Вівторок
23.04.2024
16:58
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/1/07715409.jpg
Ролл Дракон з вугром
/_pu/4/91391245.jpg
Торт «Мімоза»
/_pu/2/25573489.jpg
Салат «Снігуронька»
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пиріжки і булочки


Кутаб з зеленню і сиром

Кутаб - азербайджанські пиріжки-коржі з прісного тіста, готуються у вигляді півмісяця і зовні дуже нагадують знайомі нам чебуреки. Ці ситні вироби подають як самостійно, так і в якості доповнення до основного застілля. Наповнюють різноманітною начинкою: м'ясом, гарбузом, сирно-сирною сумішшю, картоплею і т.д. Але, мабуть, найбільш популярні Кутаб з зеленню і сиром, рецепт яких ми і розберемо докладно.

В даному випадку замішується просте тісто на воді, еластичність якого дозволяє швидко розкачати тонкий коло, без зусиль скріпити краю і не переживати за збереження начинки під час смаження. Що стосується наповнювача, тут відмінно підійде фета, моцарелла, сулугуні і навіть самий звичайний твердий сир, як в нашому прикладі.
 
Складові:
  • вода питна - 100 мл;
  • сіль - 1 ч. ложка;
  • рослинне масло - 2 ст. ложки;
  • борошно - близько 200 г.

Для начинки:
  • твердий сир - 250 г;
  • зелень (петрушка, кінза, кріп і т.д.) - пучок;
  • вершкове масло - 60 г (+ 20-30 г для змащування готових коржів);
  • сіль за смаком.


Кутаб з зеленню і сиром рецепт з фото

Як зробити тісто для Кутаба

У звичайній питній воді розчиняємо сіль, додаємо рослинне масло. 
 

Вводимо більшу частину борошна і перемішуємо суміш ложкою.
 

Потім, підсипаючи поступово борошно, переходимо до ручного замісу. Тісто має перестати липнути до рук, але при цьому залишитися дуже м'яким і еластичним. Якщо необхідно, можна додати ще трохи борошна, але переборщувати не варто! Скачує борошняну масу в кулю, обертаємо харчовою плівкою і залишаємо «відпочивати» на 20-30 хвилин. 
 

Начинка для Кутаба із зеленню і сиром

Сир тремо крупно, складаємо в миску. 
 

Попередньо промивши і стряхнувши краплі води, дрібно рубаємо пучок свіжої зелені. Можна взяти петрушку, кріп, кінзу, зелену цибулю, шпинат і т.д. Підійде практично будь-яка зелень.
 

Розтоплюємо до рідкого складу 60 г вершкового масла, охолодити і для соковитості додаємо до суміші сиру і зелені. Перемішуємо до рівномірного розподілу компонентів, при необхідності солимо.
 

Як сформувати Кутаб

Тісто ділимо на 6 рівних частин, кожну з яких розгортає якомога тонше. На одну сторону борошняної коржі викладаємо порцію сирної маси. 
 

Накриваємо начинку вільної половиною тіста, натисканням пальців защипуємо краю. Для більш міцного скріплення, а також в якості декору по кромці Кутаба продавлюємо візерунок зубцями вилки. Таким чином формуємо і інші вироби.
 

Смажимо Кутаб з зеленню і сиром на розігрітій і абсолютно сухій сковороді. Спочатку підсушують на середньому вогні нижню сторону до утворення характерної скоринки з золотистими плямами. 
 

Потім перевертаємо виріб і також обсмажуємо інший бік.
 

Свіжоприготовані Кутаб, знявши зі сковороди, відразу щедро змащуємо маслом. Складаємо вироби стопкою і накриваємо кришкою, щоб довше зберегти тепло.
 

М'які, просочені маслом Кутаб з зеленню і сиром подаємо гарячими. Тонке тісто і тягуча сирна начинка - це дуже смачно! 
 

Смачного!



Категорія: Пиріжки і булочки | Додав: 23.04.2018
Переглядів: 937 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024