Домашня кухня
Як варити язик яловичий |
Картопля з беконом в духовці |
Салат «Обжорка» з яловичиною |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Курка в соєвому соусі в духовці
Курка, запечена в духовці - це завжди безпрограшний варіант, адже готується це блюдо швидко і просто, але при цьому виходить незмінно поживним і смачним. До того ж, ніжне куряче м'ясо з апетитною зарум'яненим скоринкою поєднується практично з будь-яким гарніром, що дозволяє готувати птицю навіть до святкового столу.
Якщо ж вам набридла курка, приготована традиційним способом, істотну допомогу може надати оригінальний маринад. Сьогодні ми пропонуємо випробувати запечену в духовці курку в соєвому соусі з медом. Це пікантне блюдо незважаючи на сміливий набір інгредієнтів в результаті виходить неймовірно ніжним, м'яким і шалено смачним.
Інгредієнти у розрахунку на 2 порції:
- курячі стегна - 2 шт .;
- соєвий соус - 6 ст. ложок;
- рідкий мед - 1 ст. ложка;
- гірчиця - 1 ч. ложка;
- часник - 1-2 часточки;
- мелена кориця - щіпка;
- рослинне масло - 2 ст. ложки;
- сіль, спеції - за смаком.
Запечені курячі стегна в соєвому соусі - рецепт
Як запекти курячі стегна в духовці
1. Насамперед підготуємо пікантний маринад, який і є основою даного рецепта. Соєвий соус змішуємо з гірчицею, олією і дрібно порубані часточками часнику. В отриману гостро-солону суміш вводимо солодкий компонент - рідкий, напівпрозорий мед. Ретельно перемішуючи, доводимо маринад до однорідної консистенції.
2. Додаємо щіпку кориці або за бажанням інші спеції. В даному випадку можна порадити куркуму, солодку паприку, імбир, орегано. Тільки важливо не переборщити з добавками!
3. Курячі стегна, ретельно промивши водою, обсушити і при необхідності злегка натер сіллю, поміщаємо в підходящу ємність і заливаємо підготовленим маринадом. Перемішуємо руками, щоб птах просочилася з усіх боків. Прибираємо курку в холодильник як мінімум на годину. Уже промариновані стегна поміщаємо в вогнетривку форму, полив куряче м'ясо залишками маринаду.
4. Запікаємо курячі стегна в духовці при 180 градусах. Час готування в середньому становить 40-50 хвилин (залежить від розміру стегон). Подаємо вже готову курочку з будь-яким гарніром: для буденного столу підійде відварений рис, гречка, локшина або, наприклад, картопля.
Смачного!
|
Категорія: Страви із птиці | Додав: 01.04.2018
|
Переглядів: 801
| Рейтинг: 0.0/0 |
|