Домашня кухня
Рулетики з баклажанів по-грузинськи |
Мексиканський салат з квасолею, кукурудзою і перцем |
Пастрома з курячої грудки в духовці |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
У розділі рецептів: 134 Показано рецептів: 21-40 |
Сторінки: « 1 2 3 4 ... 6 7 » |
Сортувати за:
Даті ·
Назві ·
Рейтингу ·
Коментарям ·
Переглядам
Картопля фрі в домашніх умовах, запечена в духовці - це відмінна альтернатива класичної версії цієї страви. Замість того, щоб обсмажувати картопляні скибочки на сковороді з великою кількістю масла, ми просто запекти їх в духовій печі, таким чином мінімізувавши кількість жиру і шкідливих речовин.
Доповнивши м'яку і апетитну картопляну соломку будь-яким соусом, отримаємо смачне і ситне блюдо. Отже, розглянемо докладніше як приготувати картоплю фрі в домашніх умовах. |
Картопля-гармошка в духовці, нафарширована добавками, виходить дуже ситної, ніжною і смачною, злегка нагадує печену картоплю на вогнищі. Шматочки бекону, визирають назовні з картопляних «кишень», в процесі випічки підсихають і злегка «обугливаются», стаючи хрусткими і крихкими, що створює цікавий контраст на тлі м'якої і пропареної серцевини коренеплоду.
Що стосується начинки, фарширувати картоплю-гармошку можна не тільки беконом - тут відмінно підійде фарш, солоне сало, шинка або пісні варіанти (гриби, помідори, зелень). Так, не виходячи з дому, в будь-який час року організовуємо імпровізований пікнік! |
Картопляна запіканка з грибами в духовці - нетрудомістке блюдо з доступних інгредієнтів. Здавалося б, звичайнісінька картопля і стандартні печериці - звичне і до банальності проста поєднання, знайоме кожному. Але у випадку з цими продуктами головний плюс якраз і полягає в простоті. Сильно мудрувати і ускладнювати цей класичний «дует» немає ніякого сенсу, а ось трохи урізноманітнити і пом'якшити ніжною заливкою - чому б і ні ?!
Відварену картоплю і попередньо обсмажені шампіньйони розмістимо в одному посуді, кроєм сумішшю яєць і вершків, обсипаючи сирної стружкою. Відправимо пекти і буквально через 20 хвилин будемо насолоджуватися відмінним результатом. |
Картопляна запіканка з фаршем в духовці - ідеальний варіант простого домашнього страви, з приготуванням якого впорається навіть початківець кулінар. Рецепт включає в себе картопляне пюре, просмажене і змішане з овочами м'ясо, стандартну заливку на основі вершків і рясну порцію сиру.
Під щільним шаром картоплі створюється ідеальна для томління среда, завдяки чому обсмажений фарш не пересушується, залишається м'яким і наскрізь просочується ароматними парами. А картопляне пюре виходить дуже ніжним, з м'якими вершковими "нотками» і приємним смаком, прекрасно поєднується з м'ясною начинкою і овочевим доповненням. |
Картопляний гратен є чимось середнім між пирогом і запіканкою. Нарізаний тонкими скибочками і покритий рясним шаром тертого сиру, картопля в молочній підливі максимально розм'якшується і насичується приємним вершковим ароматом.
М'ясо при такій технології не додається, адже підсумкове блюдо і без того містить достатню кількість білків і жирів, та й на смак виходить цілком самодостатнім! Давайте ж швидше приготуємо простий картопляний гратен за рецептом з фото крок за кроком! |
Картопляні битки - просте, але дуже смачна страва, яке зазвичай готується з вареної картоплі з додаванням зелені, сиру або інших компонентів. Ці круглі вироби у вигляді котлет можуть начиняти фаршем, грибами, овочевий сумішшю і т.д., а можуть бути приготовлені і зовсім без наповнювача. Таким чином, база для експериментів в даному випадку відмінна!
Подавати картопляні биточки можна як гарнір до м'яса або риби або їсти як самостійну страву, присмачивши простий сметаною або дописавши зеленню. Ми рекомендуємо спробувати більш оригінальний варіант - пропонуємо рецепт картопляних биточків з пікантним соусом на основі оселедця і соковитих маринованих огірків. |
Картопляні зрази з фаршем представляють собою своєрідні «котлети» з вареної картоплі з м'ясним наповнювачем. З пластичної картопляної маси сформуємо коржі, додамо начинку і доведемо заготовки до повної готовності. Смак страви багато в чому буде залежати від обраного сорту фаршу. Тут підійде як соковита свинина, так і пісна яловичина, але для отримання бездоганного смаку краще змішати ці види м'яса.
Зрази можна як варити в киплячій підсоленій воді, так і обсмажувати на олії. У нашому прикладі ми віддамо перевагу другому варіанту. |
Самодостатня страва або ситне супровід до супів, овочів, м'ясних / рибних виробів - картопляні крокети з сиром. Круглі кульки, обвалені в паніровці і обсмажені у фритюрі, можна подавати з улюбленим соусом, зеленню, доповнити легкими салатами, соліннями, придатними напоями.
Картопляна маса всередині вироби залишається м'якою, ніжною, з рясними вкрапленнями тягучого сиру, а оболонка апетитно підрум'янюється, стає твердою і крихкою. Особливо смачними крокети будуть відразу після приготування! |
Любителям смаженої картоплі та інших схожих блюд ( чаклунів , биточків , решті ) напевно сподобаються і прості картопляні оладки з грибами. Рецепт дуже простий - натираємо картопля, змішуємо з іншими компонентами, пасеруємо начинку. Готуємо аналогічно традиційним оладки - на сковороді з рослинним маслом.
Тонка картопляна соломка при обсмажуванні швидко розм'якшується, стає дуже ніжною, просочується грибним ароматом і апетитно зарум'янюється із зовнішнього боку. В результаті виходять дивно смачні засмаженою оладки з начинкою, які в поєднанні зі свіжою зеленню і сметаною здатні перетворити рядовий вечеря в справжню святкову трапезу. |
Рецепт лазаньї з фаршем в домашніх умовах дозволяє створити смачне італійське блюдо, докладаючи мінімум зусиль, адже основа використовується вже готова, а весь процес зводиться до виготовлення м'ясної начинки. Ніжний смак апетитною лазаньї підкорює миттєво, залишаючи про себе приємні враження! Вишукане блюдо, просочене соусом «Бешамель», не залишить байдужих: приготувавши раз це смачні ласощі, ви обов'язково захочете повторити! Отже, сьогодні в нашому меню класична лазанья з фаршем! |
Бігус (бігос) - традиційне польське блюдо, що складається зі свіжої і квашеної капусти з м'ясом і обов'язково копченостями. Зараз існує величезна кількість різноманітних рецептів цього блюда. Як у нас у випадку з борщем , кожна польська господиня готує бігус по-своєму, застосовуючи різні хитрощі і накопичені з досвідом кулінарні секрети.
Ми постаралися представити вашій увазі класичний рецепт Бігус з капустою і свининою, який може стати відмінною базою для експериментів. Строгості в рецептурі немає: за бажанням можна доповнити або трохи видозмінити склад продуктів. Однак незмінними варто залишити свіжу і квашену капусту, м'ясо та копченості, так як ці інгредієнти для польського страви є основними. |
Термін «жульєн» ( «жюльєн») у французькій кухні позначає нехитрий спосіб нарізки інгредієнтів (зазвичай овочів) тонкою соломкою. Вважається, що така обробка прискорює процес готування і дозволяє отримати максимально ніжні продукти.
А ось в сучасній російській кухні жульєном називають смачне блюдо, що складається з птиці і печериць, запечених в вершковому або сметанному соусі. І хоча вже давно відомо, що ця гаряча закуска має мало спільного з національною кухнею Франції, класичний жульєн з куркою і грибами, як і раніше викликає у нас асоціації з французами. Мабуть, тому сприяє приголомшливий смак страви, який дійсно навіває думки про розкіш і вишукуванні. |
Ароматний шашлик на мангалі - найсмачніша і поширена їжа для літнього дозвілля на природі! Складно перелічити, скільки ж існує різноманітних варіантів маринаду - м'ясо замочують і в гранатовому соку, і в кефірі, і у вині, і в пиві, додають мінералку, лимонний сік, соєвий соус, часник, ківі і багато іншого. Існують навіть нестандартні рецепти з додаванням кока-коли або ананасового соку. Причому кожен кулінар стверджує, що саме у нього шашлик виходить найправильнішим і смачним!
Звичайно, всі варіанти гарні по-своєму і мають право на існування! Якщо ж ви ще не визначилися з улюбленим маринадом, пропонуємо розглянути простий і популярний рецепт класичного шашлику зі свинини з оцтом. Завдяки невеликій кількості 70-відсоткової оцтової кислоти м'ясо добре розм'якшується, набуває характерну легку кислинку в смаку і виходить дуже апетитним! |
Звичайно, свинину складно віднести до розряду легкої і корисної їжі, яку потрібно їсти кожен день. Але тим не менше іноді дуже хочеться побалувати себе м'яким і апетитним стейком, від одного погляду на який починають «текти слинка».
Сьогоднішній наш рецепт - корейка свиняча в духовці, припаде до смаку всім м'ясоїдам і любителям ситних страв! Уважно дотримуйтесь технологію приготування, і тоді ви отримаєте максимально ніжне м'ясо, встояти перед яким буде складно! |
Якщо ви є любителем риби, цей рецепт виявиться як не можна до речі! Котлети з щуки виходять дуже ніжними і апетитними, відмінно поєднуються практично з будь-яким гарніром і свіжими овочами. Перевага рецепта полягає і в тому, що в складі наших котлеток НЕ буде яйця, тому готувати їх можна навіть під час посту (в рибні дні).
Єдина складність, з якою ви можете зіткнутися - розбирання риби. Якщо в цьому процесі ви новачок, доведеться затратити деякий час. Однак лякатися не варто: нічого незбагненного тут немає. Потрібна тільки практика! |
У будь-якій гарній господині є не один рецепт смачних домашніх котлет. Популярність цієї страви можна зрозуміти - тут немає ніяких важкодоступних продуктів, та й готуються котлетки досить швидко, при цьому завжди виходять на подив апетитними і ситними. Сьогодні замінимо традиційний для цієї страви свинячий / яловичий фарш більш легким м'ясом птиці і приготуємо прості, але при цьому дивно смачні рубані котлети з курячої грудки з зеленню. Спробуйте і ви! Можливо, саме цей рецепт стане вашим «фаворитом»! |
Якщо набридли рядові котлети і хочеться порадувати рідних не тільки смачним, але і зовні оригінальним, гідним святкового застілля блюдом, пропонуємо запекти курку в беконі в духовці. Вибираємо ніжне філе птиці, обходимося без тривалого маринування, складного набору спецій і попереднього обсмажування. Просто нарізаємо курку смужками, обмотуємо беконом і, злегка змастивши лимонним соком і гірчицею, запікаємо до готовності.
Кожен курячий скибочку покривається апетитною, рум'яної оболонкою з підкопченим присмаком, а волокна всередині залишаються м'якими, світлими, соковитими. Гірчиця в зернах надає не тільки додатковий смаковий «тон», а й виступає в якості легкого декору. |
Страви в горщиках в духовці завжди виходять на подив ароматними і апетитними. Навіть найпростіші продукти, потім в глиняних ємностях, набувають особливого смаку, що відрізняється від стандартного способу приготування.
Курка в горщиках з картоплею - відмінний варіант для ситного обіду або вечері, адже блюдо включає в себе одночасно як основний інгредієнт, так і гарнір. Доповнення у вигляді соковитих томатів і овочевий заправки тільки облагороджує смак основних продуктів, надаючи поширеній страви «родзинку» і підвищуючи апетит! |
Зазвичай святкові дні і всілякі урочистості, які передбачають застілля, підкрадаються дуже непомітно, залишаючи нам зовсім небагато часу для ретельного продумування меню. Пропонуємо вирішити проблему вибору гарячого блюда, приготувавши курку в духовці цілком за рецептом з фото. Виглядає така курочка дуже ефектно і апетитно, поєднується з будь-яким гарніром і готується не дуже клопітно!
А якщо у вас буде бажання приготувати цікаве доповнення до основної страви, можна самостійно запекти в духовці картоплю фрі або картопля по-селянськи . |
Ще один варіант для повсякденного раціону - курка в кефірі, запечена в духовці. Робимо акцент на простому маринаді, взявши за основу кисломолочний продукт, а щоб розбавити руда блюдо яскравим кольором і збагатити смак, додамо невелику кількість томатної пасти і простий набір прянощів.
Ця страва готується в два етапи - спершу птах заливається дієти сумішшю і на кілька годин відправляється в холодильник, лише потім запікається до готовності в духовій шафі. Результат - м'яке, соковите, насичене ароматом і просочене заливанням м'ясо! Смачно і легко! Таким же чином можна маринувати курку і для приготування на мангалі. |
|