Домашня кухня
Пиріг з куркою і грибами |
Салат «Обжорка» з яловичиною |
Курка в рукаві в духовці |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
У розділі рецептів: 134 Показано рецептів: 41-60 |
Сторінки: « 1 2 3 4 5 6 7 » |
Сортувати за:
Даті ·
Назві ·
Рейтингу ·
Коментарям ·
Переглядам
Взявши на озброєння рецепт свинини в кисло-солодкому соусі , пропонуємо приготувати подібне блюдо, на цей раз зробивши основним компонентом ніжне, дієтичне і улюблене багатьма куряче філе. Завдяки цікавій заправці курка набуває нестандартний, але дуже приємний смак! У поєднанні з гарніром таке блюдо відмінно підійде для сімейного обіду або навіть зустрічі гостей!
Курка в кисло-солодкому соусі по-китайськи готується оперативно і дуже легко! Незважаючи на те, що блюдо вважається екзотичним, продукти тут використовуються найпростіші і цілком доступні! |
Курка в рукаві в духовці, запечена цілком, підійде для ситної вечері або навіть святкового застілля - зовнішній вигляд у цієї страви дуже апетитний, особливо при сервіруванні з овочами і соковитою зеленню. Сьогодні ми пропонуємо нафарширувати птицю рисом і грибами, таким чином позбавивши себе від необхідності окремо займатися приготуванням гарніру. До того ж, в процесі запікання начинка ретельно просочиться курячим соком, завдяки чому виходить особливо ніжною і смачною.
За бажанням цей універсальний рецепт ви завжди можете урізноманітнити, експериментуючи з наповнювачем, спеціями і приправами. Крім рису і грибів фарширувати курку можна картоплею, гречкою, часточками яблук і т.д. |
Курка, запечена в духовці - це завжди безпрограшний варіант, адже готується це блюдо швидко і просто, але при цьому виходить незмінно поживним і смачним. До того ж, ніжне куряче м'ясо з апетитною зарум'яненим скоринкою поєднується практично з будь-яким гарніром, що дозволяє готувати птицю навіть до святкового столу.
Якщо ж вам набридла курка, приготована традиційним способом, істотну допомогу може надати оригінальний маринад. Сьогодні ми пропонуємо випробувати запечену в духовці курку в соєвому соусі з медом. Це пікантне блюдо незважаючи на сміливий набір інгредієнтів в результаті виходить неймовірно ніжним, м'яким і шалено смачним. |
Запечена курка з ананасами в духовці - блюдо досить популярне. Воно гідно святкової події - виглядає пристойно і чудово на смак (якщо тільки ви не противник такого солодко-солоного поєднання). Формуємо відбивні, доповнюємо колечком екзотичного плоду, сирної стружкою і відразу ставимо в духову піч. Ніякої обсмаження, панірування або фритюру - в цьому рецепті у курячого м'яса яскравий смак і без зайвих маніпуляцій. Під скоринкою сиру консервовані ананаси в парі з майонезом або сметаною насичують філе соком, тому сухість і невиразність страви не загрожують. |
Для приготування цього експрес-страви обходимося без маринування, складного набору спецій, запікання в духовці - готуємо курку зі шпинатом у вигляді рулетиків на сковороді. Запанірувати в борошні, злегка обсмажуємо заготовки, а потім тушкуємо до готовності в вершково-сметанному соусі.
Кожен виріб покривається рум'яної оболонкою, а волокна всередині залишаються світлими і соковитими. Ефектно виглядають рулетики в розрізі - яскрава шпинатна начинка відмінно контрастує з нейтральним курячим м'ясом. |
Курка теріякі - популярна страва азіатської кухні, приготовлене з використанням пікантного солодко-солоного соусу. Завдяки вдалій заправці філе птиці виходить дуже ніжним, з оригінальним і вельми цікавим смаком, в якому присутній і помірна солодкість, і злегка помітна гострота.
Як і у випадку з соусом теріякі , рецептів приготування такої курки існує безліч. У цій статті розглянемо один з варіантів - доповнимо філе птиці солодким болгарським перцем, морквою і пекучим чилі. В результаті отримаємо смачну курку терияки з овочами, які за рахунок швидкої обжарювання збережуть всю соковитість і природний смак. |
Курча тютюну (тапака) - популярна страва з мотивів грузинської кухні. В оригіналі птах готується в спеціальній сковороді «тапа», оснащеної плоскою кришкою, під вагою якої курка гарненько прожарівается всередині, а зовні покривається хрусткою скоринкою. Однак винахідливі господині, скориставшись підручними засобами, придумали інший хитрий спосіб, що дозволяє отримати аналогічне блюдо.
Таким чином, щоб приготувати курчати тютюну в домашніх умовах, зовсім необов'язково купувати спеціальний посуд, досить застосувати звичайну сковороду (або сковороду гриль, як в нашому випадку), а в якості вантажу використовувати будь-яку ємність, наповнену водою. |
Куряча грудка, хоч і вважається корисною і дієтичної, має істотний недолік - часто вона виходить жорсткою і сухуватою, тому багато господинь не ризикують запікати її в духовці. Однак є простий прийом, що дозволяє уникнути неприємності у вигляді пересушеного м'яса - необхідно лише доповнити філе птиці простим вершковим соусом.
Куряча грудка в вершках в духовці виходить ніжною і соковитою! Ця страва ідеально підійде для супроводу рису або спагетті. А рясне кількість вершків стане відмінною підливою для гарніру. |
Готуємо смачну вечерю на чотирьох - запікаємо курячу грудку з помідорами і сиром в духовці. Гарнір можна запропонувати будь-який - відвареної або смажену картоплю, пюре, макарони, крупи або легші варіанти - брокколі, цвітну капусту, овочеві салати (наприклад мексиканський) і т.д.
Запечена за рецептом курка просочується часниковим ароматом, стає дуже ніжною. Суть рецепта - попереднє півгодинне маринування в соєвому соусі, потім заповнення прорізів сирними скибочками і шматочками помідорів, які не тільки задають смакової тон, а й виступають в ролі доречного декору. На завершення шматки птиці змащуються шаром сметани для максимальної соковитості курячих волокон. В результаті цих простих дій отримуємо привабливий зовнішній вигляд і не поступається йому смак готового блюда! |
Для посиденьок у дівочій компанії готуємо ситне, але не сильно калорійне блюдо. Ніжна куряча грудка, запечена в духовці з гарбузом, яблуком і прянощами, виходить соковитою, ароматною і дивно смачною. Такий ефект відбувається за рахунок великої кількості рідини, яка утворюється в процесі томління інгредієнтів в духовий печі. В результаті курка просочується соком і збагачується спокусливими ароматами, а завдяки яскравому плоду - гарбузі, підсумкове страва набуває ще і барвистий, апетитний вигляд. |
Якщо за вікном негода і немає можливості вибратися на природу, щоб посмажити м'ясо на вугіллі, не турбуйтеся - ви завжди можете приготувати смачний курячий шашлик в духовці на шпажках, не виходячи з дому. Зібравши за столом рідних і друзів, можна також весело провести час, як і під час відпочинку за містом. Все, що нам для цього буде потрібно - мінімальний запас продуктів, приємна компанія і відмінний настрій!
Головне в рецепті - свіже куряче філе і маринад, а овочі і спеції дозволяють кухареві імпровізувати і підлаштовувати домашній шашлик під свої смакові переваги. У нашому варіанті курка запікається на шпажках з кабачками, але за бажанням можна обійтися і без овочевий складової. А на майбутнє пропонуємо ще спробувати курячий шашлик на сковороді і свинячий шашлик в духовці. |
Курячі відбивні в клярі в боргом описі не потребують, адже всі ми знаємо, що являє собою ця страва, яке можна поза всякими сумнівами назвати класичним. Всі існуючі рецепти простих відбивних з курячого м'яса схожі між собою. Можуть бути лише незначні відмінності, що стосуються складу клярі або пропорцій продуктів, але в цілому технологія приготування ідентична - філе птиці нарізається порційними шматочками, відбивається, поміщається в рідку яєчно-борошняну суміш і готується на сковороді (іноді в духовці).
Пропонуємо вам просту, але при цьому вельми вдалу версію цього чудового блюда. Завдяки клярі, до складу якого входить сметана або майонез, відбивні виходять особливо ніжними, м'якими і соковитими. Переконайтеся в цьому самі, випробувавши рецепт на практиці! |
Пропонуємо приготувати смачну і ніжне блюдо з улюбленого багатьма і безпрограшного в усіх відношеннях філе птиці. Курячі кишеньки з сиром попередньо обробляємо - паніруємо і обсмажуємо до золотистої скоринки на сковороді, а потім доводимо до готовності в духовці.
Ніжне м'ясо з рясною сирною начинкою і часником виходить бездоганним - м'яким, соковитим, ароматним і смачним! Блюдо ідеально підійде на обід або вечерю в супроводі картопляного пюре, макаронних виробів, круп, овочів і іншого гарніру. |
Курячі котлети з сиром - відмінний варіант для буденного сімейного обіду або вечері. Готуються цілком швидко і не дуже клопітно, а виходять смачними і ніжними, прекрасно поєднуючись як з легкими овочевими салатами, так і з більш ситним гарніром. М'яке куряче філе з розплавленим сиром, покрите тонкою оболонкою з панірувальних сухарів - прекрасне блюдо, яке напевно задовольнить всіх членів сім'ї і не забере багато сил у господині!
За бажанням крім сиру в начинку можна додати ще й скибочку шинки або зелень, а паніровці замінити стандартним кляром. Рецепт курячих котлет простий, домашній і цілком дозволяє експериментувати зі складом. |
Курячі крильця в клярі (як і курячі крильця в медовому соусі ) можуть стати відмінною закускою до пива або ж повноцінним другим блюдом в супроводі гарніру. Тут відмінно підійде картопля фрі , відварений рис, тушковані овочі і багато іншого.
В даному випадку доповнимо птицю меленим червоним перцем, «покутуємо» в клярі, запаніруем і обсмажити на олії - в результаті отримаємо гостре куряче м'ясо під хрусткою скоринкою. До речі, гострота страви регулюється на ваш розсуд - дозування пекучого перцю ви можете як збільшити, так і зменшити. |
Для веселій дружній вечірки готуємо пікантні курячі крильця в медово-соєвому соусі. Це оригінальне блюдо, що поєднує в собі в міру солодкий і одночасно солоно-гострий смак, виявиться як не можна до речі до келиха пива.
Готуються крила елементарно: основу рецепта становить найпростіший маринад, який і надає курочку цікавий і небанальний смак. За бажанням доповнюйте готову страву гарніром або ж подавайте крильця в якості закуски - в будь-якому випадку буде дуже смачно! |
Пропонуємо приготувати апетитні курячі крильця на сковороді з універсальним маринадом з класичного соєвого соусу і натурального меду. Це елементарне в приготуванні, але дуже смачна страва буде доречно до будь-якого випадку - і для простого буденного обіду, і для святкової вечірки.
Курячі крильця з даного рецептом виходять злегка гострими, з пікантним солодко-солоним смаком і апетитною «засмаглою» скоринкою. До речі, такі крила можна не тільки готувати на сковороді, а й запікати в духовці - подивитися детальну технологію приготування можна тут. |
Пропонуємо влаштувати конкуренцію фаст-фуду, приготувавши апетитні курячі нагетси в домашніх умовах з простим кисло-солодким соусом. Як панірування віддамо перевагу звичайному твердому сиру - при смаженні на олії він швидко розплавиться і перетвориться в золотисту хрустку скоринку.
Як доповнення до страви можна запропонувати власноруч приготований картопля по-селянськи або картоплю фрі . А можна і зовсім подавати нагетси з сиром як самостійну закуску. |
Нагетси - шматочки курячого м'яса, які, як правило, обсмажуються в рясному кількості рослинного масла. Зазвичай в якості панірування застосовуються сухарі, кунжут або кукурудзяні пластівці, але ми пропонуємо внести в рецепт невелике екзотичне різноманітність, приготувавши курячі нагетси в кокосовій стружці.
Готові вироби виходять м'якими, смачними, з апетитною скоринкою і цікавим післясмаком. Нагетси, приготовані за цим рецептом, рекомендуємо подавати в гарячому вигляді, доповнивши гарніром і / або соусом, хоча це вже справа смаку! |
Взявши на озброєння просту кулінарну задумку - оформлення курячих ніжок листковим тістом і кунжутом, можна запросто перетворити звичну запечену курку в оригінальне блюдо, гідне святкового столу. Просочене спеціями і ароматом часнику, м'ясо під тонкою тестяной скоринкою виходить соковитим, насиченим і дуже апетитним!
Готуються курячі ніжки в листковому тісті в духовці елементарно, виглядають безпрограшно і радують відмінним смаком. За бажанням замість запропонованих в рецепті гомілок можна взяти і курячі стегна - технологія приготування залишається незмінною. |
|