітно «підросте», тому форма повинна бути заповнена тестом не більш, ніж на 2/3. 
 

7. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо близько 30-40 хвилин (орієнтуємося по своїй духовці). Щоб бісквіт вийшов пишним і не осів, в процесі випічки намагаємося не грюкати дверима духовки, а перші 20 хвилин її краще зовсім не відкривати. Коли тісто підніметься і злегка зарум'яниться, трохи знижуємо температуру, щоб наш бісквіт не підгорів і гарненько пропікся всередині. Перевіряємо готовність зубочисткою, зануривши її в центр бісквіта. Якщо паличка залишилася сухою, значить бісквіт повністю готовий. Не забуваємо, що від різкого перепаду температури бісквіт може впасти, тому залишаємо його в виключеною духовий печі з відкритими дверцятами до повного охолодження. 
 

8. Акуратно знімаємо роз'ємний борт з остиглого бісквіта. Попередньо проходимся лезом ножа по краю форми. Накриваємо бісквіт серветкою і перед формуванням торта залишаємо при кімнатній температурі на 8-10 годин ( «відлежатися» бісквіт не буде сильно розмокати від просочення і кришитися при розрізанні на коржі).
 

У нашому рецепті ми постаралися докладно розписати всі тонкощі і нюанси в виготовленні класичного пишного бісквіта, але якщо раптом він у вас опал - не переживайте! Під шаром крему це буде майже непомітно, а в якості тренування просто практикуйте випічку бісквіта частіше. Цей процес вимагає вправності і кулінарного досвіду, також багато що залежить від особливостей конкретної духовий печі. Тут все пізнається тільки шляхом проб і помилок! Успіхів!



Категорія: Торти | Додав: 17.04.2018
Переглядів: 180 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019