Неділя
21.07.2019
10:23
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви із птиці


Курячі нагетси в домашніх умовах

Пропонуємо влаштувати конкуренцію фаст-фуду, приготувавши апетитні курячі нагетси в домашніх умовах з простим кисло-солодким соусом. Як панірування віддамо перевагу звичайному твердому сиру - при смаженні на олії він швидко розплавиться і перетвориться в золотисту хрустку скоринку.

Як доповнення до страви можна запропонувати власноруч приготований картопля по-селянськи або картоплю фрі . А можна і зовсім подавати нагетси з сиром як самостійну закуску.
 
Складові:
  • куряча грудка - 1 шт. (Близько 500-600 г);
  • яйце - 1 шт .;
  • сир - 100-150 г;
  • сіль, спеції - за смаком;
  • борошно - близько 80 г;
  • рослинне масло - близько 80-100 мл.

Для соусу:
  • картопляний крохмаль - 1 ст. ложка;
  • питна вода - 80 мл;
  • цукор - 90 г;
  • кетчуп (або томатна паста) - 1/2 ст. ложки;
  • оцет 6% - 40 мл;
  • соєвий соус - 30 мл.


Курячі нагетси рецепт в домашніх умовах з фото

Як приготувати нагетси курячі з сиром

1. Курячі грудки промиваємо, знімаємо шкуру. Акуратно зрізаємо філе з кістки і шаткуємо продовгуватими шматочками завдовжки близько 3 см. 
 

2. Посипаємо заготовки сіллю, чорним або червоним меленим перцем. За бажанням додаємо улюблені спеції. 
 

3. Сир нарізаємо шматочками довільного розміру. Закладаємо в гущавину блендера і перетворюємо в дрібну крихту. 
 

4. Сире яйце злегка збиваємо виделкою, об'єднуючи білок і жовток. Додаємо дрібку солі. 
 

5. Борошно просіваємо в зручну посуд. Кожен шматочок курячого філе паніруємо з усіх боків. 
 

6. Слідом «купаємо» м'ясо в яєчної суміші.
 

7. Заключним штрихом щедро обвалюють заготовку в сирній крихті. 
 

8. На сковороді розпалює рослинне масло, а потім викладаємо наші напівфабрикати. Смажимо на помірному вогні приблизно по 6 хвилин з кожного боку (до отримання золотистої скоринки). Далі зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо посуд кришкою і доводимо м'ясо до повної готовності протягом 3-5 хвилин. Для смаження наггетсів обов'язково вибираємо сковороду з якісним антипригарним покриттям, інакше сирна панірування може прилипнути до розпеченої поверхні. 
 

9. Готові нагетси з сиром відразу ж поміщаємо на паперові серветки, щоб прибрати залишки рослинного масла. 
 

Як зробити соус для наггетсів в домашніх умовах

10. Пропонуємо доповнити нагетси в домашніх умовах простим кисло-солодким соусом. Для його приготування картопляний крохмаль розчиняємо у воді. Змішуємо з кетчупом, соєвим соусом, цукром і оцтом. Доводимо суміш до кипіння і, постійно помішуючи, варимо до легкого подзагустенія. Знявши з вогню, охолоджуємо. 
 

11. Курячі нагетси в домашніх умовах з сиром подаємо холодними або теплими в супроводі соусу. 
 

Смачного!



Категорія: Страви із птиці | Додав: 29.03.2018
Переглядів: 103 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019