Домашня кухня
Шоколадний торт «Різдвяне поліно» |
Салат «Півень» |
Пісний борщ з квасолею та кількою |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
У категорії рецептів: 19 Показано рецептів: 1-19 |
|
Сортувати за:
Даті ·
Назві ·
Рейтингу ·
Коментарям ·
Переглядам
У розпал овочевого сезону готуємо просте блюдо для буднів або святкових подій - баклажани, запечені з помідорами і сиром. Цей соковитий, ароматний і смачний мікс можна їсти хоч гарячим, хоч холодним, як гарнір або як самостійну закуску.
У рецепті кружечки помідорів укладаються на баклажани і запікаються під сиром, але за бажанням можна викласти овочі по спіралі в один шар подібно Рататую . У будь-якому випадку в духовці овочі благополучно розм'якшуються, просочуються «спокусливим», що викликає апетит запахом часнику і відмінно гармонують з сирною скоринкою. |
Наш детальний рецепт з фото вареників з вишнею нагадає досвідченим і підкаже початківцям кулінарам нюанси приготування цього чудового блюда. Сьогодні віддамо перевагу заварному тесту - воно володіє м'якою і пластичною текстурою, максимально піддатливо при розкочування, але при цьому добре тримає форму і не рветься при варінні.
Апетитні і улюблені багатьма вареники з вишнею можна приготувати в будь-який час року! У літній сезон віддаємо перевагу свіжої ягоді, а взимку впевнено замінюємо її замороженою. |
Немає нічого простішого, ніж посмажити ситні і апетитні картопляні деруни! Доповнивши це блюдо сметаною, зеленню або легкими овочевими салатами, ми отримаємо смачний повноцінний обід, приготований досить швидко і без особливих зусиль.
Ми пропонуємо стандартний рецепт дерунів, який за бажанням ви завжди можете доповнити, наприклад, додавши в картопляну масу зелень, гриби, м'ясо або свіжі овочі. А якщо вам сподобається рецепт, рекомендуємо випробувати схоже блюдо - картопляні зрази з фаршем. |
Картопля по-селянськи в духовці виходить м'яким і апетитним, з рум'яною скоринкою і чудовим ароматом часнику і пряних трав. Рецепт досить простий - картопляні бульби нарізаються часточками, просочуються маслом і запікають до готовності в духовій печі. Подається як самостійне блюдо, або як доповнення до м'яса / птиці.
Щоб зробити смачний картопля по-селянськи зовсім не потрібно якихось особливих зусиль. До того ж, запікаються картопляні часточки разом з шкіркою, що скорочує час на чистку картоплі і, відповідно, на підготовку страви. |
Картопля решті - популярне швейцарське страву, за смаком і за технологією приготування нагадує картопляні оладки або всім відомі деруни , але все ж відрізняється від них. Страва являє собою корж з тертої картоплі, яка обсмажується з двох сторін з додаванням вершкового масла і за бажанням сиру. В результаті картопляна маса виходить дуже смачною, з апетитною рум'яною скоринкою і м'якою, ніжною серединкою.
Таке блюдо можна подавати як гарнір до м'яса, птиці або риби, а можна їсти окремо, доповнивши сметаною або будь заправкою. У нашому рецепті решті доповнюється простим вершково-грибним соусом. |
Картопля смажена з грибами - простий і відносно бюджетний рецепт, що ідеально підходить для буденного меню. До сих пір не існує суворої і однозначно правильної технології приготування цього поширеного страви. Деякі кулінари вважають, що інгредієнти потрібно обсмажувати разом в одному посуді, інші схиляються до думки, що цибуля, картопля і гриби краще готувати в різних ємностях. Прихильників другої версії все-таки більше, тому ми підемо кулінарним радам і будемо смажити основні складові страви окремо один від одного, а з'єднаємо їх в самому кінці, за кілька хвилин до закінчення готування. |
Картопля фрі в домашніх умовах, запечена в духовці - це відмінна альтернатива класичної версії цієї страви. Замість того, щоб обсмажувати картопляні скибочки на сковороді з великою кількістю масла, ми просто запекти їх в духовій печі, таким чином мінімізувавши кількість жиру і шкідливих речовин.
Доповнивши м'яку і апетитну картопляну соломку будь-яким соусом, отримаємо смачне і ситне блюдо. Отже, розглянемо докладніше як приготувати картоплю фрі в домашніх умовах. |
Картопляна запіканка з грибами в духовці - нетрудомістке блюдо з доступних інгредієнтів. Здавалося б, звичайнісінька картопля і стандартні печериці - звичне і до банальності проста поєднання, знайоме кожному. Але у випадку з цими продуктами головний плюс якраз і полягає в простоті. Сильно мудрувати і ускладнювати цей класичний «дует» немає ніякого сенсу, а ось трохи урізноманітнити і пом'якшити ніжною заливкою - чому б і ні ?!
Відварену картоплю і попередньо обсмажені шампіньйони розмістимо в одному посуді, кроєм сумішшю яєць і вершків, обсипаючи сирної стружкою. Відправимо пекти і буквально через 20 хвилин будемо насолоджуватися відмінним результатом. |
Картопляний гратен є чимось середнім між пирогом і запіканкою. Нарізаний тонкими скибочками і покритий рясним шаром тертого сиру, картопля в молочній підливі максимально розм'якшується і насичується приємним вершковим ароматом.
М'ясо при такій технології не додається, адже підсумкове блюдо і без того містить достатню кількість білків і жирів, та й на смак виходить цілком самодостатнім! Давайте ж швидше приготуємо простий картопляний гратен за рецептом з фото крок за кроком! |
Самодостатня страва або ситне супровід до супів, овочів, м'ясних / рибних виробів - картопляні крокети з сиром. Круглі кульки, обвалені в паніровці і обсмажені у фритюрі, можна подавати з улюбленим соусом, зеленню, доповнити легкими салатами, соліннями, придатними напоями.
Картопляна маса всередині вироби залишається м'якою, ніжною, з рясними вкрапленнями тягучого сиру, а оболонка апетитно підрум'янюється, стає твердою і крихкою. Особливо смачними крокети будуть відразу після приготування! |
Любителям смаженої картоплі та інших схожих блюд ( чаклунів , биточків , решті ) напевно сподобаються і прості картопляні оладки з грибами. Рецепт дуже простий - натираємо картопля, змішуємо з іншими компонентами, пасеруємо начинку. Готуємо аналогічно традиційним оладки - на сковороді з рослинним маслом.
Тонка картопляна соломка при обсмажуванні швидко розм'якшується, стає дуже ніжною, просочується грибним ароматом і апетитно зарум'янюється із зовнішнього боку. В результаті виходять дивно смачні засмаженою оладки з начинкою, які в поєднанні зі свіжою зеленню і сметаною здатні перетворити рядовий вечеря в справжню святкову трапезу. |
Лазанья вегетаріанська з грибами і помідорами - одна з різновидів популярного італійського блюда. М'ясоїдам і любителям ситно поїсти ми вже пропонували приготувати лазанью з фаршем , а сьогоднішній наш рецепт для тих, хто з яких-небудь причин не вживає м'ясо. Завдяки готовим магазинним напівфабрикатів позбавимо себе від зайвого клопоту по замісу тіста, витративши зовсім небагато часу для виготовлення начинки. В результаті отримаємо апетитну овочеву лазанью, забезпечивши повноцінний вечерю. |
Лобіо - популярне грузинське блюдо, яке представляє собою проварену квасоля з додаванням спецій. Варіацій існує багато - іноді лобіо готують з горіхами, помідорами, солодким перцем, доповнюють зернами граната. Є навіть і м'ясні варіанти страви. Але основними «компаньйонами» квасолі все ж залишаються кінза, часник, оцет і смажену цибулю.
Сьогодні ми розглянемо базовий рецепт лобіо з червоної квасолі. За рахунок розварених бобів блюдо виходить густим, насиченим, ситним і обволакивающим. А спеції та прянощі надають приголомшливий аромат і підсилюють смак. |
Цей елементарний рецепт овочевого рагу з кабачками і баклажанами - знахідка для літнього раціону харчування. Вітамінне блюдо з молодими сезонними овочами виходить яскравим, ароматним і відносно легким. За бажанням ви можете доповнити стандартний набір інгредієнтів додатковими продуктами або улюбленими спеціями / травами, які додадуть вашому рагу індивідуальність і специфіку.
А якщо у вас в засіках ще залишилися свіжі кабачки і баклажани, радимо спробувати ще одне апетитне і нескладне блюдо - соте з овочів. |
Рататуй - овочеве блюдо, яке здобуло популярність після виходу мультфільму з однойменною назвою. Головними складовими рецепту є баклажани, свіжі помідори і кабачки. Овочі готуються в томатному соусі, завдяки чому розм'якшуються, вдосталь просочуються соком і ароматом.
У популярному мультфільмі представлена авторська сервіровка рататуя, при якій інгредієнти нарізаються однаковими кружальцями і викладаються по колу. Сьогодні ми відтворимо цей спосіб подачі і приготуємо в духовці гучний овочевий рататуй - рецепт з фото покроково полегшить наше завдання! |
Соте - поширене блюдо, яке готується за особливою технологією, а саме методом струшування овочів при їх обсмажуванні (в перекладі sauter якраз таки і позначає «стрибати», «скакати»). Вважається, що при такій технології інгредієнти зберігають весь сік і обсмажуються максимально рівномірно.
Однак ми зовсім не наполягаємо, щоб ви провели тривалі годинник на кухні, практикуючись в цьому може бути нескладному, але тим не менше вимагає досвіду методі. У домашніх умовах готувати соте з баклажанів і кабачків можна і більш звичним для нас способом, а саме перемішуванням овочів звичайної лопаткою. |
У сучасних зайнятих господинь не завжди є час на виготовлення вишукувань і делікатесів. До того ж, часто хочеться зробити щось просте, яке не потребує особливих зусиль. Для щоденного, буденного меню можна приготувати таке невибагливе блюдо, як тушкована капуста з сосискою - рецепт з фото допоможе вам в цьому.
Доступні продукти, мінімум клопоту - і перед нами готовий вечерю. Сосиски додаються в овочеве блюдо за бажанням. Їх можна замінити ковбасою, сардельками або будь-якими копченостями, залежаний в холодильнику. |
Цвітна капуста - універсальний продукт, з яким можна придумати безліч різноманітних страв. Її можна відварити, запекти в духовці з сиром , задіяти в приготуванні овочевого рагу і т.д. Але все-таки одним з найпопулярніших рецептів є обсмажування цвітної капусти в клярі, тому сьогодні ми і віддамо перевагу цьому методу.
Готову страву може запросто стати повноцінним гарніром до м'ясних виробів або ж виступати в якості скромною, але при цьому дуже апетитною закуски. Цвітна капуста в клярі за цим рецептом готується всього за півгодини з мінімального набору продуктів, але виходить незмінно смачною! |
Цвітна капуста, запечена в духовці з сиром, стане прекрасним доповненням до стейку м'яса або риби, але також може виступати і як самостійне овочеве блюдо. Запікаються капустяні суцвіття під сирно-сметанним шаром, завдяки чому виходять дуже м'якими, соковитими і ніжними. Простіше кажучи, це справжня насолода для всіх шанувальників простих страв з овочів!
В даному випадку підійде як свіжа кольорова капуста, так і заморожена, тому рецепт може стати в нагоді в будь-який час року. Отже, запасаємося простими продуктами і приступаємо до приготування корисного перекусу! |
|