Неділя
21.07.2019
10:20
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Фетучіні з грибами і шинкою

Представляємо вашій увазі простий кулінарний інструктаж на тему макаронних виробів. До сімейного обіду або тихому романтичної вечері готуємо смачне і не сильно клопітка італійське блюдо - фетучіні з грибами і шинкою. Кілька елементарних маніпуляцій, трохи терпіння і ситна трапеза готова!

А якщо у вас ще залишаються запаси цієї тонкої і плоскою локшини, пропонуємо також спробувати фетучіні з сьомгою або пасту з креветками .

Складові:
  • фетучіні - 300 г;
  • печериці свіжі - 300 г;
  • цибуля ріпчаста - 1 невелика головка;
  • сметана - 150 г;
  • рослинне масло (для смаження) - близько 50 мл;
  • шинка нежирна - 250 г.

Для соусу:
  • вершки (30-35%) - 200 мл;
  • вершкове масло - 20 г;
  • сир твердий - 100 г;
  • сіль за смаком.

Для подачі:
  • базилік або будь-яка зелень - 2-3 гілочки.

Фетучіні рецепт з грибами і шинкою покроково

1. Насамперед підготуємо всі допоміжні інгредієнти для фетучіні. Печериці промиваємо, струшуємо краплі води. Нарізаємо гриби тонкими скибочками. 
 

2. Цибулину подрібнюємо ножем. 
 

3. Шинку ділимо короткою соломкою або будь-яким іншим способом. 
 

4. На сковороді з прогрітим рафінованою олією обсмажуємо лушпиння нарізку до розм'якшення (3-5 хвилин). 
 

5. До м'якому цибулі завантажуємо печериці та, періодично перемішуючи, чекаємо повного випаровування вологи, виділеної грибами. 
 

6. Слідом завантажуємо шматочки шинки. Продовжуючи перемішувати, обсмажуємо вміст сковороди близько 5 хвилин.
 

7. Далі заливаємо суміш шинки, грибів і цибулі сметаною. Млоїмо на слабкому вогні 1-2 хвилини, а потім знімаємо з плити. За бажанням солимо / перчимо. 
 

Як зробити соус для фетучіні з грибами і шинкою

8. Жирні вершки змішуємо в невеликій жаростійкої посуді з вершковим маслом. Доводимо до кипіння на повільному вогні. 
 

9. Сир кімнатної температури натираємо дрібно і завантажуємо в гарячу вершкову масу. 
 

10. Старанно перемішуємо до повного розплавлення сирної стружки. В результаті соус повинен вийти однорідним, тягучим і подзагустевшім. Солимо сирно-вершкову масу за смаком. 
 

Як приготувати фетучіні з грибами і шинкою

11. Нарешті приступаємо до варіння головного компонента нашого страви - фетучіні. Варимо плоску локшину традиційним способом в підсоленій киплячій воді. Існує просте правило - на кожні 100 г італійської пасти потрібно 1 літр окропу і 10 г солі. В іншому можна довіритися інструкції на упаковці. Відварені макаронні вироби повністю позбавляємо від рідини, відкинувши на друшляк. 
 

12. Змішуємо всі складові (фетучіні, соус, суміш шинки, грибів і цибулі) воєдино. Розподіляємо добавки рівномірно і стежимо, щоб вся паста просочилася соусом. Відразу ж розсортовувати по тарілках і, доповнивши свіжою зеленню, несемо фетучіні з грибами і шинкою до столу. 
 

Смачного!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 26.03.2018
Переглядів: 85 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019