Домашня кухня
Спрінг роли з креветками і овочами |
Салат з шинкою, сиром та огірками |
Як варити рис для ролів і суші |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Куряча грудка, запечена в духовці
Для посиденьок у дівочій компанії готуємо ситне, але не сильно калорійне блюдо. Ніжна куряча грудка, запечена в духовці з гарбузом, яблуком і прянощами, виходить соковитою, ароматною і дивно смачною. Такий ефект відбувається за рахунок великої кількості рідини, яка утворюється в процесі томління інгредієнтів в духовий печі. В результаті курка просочується соком і збагачується спокусливими ароматами, а завдяки яскравому плоду - гарбузі, підсумкове страва набуває ще і барвистий, апетитний вигляд.
Складові:
- куряча грудка - 500 г;
- часник - 3 зубці;
- вершкове масло - 50 г;
- гарбуз - 200 г;
- зелене яблуко - 1 шт .;
- чебрець, розмарин - по гілочці;
- рослинне масло - 2-3 ст. ложки;
- сіль, перець - за смаком.
Запечена куряча грудка з гарбузом рецепт
Як приготувати соковиту курячу грудку
1. Курячі грудки, промивши і вмочивши серветкою, позбавляємо від шкури і кісток. Філе натираємо сіллю і перцем, заливаємо рослинним маслом. Зверху розкладаємо очищений і нашатковану тонкими слайсами часник.
2. Від шматка розм'яклого вершкового масла відокремлюємо приблизно ¼ частина і гарненько натираємо їй зсередини дно і бортики вогнетривкої ємності. З гарбуза зрізаємо шкірку, видаляємо все насіння і волокна. М'якоть нарізаємо шматочками довільного розміру, укладаємо в промаслений форму.
3. Вибираємо жорстке зелене яблуко, промиваємо, зрізаємо шкірку і видаляємо насіння. Нарізаємо соковитий кисло-солодкий плід тонкими часточками, які викладаємо поверх гарбуза.
4. На фруктово-овочевий мікс поміщаємо підготовлене філе птиці.
5. Для пряного аромату додаємо гілочки чебрецю і розмарину. Заключним штрихом обсипає птицю порізаним невеликими кубиками вершковим маслом.
6. Накриваємо форму кришкою або листом фольги, відправляємо в розпечену до того часу духовку. Запікаємо близько 30 хвилин при 180 градусах. Підливати до інгредієнтів воду не потрібно - в процесі приготування всередині форми і так утворюється досить багато соку, який укупі з маслом якраз таки і зробить куряче м'ясо ніжним і зовсім не сухим.
7. Подаємо готову грудку, окропив маслянистим соком і обсипавши дрібно порубаний зеленню. За бажанням можна окремо приготувати будь-який гарнір або ж обійтися запеченої сумішшю гарбуза і яблука.
М'яка куряча грудка, запечена в духовці і просочена ароматами, впевнені, не залишить байдужих! Приємного вам апетиту!
|
Категорія: Страви із птиці | Додав: 01.04.2018
|
Переглядів: 787
| Рейтинг: 0.0/0 |
|