Домашня кухня
Шведські фрикадельки з вершковим соусом |
Торт «Чорний ліс» |
Салат «Курка під кайфом» |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Курячі котлети з сиром
Курячі котлети з сиром - відмінний варіант для буденного сімейного обіду або вечері. Готуються цілком швидко і не дуже клопітно, а виходять смачними і ніжними, прекрасно поєднуючись як з легкими овочевими салатами, так і з більш ситним гарніром. М'яке куряче філе з розплавленим сиром, покрите тонкою оболонкою з панірувальних сухарів - прекрасне блюдо, яке напевно задовольнить всіх членів сім'ї і не забере багато сил у господині!
За бажанням крім сиру в начинку можна додати ще й скибочку шинки або зелень, а паніровці замінити стандартним кляром. Рецепт курячих котлет простий, домашній і цілком дозволяє експериментувати зі складом.
Складові:
- курка (філе) - 300 г;
- яйце - 1 шт .;
- хліб білий або батон - 50 г;
- молоко - 50-80 мл;
- сир - 50 г;
- сіль, перець - за смаком;
- панірувальні сухарі - 30-50 г;
- рослинне масло (для смаження котлет) - 50-80 мл.
Курячі котлети з сиром рецепт з фото крок за кроком
Як зробити котлети з курячої грудки з сиром всередині
1. Видаливши кірки, замочуємо білий хліб або батон в молоці.
2. Сир для начинки нарізаємо невеликими шматочками.
3. Філе ріжемо довільними шматками, подрібнюємо в однорідний фарш з допомогою кухонного комбайна / блендера або пропустивши через м'ясорубку.
4. Просочений молоком хліб віджимають і, розкришивши, додаємо до курячої маси. Забиваємо свіже яйце, солимо / перчимо суміш компонентів.
5. Ретельно вимішуємо фарш до однорідної текстури і приступаємо до формування котлет. Для зручності змочуємо долоні водою, а потім відщипуємо від загальної маси великий «колобок», скочується в плоску корж. По центру курячої основи викладаємо начинку - порцію сиру.
6. Скріплюємо краю фаршу, повністю ховаємо сирний наповнювач. Паніруємо сформовану котлету - щедро обвалюють в сухарях, не залишаючи прогалин. Таким же чином ліпимо інші заготовки. Вийде приблизно 6-8 курячих котлет з сиром.
7. Смажимо наші напівфабрикати на прогрітому рафінованій олії до рум'яної скоринки знизу (близько 5 хвилин на середньому вогні).
8. Далі перевертаємо котлети. Як тільки зарум'яниться друга сторона, накриваємо сковорідку кришкою, зменшуємо нагрів до мінімуму і томім вироби до готовності (10-15 хвилин).
9. Курячі котлети з сиром подаємо теплими з картоплею, макаронами, овочами або будь-яким іншим гарніром.
Смачного!
|
Категорія: Страви із птиці | Додав: 28.03.2018
|
Переглядів: 969
| Рейтинг: 0.0/0 |
|