Домашня кухня
Ролл Дракон з вугром |
Торт «Мімоза» |
Салат «Снігуронька» |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Кутаб з зеленню і сиром
Кутаб - азербайджанські пиріжки-коржі з прісного тіста, готуються у вигляді півмісяця і зовні дуже нагадують знайомі нам чебуреки. Ці ситні вироби подають як самостійно, так і в якості доповнення до основного застілля. Наповнюють різноманітною начинкою: м'ясом, гарбузом, сирно-сирною сумішшю, картоплею і т.д. Але, мабуть, найбільш популярні Кутаб з зеленню і сиром, рецепт яких ми і розберемо докладно.
В даному випадку замішується просте тісто на воді, еластичність якого дозволяє швидко розкачати тонкий коло, без зусиль скріпити краю і не переживати за збереження начинки під час смаження. Що стосується наповнювача, тут відмінно підійде фета, моцарелла, сулугуні і навіть самий звичайний твердий сир, як в нашому прикладі.
Складові:
- вода питна - 100 мл;
- сіль - 1 ч. ложка;
- рослинне масло - 2 ст. ложки;
- борошно - близько 200 г.
Для начинки:
- твердий сир - 250 г;
- зелень (петрушка, кінза, кріп і т.д.) - пучок;
- вершкове масло - 60 г (+ 20-30 г для змащування готових коржів);
- сіль за смаком.
Кутаб з зеленню і сиром рецепт з фото
Як зробити тісто для Кутаба
У звичайній питній воді розчиняємо сіль, додаємо рослинне масло.
Вводимо більшу частину борошна і перемішуємо суміш ложкою.
Потім, підсипаючи поступово борошно, переходимо до ручного замісу. Тісто має перестати липнути до рук, але при цьому залишитися дуже м'яким і еластичним. Якщо необхідно, можна додати ще трохи борошна, але переборщувати не варто! Скачує борошняну масу в кулю, обертаємо харчовою плівкою і залишаємо «відпочивати» на 20-30 хвилин.
Начинка для Кутаба із зеленню і сиром
Сир тремо крупно, складаємо в миску.
Попередньо промивши і стряхнувши краплі води, дрібно рубаємо пучок свіжої зелені. Можна взяти петрушку, кріп, кінзу, зелену цибулю, шпинат і т.д. Підійде практично будь-яка зелень.
Розтоплюємо до рідкого складу 60 г вершкового масла, охолодити і для соковитості додаємо до суміші сиру і зелені. Перемішуємо до рівномірного розподілу компонентів, при необхідності солимо.
Як сформувати Кутаб
Тісто ділимо на 6 рівних частин, кожну з яких розгортає якомога тонше. На одну сторону борошняної коржі викладаємо порцію сирної маси.
Накриваємо начинку вільної половиною тіста, натисканням пальців защипуємо краю. Для більш міцного скріплення, а також в якості декору по кромці Кутаба продавлюємо візерунок зубцями вилки. Таким чином формуємо і інші вироби.
Смажимо Кутаб з зеленню і сиром на розігрітій і абсолютно сухій сковороді. Спочатку підсушують на середньому вогні нижню сторону до утворення характерної скоринки з золотистими плямами.
Потім перевертаємо виріб і також обсмажуємо інший бік.
Свіжоприготовані Кутаб, знявши зі сковороди, відразу щедро змащуємо маслом. Складаємо вироби стопкою і накриваємо кришкою, щоб довше зберегти тепло.
М'які, просочені маслом Кутаб з зеленню і сиром подаємо гарячими. Тонке тісто і тягуча сирна начинка - це дуже смачно!
Смачного!
|
Категорія: Пиріжки і булочки | Додав: 23.04.2018
|
Переглядів: 937
| Рейтинг: 0.0/0 |
|