Четвер
18.04.2024
13:10
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/1/18942740.jpg
Хе з судака в домашніх умовах
/_pu/1/58160990.jpg
Як варити язик яловичий
/_pu/1/78030094.jpg
Паштет з курячої печінки під журавлинним желе
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви із птиці


Куряча грудка, запечена в духовці

Для посиденьок у дівочій компанії готуємо ситне, але не сильно калорійне блюдо. Ніжна куряча грудка, запечена в духовці з гарбузом, яблуком і прянощами, виходить соковитою, ароматною і дивно смачною. Такий ефект відбувається за рахунок великої кількості рідини, яка утворюється в процесі томління інгредієнтів в духовий печі. В результаті курка просочується соком і збагачується спокусливими ароматами, а завдяки яскравому плоду - гарбузі, підсумкове страва набуває ще і барвистий, апетитний вигляд.
 
Складові:
  • куряча грудка - 500 г;
  • часник - 3 зубці;
  • вершкове масло - 50 г;
  • гарбуз - 200 г;
  • зелене яблуко - 1 шт .;
  • чебрець, розмарин - по гілочці;
  • рослинне масло - 2-3 ст. ложки;
  • сіль, перець - за смаком.


Запечена куряча грудка з гарбузом рецепт

Як приготувати соковиту курячу грудку


1. Курячі грудки, промивши і вмочивши серветкою, позбавляємо від шкури і кісток. Філе натираємо сіллю і перцем, заливаємо рослинним маслом. Зверху розкладаємо очищений і нашатковану тонкими слайсами часник. 
 

2. Від шматка розм'яклого вершкового масла відокремлюємо приблизно ¼ частина і гарненько натираємо їй зсередини дно і бортики вогнетривкої ємності. З гарбуза зрізаємо шкірку, видаляємо все насіння і волокна. М'якоть нарізаємо шматочками довільного розміру, укладаємо в промаслений форму. 
 

3. Вибираємо жорстке зелене яблуко, промиваємо, зрізаємо шкірку і видаляємо насіння. Нарізаємо соковитий кисло-солодкий плід тонкими часточками, які викладаємо поверх гарбуза. 
 

4. На фруктово-овочевий мікс поміщаємо підготовлене філе птиці. 
 

5. Для пряного аромату додаємо гілочки чебрецю і розмарину. Заключним штрихом обсипає птицю порізаним невеликими кубиками вершковим маслом. 
 

6. Накриваємо форму кришкою або листом фольги, відправляємо в розпечену до того часу духовку. Запікаємо близько 30 хвилин при 180 градусах. Підливати до інгредієнтів воду не потрібно - в процесі приготування всередині форми і так утворюється досить багато соку, який укупі з маслом якраз таки і зробить куряче м'ясо ніжним і зовсім не сухим. 
 

7. Подаємо готову грудку, окропив маслянистим соком і обсипавши дрібно порубаний зеленню. За бажанням можна окремо приготувати будь-який гарнір або ж обійтися запеченої сумішшю гарбуза і яблука. 
 

М'яка куряча грудка, запечена в духовці і просочена ароматами, впевнені, не залишить байдужих! Приємного вам апетиту!



Категорія: Страви із птиці | Додав: 01.04.2018
Переглядів: 710 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024