Домашня кухня
Пиріг «Зебра» на кефірі |
Бефстроганов з курки зі сметаною |
Салат «Серце ангела» з яблуком |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Торт «Молочна дівчинка» з пломбірна кремом
Торт «Молочна дівчинка» - відомий десерт, що складається з тонких коржів, рясно промазаних кремом. Спочатку рецепт з'явився в Німеччині. У своїй основі він містив згущене молоко місцевого виробництва під маркою Milch Mädchen, що в перекладі на російську мову означає «молочна дівчинка». Пізніше десерт дістався і до наших співвітчизниць. І хоча в адаптованому вигляді вже використовується згущене молоко іншої марки, назва торта залишилося колишнім.
Після просочення коржі виходять неймовірно ніжними, легкими і соковитими, а кожен шматочок цих ласощів буквально «тане в роті». Відмінно доповнює смак пломбірна крем, який представляє собою з'єднання збитих вершків і заварного крему. За смаком така суміш нагадує розтануло морозиво, звідки і виникла назва «пломбірна».
Складові:
Для тесту:
- згущене молоко - 370 г;
- яйця - 2 шт .;
- борошно - 140 г;
- розпушувач тесту - 10 г.
Для крему:
- молоко - 300 мл;
- борошно - 1,5 ст. ложки;
- крохмаль картопляний - 2 ч. ложки;
- цукор - 120 г;
- вершкове масло - 70 г;
- вершки 33-35% - 120 г.
Торт «Молочна дівчинка» покроковий рецепт з фото
Згущене молоко з'єднуємо з яйцями. Розмішуємо віночком до об'єднання компонентів в єдину однорідну масу.
Просіваємо борошно з розпушувачем, всипаємо до яєчно-молочної суміші. Розмішуємо до повного розчинення борошняних грудок. За консистенцією тісто виходить приблизно як на оладки.
На зворотному боці пергаментного паперу малюємо коло діаметром 20-21 см (обводимо олівцем кришку, тарілку або інший предмет відповідного розміру). Викладаємо в центр 2 повні столові ложки тіста і розподіляємо рівномірно, не заходячи за намальовані кордону.
Випікаємо корж 5-10 хвилин при температурі 200 градусів (до легкого зарум'янювання). Гарячий корж відразу знімаємо з пергаментного листа. Іноді молочні коржі погано відділяються від паперу - таке відбувається, якщо пергамент не дуже високої якості. При виникненні подібної проблеми перед нанесенням наступної порції тесту необхідно змастити папір тонким шаром масла - це запобіжить прилипання.
Краї гарячого коржа обрізаємо по тарілці відповідного діаметру. Обрізки зберігаємо для обсипання торта. За таким же принципом випікаємо і обрізаємо інші заготовки. Всього вийде 6-7 тонких коржів.
Пломбірна крем для торта «Молочна дівчинка» рецепт
У невелику каструлю вливаємо половину склянки молока, додаємо борошно і крохмаль. Ретельно розмішуємо до розчинення сухих інгредієнтів.
Всипаємо цукор, підливаємо залишилася порцію молока і поміщаємо суміш на повільний вогонь. Варимо крем, постійно помішуючи. Як тільки маса закипить, знімаємо каструлю з вогню.
Остужаем заварний крем до теплого стану. Додаємо підтале при кімнатній температурі вершкове масло. Енергійно розмішуємо до однорідної текстури.
Холодні вершки збиваємо до густої консистенції.
Змішуємо заварний крем і вершкову масу. Повинен вийти гладкий і однорідний пломбірна крем.
Збираємо торт. На тарілку викладаємо один корж, наносимо рясну порцію крему. Зверху розміщуємо наступний корж, знову промазуємо і т.д. Крему не шкодуємо - коржі повинні бути просочені ретельно.
Обмащуємо верх і бічні сторони десерту. Обрізки тіста, що залишилися після випічки коржів, перемелює за допомогою блендера в дрібну крихту і обсипаємо боки торта.
Прибираємо десерт в холодильник на 2-3 години або на ніч для повного просочення. Поверхня готового виробу можна оформити збитими вершками або будь-яким іншим способом.
Нарізаємо десерт порційно і насолоджуємося найніжнішим смаком молочних коржів. Торт «Молочна дівчинка» з пломбірна кремом готовий!
Приємного чаювання!
|
Категорія: Торти | Додав: 18.04.2018
|
Переглядів: 754
| Рейтинг: 0.0/0 |
|