Вівторок
26.11.2024
02:18
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/2/83967789.jpg
Салат із крабових паличок з кукурудзою класичний
/_pu/1/35634755.jpg
Смажений рис по-тайськи
/_pu/1/33247222.jpg
Курячі шашлички на сковороді
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви із птиці


Куряча грудка в вершках, запечена в духовці

Куряча грудка, хоч і вважається корисною і дієтичної, має істотний недолік - часто вона виходить жорсткою і сухуватою, тому багато господинь не ризикують запікати її в духовці. Однак є простий прийом, що дозволяє уникнути неприємності у вигляді пересушеного м'яса - необхідно лише доповнити філе птиці простим вершковим соусом.

Куряча грудка в вершках в духовці виходить ніжною і соковитою! Ця страва ідеально підійде для супроводу рису або спагетті. А рясне кількість вершків стане відмінною підливою для гарніру.
 
Складові:
  • куряча грудка - 2 шт. (Вагою близько 1 кг);
  • вершкове масло - близько 40 г;
  • печериці - 300-400 г;
  • борошно - 1 ст. ложка;
  • сіль, перець - за смаком;
  • вершки (від 20%) - 300-350 мл.


Куряча грудка в вершках в духовці рецепт

Як приготувати соковиту запечену грудку

1. З курячих грудок знімаємо шкуру і плівку. Акуратно зрізаємо м'якоть з кістки і отримуємо 4 шматки курячого філе. Промиваємо м'ясо, а потім струшуємо зайву вологу. У об'ємної сковороді розтоплюємо вершкове масло, укладаємо філе і обсмажуємо при високій температурі по 2-3 хвилини з кожного боку (до отримання злегка зарум'яненим скоринки). Відразу все грудки викладати на розпечену поверхню не потрібно - смажимо максимум по два філе за раз. В іншому випадку температура знизиться, куряче м'ясо виділить сік і в результаті вийде сухим! 
 

2. Філе перекладаємо в ємність для запікання. При необхідності додаємо в звільнилася сковороду масло і завантажуємо печериці, нарізані соломкою або тонкими пластинами. Обсмажуємо до моменту випаровування вологи. 
 

3. Далі посипаємо печериці борошном і перемішуємо. 
 

4. Вливаємо вершки, кидаємо сіль і перець за смаком. Якщо є бажання, для аромату можна додати пряні трави і / або улюблені спеції. Доводимо до кипіння вершки, зменшуємо температуру і Томім вміст сковороди під кришкою 3-5 хвилин. Чи не допускаємо активного кипіння соусу, інакше вершки можуть згорнутися! 
 

5. Гарячої вершкової масою з грибами заливаємо курячі грудки. Відправляємо ємність в духову піч, попередньо розпечену до 180 градусів. Куряча грудка в вершках в духовці дійде до готовності за 20-25 хвилин. 
 

6. Подаємо грудку разом з вершковим соусом і грибами. В даному випадку віддаємо перевагу простому гарніру, наприклад відварного рису, спагетті або будь-яким макаронних виробів. Можна доповнити блюдо свіжою зеленню. 
 

Куряча грудка в вершках в духовці готова! Смачного!



Категорія: Страви із птиці | Додав: 29.03.2018
Переглядів: 704 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024