Домашня кухня
Салат із крабових паличок з кукурудзою класичний |
Смажений рис по-тайськи |
Курячі шашлички на сковороді |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Куряча грудка в вершках, запечена в духовці
Куряча грудка, хоч і вважається корисною і дієтичної, має істотний недолік - часто вона виходить жорсткою і сухуватою, тому багато господинь не ризикують запікати її в духовці. Однак є простий прийом, що дозволяє уникнути неприємності у вигляді пересушеного м'яса - необхідно лише доповнити філе птиці простим вершковим соусом.
Куряча грудка в вершках в духовці виходить ніжною і соковитою! Ця страва ідеально підійде для супроводу рису або спагетті. А рясне кількість вершків стане відмінною підливою для гарніру.
Складові:
- куряча грудка - 2 шт. (Вагою близько 1 кг);
- вершкове масло - близько 40 г;
- печериці - 300-400 г;
- борошно - 1 ст. ложка;
- сіль, перець - за смаком;
- вершки (від 20%) - 300-350 мл.
Куряча грудка в вершках в духовці рецепт
Як приготувати соковиту запечену грудку
1. З курячих грудок знімаємо шкуру і плівку. Акуратно зрізаємо м'якоть з кістки і отримуємо 4 шматки курячого філе. Промиваємо м'ясо, а потім струшуємо зайву вологу. У об'ємної сковороді розтоплюємо вершкове масло, укладаємо філе і обсмажуємо при високій температурі по 2-3 хвилини з кожного боку (до отримання злегка зарум'яненим скоринки). Відразу все грудки викладати на розпечену поверхню не потрібно - смажимо максимум по два філе за раз. В іншому випадку температура знизиться, куряче м'ясо виділить сік і в результаті вийде сухим!
2. Філе перекладаємо в ємність для запікання. При необхідності додаємо в звільнилася сковороду масло і завантажуємо печериці, нарізані соломкою або тонкими пластинами. Обсмажуємо до моменту випаровування вологи.
3. Далі посипаємо печериці борошном і перемішуємо.
4. Вливаємо вершки, кидаємо сіль і перець за смаком. Якщо є бажання, для аромату можна додати пряні трави і / або улюблені спеції. Доводимо до кипіння вершки, зменшуємо температуру і Томім вміст сковороди під кришкою 3-5 хвилин. Чи не допускаємо активного кипіння соусу, інакше вершки можуть згорнутися!
5. Гарячої вершкової масою з грибами заливаємо курячі грудки. Відправляємо ємність в духову піч, попередньо розпечену до 180 градусів. Куряча грудка в вершках в духовці дійде до готовності за 20-25 хвилин.
6. Подаємо грудку разом з вершковим соусом і грибами. В даному випадку віддаємо перевагу простому гарніру, наприклад відварного рису, спагетті або будь-яким макаронних виробів. Можна доповнити блюдо свіжою зеленню.
Куряча грудка в вершках в духовці готова! Смачного!
|
Категорія: Страви із птиці | Додав: 29.03.2018
|
Переглядів: 704
| Рейтинг: 0.0/0 |
|