Середа
27.11.2024
01:10
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/3/24303602.jpg
Класичний медовик зі сметанним кремом
/_pu/2/48960132.jpg
Салат Соняшник з чіпсами
/_pu/3/60443045.jpg
Торт «Три шоколаду»
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви із птиці


Курячі ніжки в листковому тісті

Взявши на озброєння просту кулінарну задумку - оформлення курячих ніжок листковим тістом і кунжутом, можна запросто перетворити звичну запечену курку в оригінальне блюдо, гідне святкового столу. Просочене спеціями і ароматом часнику, м'ясо під тонкою тестяной скоринкою виходить соковитим, насиченим і дуже апетитним!

Готуються курячі ніжки в листковому тісті в духовці елементарно, виглядають безпрограшно і радують відмінним смаком. За бажанням замість запропонованих в рецепті гомілок можна взяти і курячі стегна - технологія приготування залишається незмінною.
 
Складові:
  • листкове бездріжджове тісто - 500 г;
  • курячі ніжки - 8-10 шт. невеликих;
  • сир - 100 г;
  • часник - 2-4 зубці;
  • яйце - 1 шт .;
  • кунжут - 2-3 ч. ложки;
  • сіль, спеції - за смаком.


Курячі ніжки в листковому тісті в духовці рецепт

1. Курячі ніжки, промивши і протерши серветкою, натираємо сіллю і вичавленим через прес часниковими зубцями, посипаємо ароматними спеціями. Відмінно підійде солодка паприка, куркума, орегано і т.д. Головне - не зловживати добавками, щоб не перебити натуральний смак курячого м'яса, а тільки злегка його підкреслити.
 

2. Сир нарізаємо тонкими шматочками відповідного розміру і поміщаємо під курячу шкіру (тобто сирні скибочки повинні виявитися «в кишені» між м'ясом і шкіркою).
 

3. Робочу поверхню присипаємо борошном, а потім в одному напрямку злегка розгортає заздалегідь размороженное листкове тісто. Розрізаємо пласт на смужки шириною приблизно 1,5 см. 
 

4. Натерті спеціями і нафаршировані сиром курячі ніжки обмотуємо стрічками тесту. Обертаємо нещільно - залишаємо вільні проміжки між смужками, щоб курка пропеклась швидше. Якщо однієї стрічки тесту не вистачає для обмотки гомілки, беремо наступну смужку і склеюємо їх між собою. Викладаємо заготовки на деко. 
 

5. Злегка збовтуємо яйце, поєднуючи білок і жовток в єдиний склад. Змащуємо тісто яєчною сумішшю, а потім обсипає кунжутом. Крім білих можна взяти і чорні насіння, щоб курячі ніжки виглядали цікавіше і святково.
 

6. Відправляємо деко в розпечену до 180 градусів духовку на 40-60 хвилин (до готовності курячого м'яса і золотистого тесту). Подаємо курку гарячої, доповнивши овочами або більш ситним гарніром.
 

Курячі ніжки в листковому тісті в духовці готові! Смачного!



Категорія: Страви із птиці | Додав: 28.03.2018
Переглядів: 693 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024