П`ятниця
22.11.2024
20:09
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/1/58160990.jpg
Як варити язик яловичий
/_pu/0/81975351.jpg
Картопля з беконом в духовці
/_pu/2/04194666.jpg
Салат «Обжорка» з яловичиною
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви із птиці


Курка в соєвому соусі в духовці

Курка, запечена в духовці - це завжди безпрограшний варіант, адже готується це блюдо швидко і просто, але при цьому виходить незмінно поживним і смачним. До того ж, ніжне куряче м'ясо з апетитною зарум'яненим скоринкою поєднується практично з будь-яким гарніром, що дозволяє готувати птицю навіть до святкового столу.

Якщо ж вам набридла курка, приготована традиційним способом, істотну допомогу може надати оригінальний маринад. Сьогодні ми пропонуємо випробувати запечену в духовці курку в соєвому соусі з медом. Це пікантне блюдо незважаючи на сміливий набір інгредієнтів в результаті виходить неймовірно ніжним, м'яким і шалено смачним.
 
Інгредієнти у розрахунку на 2 порції:
  • курячі стегна - 2 шт .;
  • соєвий соус - 6 ст. ложок;
  • рідкий мед - 1 ст. ложка;
  • гірчиця - 1 ч. ложка;
  • часник - 1-2 часточки;
  • мелена кориця - щіпка;
  • рослинне масло - 2 ст. ложки;
  • сіль, спеції - за смаком.


Запечені курячі стегна в соєвому соусі - рецепт

Як запекти курячі стегна в духовці

1. Насамперед підготуємо пікантний маринад, який і є основою даного рецепта. Соєвий соус змішуємо з гірчицею, олією і дрібно порубані часточками часнику. В отриману гостро-солону суміш вводимо солодкий компонент - рідкий, напівпрозорий мед. Ретельно перемішуючи, доводимо маринад до однорідної консистенції. 
 

2. Додаємо щіпку кориці або за бажанням інші спеції. В даному випадку можна порадити куркуму, солодку паприку, імбир, орегано. Тільки важливо не переборщити з добавками! 
 

3. Курячі стегна, ретельно промивши водою, обсушити і при необхідності злегка натер сіллю, поміщаємо в підходящу ємність і заливаємо підготовленим маринадом. Перемішуємо руками, щоб птах просочилася з усіх боків. Прибираємо курку в холодильник як мінімум на годину. Уже промариновані стегна поміщаємо в вогнетривку форму, полив куряче м'ясо залишками маринаду. 
 

4. Запікаємо курячі стегна в духовці при 180 градусах. Час готування в середньому становить 40-50 хвилин (залежить від розміру стегон). Подаємо вже готову курочку з будь-яким гарніром: для буденного столу підійде відварений рис, гречка, локшина або, наприклад, картопля. 
 

Смачного!



Категорія: Страви із птиці | Додав: 01.04.2018
Переглядів: 801 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024